Autó vs. Tömegközlekedés vitában van ellenérv arra, hogy az autó sokszor jelentősen GYORSABB?
Amikor egy ilyen vitában azzal érvel az ember, hogy az autó hétvégén és csúcsidőn kívül (de néhány viszonylaton csúcsidőben is) az autó jelentősen gyorsabb, erre általában nem érkezik válasz.
Idő.
Az idő pénz, közhely, de igaz.
Több időt szeretnénk hatékony munkával, szeretteinkkel, alvással tölteni. Egy dolgozó embernek ma így sincs sok szabadideje.
Pistike, látnod kéne magad kívülről. :)
Ez, amit te produkálsz, nem vita. Nem érvek ütköztetése. Te csak toporzékolva ismételgeted a saját véleményedet.
Ezért kár volt ennyit billentyűzni.
Te meg személyeskedsz csak. Jó, sajnos én is, de te szerintem csak azt csináltad.
Én írtam érvetm te nem, csak pl a kérdésemet támadod. Miért olvasod, ha idegesít? :D
Lol.
Elhangzott egy csomó érv, miszerint nem mindenkinek a gyorsaság a fontos.
Te ezeket lesöpörted azzal, hogy de neked igen, majd kijelented, hoyg nem érkeznek érvek az autó gyorsasága ellen, tehát mindenki hülye.
Hát, öcsi, ne menj ügyvédnek. Esetleg a politikusi pályát ajánlom, ott nem számít a logika, csak az, hoyg ki mondja hangosabban a saját hülyeségét.
Egyébként kiválóan mutatj aa logikádat az alábbi mondatod:
"Te meg személyeskedsz csak. Jó, sajnos én is"
Pfff... Ilyen feltételek mellett nincs értelme vitázni, úgyhogy menj aludni, én meg iszok egy fröccsöt.
Akinek a gyorsaság nem fontos, az minek ír ehhez a kérdéshez?
Ahol meg kb gyilkosnak kiáltják ki azt, aki autózik, ott arra az érvre, hogy de pl hétvégén ezerszer gyorsabb, miért nem írják oda, hogy nekik az idő nem fontos, annyira félnek pont a közlekedés okozta légszennyezéstől, hogy inkább szenvednek 45 percen át vagy tudom is én.
Amúgy hétvégén szerintem, ha van autó (akát autókölcsönzés is) csak az ivás szólhat a tömegközlekedés mellett.
Te tényleg nagyon egyszerű vagy.
Figyelj! Ha csak olyanok válaszát várod, akik veled egyetértenek, akkor miről akarsz vitázni?
De ne válaszolj, nem vagyok hajlandó több időt vesztegetni rád.
Pont én vagyok egyszerű.
Szerintem amúgy az a gond inkább, hogy más megvilágításba helyezem a dolgokat.
De ez kb ugyanolyan, mint környékekről vitázni. Ott is a 11. kerület lesz a jó, és a 8. a rossz, akkor is, ha ez nem így van.
Ha valaki máshogy látja a dolgokat,... Egyszerűen nem értik meg.
Amúgy jó lenne, ha valaki a képembe vágná, hogy miért jó hétvégén tömegközlekedni, ha van autó, amit használhat és nem iszik alkoholt.
Bár ez meg olyan vita lenne, mint a vallásokról.
- Mert olcsóbb.
- Mert tudok közben olvasni.
- Mert ha fáradt vagyok, nem töröm össze az autómat, nem ölök meg senkit.
- Mert nem kell a belvárosban parkolót keresgélnem.
- Mert nem kell a parkolásért fizetnem.
- Mert addig sem húzza meg valami barom a kocsimat.
- Mert addig sem töri fel valami fsz a kocsimat.
Hirtelen ennyi jutott az eszembe. Mondom mindezt úgy, hogy azért elég sokat autózok és motorozok is.
Tudom, ezek nem érvek.
Ha van autód vagy autókölcsönzőt veszel igénybe, akkor is olcsóbb?
Én a retkes tömegközlekedésen ritkán tudom elfoglalni magam. Jó, tömeg hétvégén tegyük fel, nincs, de átszállások igen.
Otthon, ahol hagyod az autót nem húzzák meg vagy törik fel?
"Ha van autód vagy autókölcsönzőt veszel igénybe, akkor is olcsóbb?"
Természetesen van autóm (jelenleg kettő is). És mégis olcsóbb. Nem fogy semmi, nem kopik semmi, ne csak a benzint nézd, az autó többe kerül.
"Én a retkes tömegközlekedésen ritkán tudom elfoglalni magam."
Kit érdekel, te mit hogyan tudsz?
"Jó, tömeg hétvégén tegyük fel, nincs, de átszállások igen."
És? Én nem rohanok egész nap.
"Otthon, ahol hagyod az autót nem húzzák meg vagy törik fel?"
Garázsban durva lenne.
Tudom, ezek nem érvek csak személyeskedések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!