Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Autó vs. Tömegközlekedés...

Autó vs. Tömegközlekedés vitában van ellenérv arra, hogy az autó sokszor jelentősen GYORSABB?

Figyelt kérdés

Amikor egy ilyen vitában azzal érvel az ember, hogy az autó hétvégén és csúcsidőn kívül (de néhány viszonylaton csúcsidőben is) az autó jelentősen gyorsabb, erre általában nem érkezik válasz.

Idő.

Az idő pénz, közhely, de igaz.

Több időt szeretnénk hatékony munkával, szeretteinkkel, alvással tölteni. Egy dolgozó embernek ma így sincs sok szabadideje.

2018. márc. 2. 14:25
1 2 3 4
 31/31 A kérdező kommentje:

Ezek végre érvek.

Bár tény, furcsa, hogy válaszoltam az érvedre, hogy az átszállások miatt elég nehéz elfoglalnia az embernek magát, erre az a reakciód, hogy nem érdekel, mit tudok és mit nem. Talán az E/1. zavar.?

Az autó szerintem szuper dolog annak, akinek van pénze.

Egyáltalán lehet emberi idő alatt és körülmények között egynaposakat kirándulni. 3-4 óra időnyereség. Nem kell kora reggel 7-kor ott állni az állomáson és imádkozni, hogy ülőhely legyen (pl buszok) és kell este fél 8-kor az állomáson lenni, mert megy az utolsó IC pl, mert csak az jár.

Amúgy ha már van autó, 2 főtől már olcsóbb az utazás pl egy miskolctapolcai barlangfürdőbe. Ja pl oda helyi tömegközlekedés is kellene...

De akár Sopronba, Székesfehérvárra, bárhova ahol ellennél pároddal, de pláne ha már gyerekek vannak, így a családoddal.

Nincs elhasznált levegő, de aki pl fázós pont befűthet magának.

Budapesten belül pl a 17. kerület nem másfél óra hanem fél. Annyival több békés hobbizás, alvás, családdal lét.

Lehet sok cuccot szállítani.

Lehet nagybevásárolni, nem kell rendelni vagy heti többször venni tejet, vécépapírt - pláne ha valaki nem csapvizet iszik, hanem az innivalót is veszi. Sorbanállás és cipekedés megspórolása.

Beteg ember szállítása kemoterápiára. Én tömegközlekedéssel oldottam meg, csoda, hogy erős volt az illető. A végén taxival, fizetős betegszállítókkal. Az állami betegszállítók nem megbízhatóak, róluk méf az orvos is lebeszél.

De akár idős vagy beteg ember szállítása rokonokhoz, programokra, ha örül, hogy 5 percet bír gyalogolni és/vagy állni.

Arról nem is beszélve, ha valaki mindennapi munkábajárás során is időt nyer. Dolgozó emberként én kb 6 órákat tudok aludni. Minden idő számít. Jó, 5 perc nem - bár sokak szerint rosszul állok hozzá, és annyi is számít.

2018. márc. 3. 22:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!