Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » 32 évesen megtanulni vezetni?

32 évesen megtanulni vezetni?

Figyelt kérdés

Nem akarok magyarázkodni, eddig miért nem szereztem jogosítványt. Egyszerűen csak nem éreztem szükségét. Most igen, és egyre jobban...

Az nem érdekel, hogy beülök majd a 17 évesek közé. De nehezebb, ha most tanulok, mint ha 15 évvel ezelőtt tettem volna? Nő vagyok, és úgy érzem, semmi érzékem az egészhez. (Leszámítva a GTA-t, ott nagy király vagyok :D)

2017. márc. 15. 21:45
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Alkalmatlan oktató esetében a tanuló lehetösége többnyire csak annyi, hogy lecseréli...

Engem sokáig nem érdekelt a vezetés, nem is probáltam, és közel 50 évesen határoztam el, hogy mégis szükségem van jogositványra, meg kell tanulnom autót vezetni.

Azt is sejtettem, hogy a kötelező 30 óra nekem nem lesz elég, kezdetektől számoltam rá, hogy többet kell majd gyakorolnom. Elsöre sikerült minden vizsgám, de a forgalmi vizsgára 60 óra gyakorlás után mentem, akkor már az oktatóm is azt mondta, menjek vizsgázni, amit ő tudott tanítani, az t megtanultam, de nem mellette fogok mindent megtanulni, az igazi tanulás akkor kezdödik, amikor egyedül kell jól dönteni, amikor szükséges lesz eszembe fog jutni, miket tanitott...

Szigorú oktatóm volt, viszont segitett is sokat. A tükör beállitás az első leckék közé tartozott, elmondta, hogy mire kell figyelni a beállitásnál, de nekem kell azt megoldani, én tudom mit látok a tükörben, ö nem (más testalkaunk volt).

Sok olyan mozzanat van, amivel a tanuló magára utaltan tud tapasztalat alapján tanulni, de nagyon fontos, hogy kap-e segitséget.

Ilyen a vezetés alap eleme, a kormányzás.

A gyakorlások tapasztalata lesz az, amit összegezve, értékelve rávezeti a tanulót arra, hogy egy adott helyzetben mennyit kell mozditani a kormányon. Kezdetben belenyúlhat, korrigálhat az oktató, de a tanuló idővel már tudni fogja a helyes nyomvonalon tartani az autót.

Emlékszem, már az első gyakorláson is kaptam hasznos utasitásokat, tanácsokat. Közúton gyakoroltunk, ahol forgalom alig volt, a sáv tartás, kanyarodás volt a lecke.

A kormányzásba csak akkor nyúlt bele, ha nagyon muszáj volt, pedig sokszor kerestem a helyes kormányfordulatot.

Mondta, hogy azt nekem kell kitapasztalni, viszont kérte, hogy lehetöleg próbáljunk úgy kanyarodni, hogy az szabályos is legyen: jobbra kanyarodáskor ne menjek be az út közepére, várjam meg türelmesen, amig beérkezik az autó a helyére, nem a menetirány szerinti bal oldalra, de nem is a felezőre, hanem a szegély mellé kanyarodunk.

Ezt most azért idéztem fel, mert sokszor látom, hogy nem kevesen kanyarodnak rá a szemközti sávra, talán azért mert soha nem tanitották helyesen kanyarodni.

Nem volt tökéletes az én oktatóm sem, viszont azt el kell ismerni, hogy sok hasznos tanácsot adott, mindig elmondta az elméleti részt, támpontokat.

2017. márc. 21. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!