Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Van olyan szerintetek, hogy...

Van olyan szerintetek, hogy valaki nem tud megtanulni autót vezetni?

Figyelt kérdés
Szeretném a jogosítványt megcsinálni, de egyszerűen olyan érzésem van, hogy nem fogok tudni vezetni. Egyzser "vezettem" eddig, de elég gyatrán ment nekem. Másoktól meg azt hallom folyamat, hogy elsőre mennyire jól ment nekik.
2016. febr. 20. 23:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

A régi viccel élve: Mond te is azt.

Nyilván van olyan ember aki alkalmatlan rá. Ezek egy része nem vezet, másik része nem indexel, nem türelmes, nem szelíd, nem együttműködő, de van jogsija.

Első alkalommal mindenki nagyon béna, de még másodszor is. Legfeljebb az, aki már illegálisan vezetgetett, kevesebbet küzd a géppel.

2016. febr. 20. 23:45
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

"Egyzser "vezettem" eddig, de elég gyatrán ment nekem. Másoktól meg azt hallom folyamat, hogy elsőre mennyire jól ment nekik."

Egy alkalom semmi. Neked legalább önkritikád van, ellentétben a többiekkel. Mert garantáltan nem ment nekik annyira jól, mint amennyire mondják. Csak ugye így jobban hangzik.

2016. febr. 20. 23:48
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mondhatod hogy nem vagy képes megtanulni ha már 4-5ször buktál vizsgán.
2016. febr. 20. 23:57
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Van, aki pl. annyira iszonyatosan izgulós, hogy mindig megbukik... S persze lehetnek bizonyos problémák, betegségek, amik mellett nem tudja kezelni a járművet, információkat... Ez persze ritka. Annyira sok ember megtanul valahogy vezetni, buták, figyelmetlenek, felelőtlenek, egy normális embernek igazán nem nagy kihívás. Persze az simán van, hogy az előírt óraszám után még nincs sok fogalma a dolgokról s dupla óraszámnál sem tud parkolni. A párom úgy a jogsi és saját autó megvétele után 2 évvel már tud parkolni, ha nem speckó a helyzet (szűk hely vagy valami. keveset vezet autót, ez nem könnyíti meg)... De a többi is nehezen ment neki, sok év motorozás után, nagyon sok plusz órát vett. De belejött, amennyi kell egy viszonylag biztonságos motorozáshoz, az igazán dinamikus vezetéshez sok köze nincs, az nem is érdekli különösebben, de azért nem tartja fel a forgalmat. Átlag feletti intelligenciája van, de ez egy dolog, vezetni pedig egy másik. Sok rosszabb vezető van.

Én csak motort vezetek, autót nem, nem vonz, de egyszer szükség lesz rá. Fura lesz egy nagy dobozban ülni, aminek nem érzem a határait, de annyi nálam bénább, butább ember megcsinálta, nekem ne sikerülne? :D

Nem atomfizika ez :D Bár nekem talán az is menne, ha nekifeküdnék.

Sokaknak nem megy jól elsőre.

De vannak őstehetségek is. És?

Semmi gond nincs azzal, ha neked idő kell hozzá. Ez nem jelenti azt, hogy ne lehess jó vezető kellő gyakorlattal.

Ha megtanulod kezelni az autót, nem vagy bunkó és figyelmetlen s még az index kitétele sem méltóságodon aluli, akkor már sokakat überelsz az utakon, sajna. S ez még csak a kezdet. Szinte 100%, hogy belejössz ;)

2016. febr. 20. 23:59
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ismertem olyan embert aki évekig próbálkozott, még PÁV-ra is ment, igaz a végén meglett neki, de azért nem volt egy egyszerű menet.

Ha nem annyira kitartó akkor simán feladta volna.

2016. febr. 21. 00:12
 6/15 anonim ***** válasza:
88%
Nem azért de egy autót egyszerű vezetni, sok ember amiatt nem tudja megszerezni a papírját, mert a közlekedésre alkalmatlan, halálfélelme van pl kamion mellett haladva, a táblák, lámpák zavarnak be.
2016. febr. 21. 00:30
 7/15 anonim ***** válasza:
83%

"Másoktól meg azt hallom folyamat, hogy elsőre mennyire jól ment nekik."

Az ilyenekről mindig ez jut eszembe:

[link]

2016. febr. 21. 01:19
 8/15 anonim ***** válasza:
82%
#7: Ez így van. Minél nagyobb tudású kollégával beszélek, annál kevésbé van elszállva magától...
2016. febr. 21. 01:21
 9/15 anonim ***** válasza:
50%

Igen van olyan, hogy valaki nem tud megtanulni autót vezetni, de nem rosszabb az arány annál, hogy kerékpározni nem tud megtanulni (van olyan is)

Ami jelentős különbség az a tanulásra fordítandó idő, az autóvezetés sokkal összetettebb, mint a kerékpározás.

Az idő szépíti az emlékeket, az átélt kudarcokra csak legfeljebb homályosan emlékszik vissza sok ember.

" Másoktól meg azt hallom folyamat, hogy elsőre mennyire jól ment nekik" - az ilyet ne hidd el!

Ugyanúgy kínlódtak ők is.

Társaságban, amikor felvetődik néha a téma, kinek hogy ment a vezetés tanulása, évek távlatából kevesen emlékeznek átfogó részletességgel, de abban egyetértés van, hogy nem ment az olyan "hű, de" jól, a kis emlékmorzsák között szemezgetve mindenkinek voltak nehéz pillanatai.

2016. febr. 21. 01:25
 10/15 anonim ***** válasza:
53%

"" Másoktól meg azt hallom folyamat, hogy elsőre mennyire jól ment nekik" - az ilyet ne hidd el! "

Ez csak azt jelenti, hogy az első órán kimentek a forgalomba, és senkit nem ütött el :)

2016. febr. 21. 01:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!