Nehéz megtanulni vezetni?
Már volt pár vezetés órám, miután sikeres kreszvizsát tettem. Úgy érzem, nem megy a vezetés. A környezetemben mindenkinek megy, csak nekem nem.. Tudom, hogy ez nem jó, de már most azon gondolkozom, hogy soha nem fogok megtanulni normálisan vezetni.
Más is szenvedett ennyit vele?
Nálam bénábbat nehéz elképzelni!:D
Előre félek a többi órától..Szerintem soha nem lesz jogsim. :S
A valóságban minden lazább mint az órákon, jobban fel lehet venni a forgalom ritmusát.
Amiket ott tanítanak úgysem azt fogod csinálni, ez majd kialakul.
Csak gyakorlás kérdés az egész, majd neked is menni fog nem kell izgulni.
Azt se értem, hogy útkereszteződésnél mikor megállok nyomnom kell-e a féket, vagy csak a kuplungot, mikor kell sebességet váltanom, (pl. menet közben honnan tudom hogy váltani kel?)
Bonyolultnak tűnik az egész.
Egy dolog segítene neked, a sok rutin és gyakorlat. Van aki pár óra alatt is ráérez a vezetésre, de abból amit írsz úgy tűnik, hogy te nem. Én is ugyanígy voltam. Olyan szempontból jó hírem van, hogy ettől még kitűnően megtanulhatsz vezetni. Az viszont rossz hír, hogy az előírt vezetési idő neked valószínűleg kevés lesz. Az lenne jó, ha azon kívül is tudnál gyakorolni egy autós ismerős segítségével.
De semmiképpen ne add fel, ne keseredj el, mert előbb vagy utóbb, így vagy úgy, de menni fog.
Remélem, hogy menni fog, már kezdtem feladni.
Nagyon szeretném ha sikerülne, köszönöm a biztatást!:)
Van mikor a környezetben olyan ember akad aki ellenérdekelt a hamar sikeres vizsgában.(oktató, iskola)
Stresszeli a tanulót, hülyére veszi, hogy az önbizalmát elvegye és a pénzét jó sok plusz vezetési órával.
A legfontosabb ( ha nem is úgy állnának a dolgok mint fent írtam), hogy légy öntudatos , büszke a képességeidre, magadra.Bízz magadban!! Te fizeted az iskolát, a kocsiért ne neked jajgasson az oktató. (így szokott lenni: jaj a sebváltó, most generáloztattam!) Az oktatók hajlamosak kihasználni a tanulók tapasztalatlanságát, például "felcsavarják" az alapjárati gázt, hogy a le ne fulladjon a motor a gyakorlatlan láb pedálkezelésétől. Igen könnyű így gurulni. Ám amikor jön a vizsga visszaveszi azt a felcsavarást, néhány lefulladás után a vizsgázó már vért izzad és elront mindent, megbukik ha a lefulladások még nem tették be a kaput eléggé beteszi a stressz. A autó kezelése nagyon egyszerű és gépies cselekedek sora. Sokkal fontosabb a közlekedési helyzetek értékelése. Mikor mit lehet vagy kell tenni.
A gépies cselekedek csak azért okoznak felesleges aggodalmat mert az hozza a pénzt az autós iskoláknak és mindent meg is tesznek azért az aggodalomért. Például menetközben "negatívan kommentelik" az egyes cselekedeteit a tanulónak...Ritka kivétel az olyan oktató aki odaadó, türelmes és megnyugtató stílusával a tanulót is nyugodt vezetésre készteti..van ilyen is.
Nagyon tetszett a válaszod,teljesen igaz. Köszönöm!
Megpróbálok kevesebbet aggódni. :Ö
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!