Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen élmény volt megtanulni...

Milyen élmény volt megtanulni vezetni?

Figyelt kérdés
Pl. türelmes volt-e az oktató vagy ugatott, elsőre átmentél-e a vizsgákon, mennyi pótórát kellett venni, meddig tartott a tanfolyam, mennyi lett a végösszeg, stb.
2010. febr. 7. 17:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
engem még régen apám tanított úgy 13 évesen, elég sokat vezettem jogsi nélkül parkolókba meg ilyen elhagyatott helyeken és nagyon jóvolt :D ezek után simán ment minden :)
2010. febr. 7. 18:07
 2/14 anonim ***** válasza:
Én nagyon élveztem a vezetést, bár ez a 30 óra kötelező szinte semmire nem elég.. Az oktatóm egy tündérpofa volt, türelmes, jó fej, nyugodt szóval én maximálisan megvoltam elégedve vele! A Kresz és a Rutin vizsgáim elsőre sikerültek, a forgalmin 3. alkalommal mentem át (éppen a héten :)) és az elsősegély vizsgám még hiányzik sajnos :S Oda kedden megyek, bár nagyon rosszak az itteni tapasztalatok.. Összesen 6 pót órát vettem. Pénzösszeget nem tudok pontosan mondani még, de 100 felett vagyunk, talán 120 körül. Tavaly Augusztusban kezdtem el a tanfolyamot és megszakítás nélkül vittem végig de így is ilyen sok idő volt :S
2010. febr. 7. 18:08
 3/14 A kérdező kommentje:
Leírom az én történetemet. Hát, senkinek nem kívánom azt a kínt, amit én a vezetés tanulása közben átéltem. Úgy mentem a tanfolyamra, hogy előtte még egy métert se vezettem. Az én oktatómnak szerintem az az ideális tanuló, aki már úgy született, hogy kifogástalanul tud vezetni. Már az első rutin órán ordított velem, ha valamit nem tökéletesen csináltam. Meg is buktam, mert nem igazán tudtam másra koncentrálni, csak arra, hogy "jaj istenem, el ne rontsam, mert akkor megint kapok a fejemre". És ilyenkor persze hogy hibáztam. Két hónap alatt sikerült átmennem a rutin vizsgán másodjára, aztán jött a forgalom, változatlanul ordított torkaszakadtából, a legkisebb hibáért is. Forgalomból már 3 vizsga kellett, hogy átmenjek, közben meg vennem kellett a plusz órákat, teljes áron (6000 ft), zsebre, és még csak meg sem lehetett mondani neki, hogy ne kiabáljon. Talán kibírta 10 percig, aztán megint elkezdte. Egyszer már ott akartam hagyni, akkor meghúzta magát, de pár alkalom után, mintha mi sem történt volna, újra ugatott. Tízperceket késett, meg a kocsiban bagózott, a "szüneteket" (oktatótársaival való bájcsevegés meg cigizés) fél óráig is elhúzta, így a tényleges vezetési idő alig volt több egy óránál, de az alatt az idő alatt meg folyamatosan stresszelt. Amit az utolsó (sikeres) vizsgám előtti napon levágott, na, arra kinyílt a zsebemben a bicska: "minek jössz ide, ha holnap úgyis megbuksz?! hát olyan hülye vagy, hogy harmadjára se fogsz átmenni". Aztán óra végén önelégülten csúsztatta a zsebébe a Széchenyit meg Mátyás királyt. Vizsga előtt is stresszelt, de leszartam. És ez volt a jó hozzáállás, mert átmentem. Aztán jött a remek ötletével, hogy majd hívjam fel, ha megjön a jogsi, és a mi autónkon gyakorlunk. A nagy f@szt, a mi pénzünkből már nem eszel - gondoltam magamban. Így is kb. 120 ezer elment a külön órákra, zsebbe...
2010. febr. 7. 18:29
 4/14 anonim ***** válasza:

Én már az elején otthagytam volna az oktatót:S

Én szerencsés voltam mert korrekt oktatónál voltam és vizsgadíjjal meg mindennek együtt 140.000alatt megúsztam és mindenből elsőre átmentem. Mielőtt elkezdtem a tanfolyamot már vezettem autót úgyhogy tudtam nagyjából hogy mit hogyan kell kezelni.

2010. febr. 7. 18:35
 5/14 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok! Nagyon sajnállak! Én biztos nem hagytam volna magam.. Első pár alkalom után azt mondtam volna neki h na szevassz! Az én pénzemből él nehogy neki álljon feljebb! De az a lényeg h túl vagy rajta! :) Jah am 20/L

Te?

2010. febr. 7. 18:39
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az együttérzést :)

Lényeg, hogy már vége van (nyáron volt a vizsgám) most csak így eszembe jutott ez a kérdés, hogy mások hogy élték meg.

18/F vagyok, nemsoká 19.

2010. febr. 7. 18:43
 7/14 anonim ***** válasza:

Nekem is egy nagy f@sz volt az oktatóm állandóan okoskodott, de én sose hagytam magam :)

Mondjuk kb ilyen lehetett mint a tied, mert megszokta hogy mindenki meghúzza magát én lazán visszaszóltam :D

Az volt a kedvencem, amikor nem tudtam hogy milyen utcák követik egymást.... akkor lecseszett hogy nemigaz hogy nem értem a közlekedés lényegét... mondtam neki hogy lehet hogy érteném, de mivel 2 órát vezettem eddig a forgalomba így k**vára nem vágom mi hogy merre van és azért fizettem hogy ezt megtanítsa, úgyhogy ne okoskodjon, hanem magyarázza el mi hogy van :D

Erre teljesen lesokkolt és végül bocsánatot kért :D

2010. febr. 7. 19:06
 8/14 A kérdező kommentje:
Hát ennél az ürgénél is voltak vicces dolgok... Ment a rádió a kocsiban (Kossuth rulz), és az oktatókról volt benne szó, hogy telített a szakma, meg hogy drágán dolgoznak. Elkezdett papolni, hogy nagyon sok rossz oktató van, meg fényezte magát, hogy bezzeg ő milyen jó. És az hazugság, hogy sok pénzt kérnek, mert - idézem - "fillérekből" dolgoznak. Ha szerinte a 6k feketén az nem sok, meg a jó oktató olyan, mint ő, akkor nagyon el van tájolódva. Aztán szó esett a műsorban az oktatók türelméről, na itt már nyomta is kifele a rádiót - gondolom fájt az igazság ;)
2010. febr. 7. 19:20
 9/14 anonim ***** válasza:
én még 13 évesen, bátyám ignisén tanultam meg pár lefulladás volt. Már tökéletes megy szinte minden....
2010. febr. 7. 21:27
 10/14 anonim ***** válasza:

Az oktatók mindig sírnak hogy nincs pénzük, de szerintem 200-300-at simán megkeres egy népszerű oktató egy hónapban... Azért ennyiért lehetne kicsit rendesebb / türelmesebb :) Végülis az a dolgok hogy megtanítsák a dolgokat.

Ez olyan mint ha 1-ső osztályba a tanár leordítaná a gyerek fejét mert nem érti az ABC-t, holott akkor tanulják... nem megy mindenkinek egyformán, van aki elölrégg jár, de ugyanakkor sokan vannak akik lemaradnak a többiektől. Ilyen a vezetés oktatás is.

2010. febr. 7. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!