Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon nehéz megtanulni...

Nagyon nehéz megtanulni kamiont vagy buszt vezetni?

Figyelt kérdés
Mennyi idő még valaki úgy megtanul egy ilyen nagy szerelvényt. vezetni hogy biztonságosan közlekedjen az úton?elvileg a tolatásos parkolást már elsem tudom képzelni olyan nehéz lehet de hogy tanulják ezt meg?

2013. nov. 25. 20:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem túlságosan nehéz. Mások a méretek. Akinek van hozzá érzéke hamar megtanulja. Magasan ülsz, jobb a rálátásod az útra, hamarabb tudsz reagálni dolgokra. Egyenesen menni hamar megtanul az, aki személyautót már jól vezet. A váltó ma már legtöbbször automata, de a manuálist megtanulni sem olyan nagy dolog. Nem szabad megfeledkezni a hosszáról, pl. előzéskor jócskán rá kell számolni, mikor térhetsz vissza a külső sávba. A tolatás más tészta, annak van előnye, aki kisautó + utánfutóval már járt, az elv ugyanaz. Gyakorlás kérdése, olyan mint a biciklizés, aki egyszer ráérez, már nem felejti el. Ha egy mód van rá balról kell tolni, úgy ki lehet hajolni, többet látni, jobbról nehezebb, csak a tükörre lehet hagyatkozni. Ha valami bizonytalan ki kell szállni, körülnézni, esetleg segítséget kérni.
2013. nov. 25. 20:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Buszról tudok nyilatkozni.Szerintem nem nehéz,persze fura elsőre nagyon,de a teherautó után nem rosszabb semmivel.Tolatni teljesen másképpen kell vele.Itt az a "nehezebb",hogy az emberek élete megfizethetetlen,innentől nekem sokkal nagyobb felelősséggel járó munkának tűnt,mint az áruszállítás,ilyen szempontból(de csak ebből a szempontból)

Viszont én személykocsival+ futóval nem tudtam tolatni,csuklós busszal pedig könnyebben megtanultam(persze az sem ment elsőre,mi egymást okítottuk egy zárt telepen,akit érdekelt,aztán persze van típusvizsga is) Miután csuklóssal tudtam hátrafelé egyenesen menni,utána már személykocsi+futó kombináció is jöhetett és így szépen tovább.

2013. nov. 25. 20:47
 3/4 anonim ***** válasza:
47%

No hát akkor mondok én is vmit.. :D

A,BE,CE,DE,TR+ Vasúti engedélyem van.

Buszt és Trolit vezettem mindig semmiből ninc ssemmi féle gyakorlatom! :)

Autóm sincs mindenből csak levizsgáztam és ennyi...

Autót félék vezetni teherautóról nem nyilaktozom mert vizsgán vezettem nekem nem anynira tetszett hát ez van...

A Busz Troli volt a menő és minden féle gyakorlat nélkül mentem nagy kategóriákra! :)

A jogsim elég idős volt és annó én a C+E t 18 évesen tettem a BKV nál interjun tudtam hazudni hogy 2-3 éve kamionoztam meg tehereztem.. :)

Ha kértek volna igazolást nem gond mert lett volna ismerős de nem kért senki szal a jogsi az elég őreg volt igen.. :D

A buszt a 13 éves öcsém elvezeti akkor te is nem kell hozzá semmi a tökröket kell megtanulni figyelni és kész a legkönyebb a busz főlleg ha autómataváltós . :)

Csuklósoztam is a csuklós még könnyebb mint a szoló ahol pé az IK-412 es el fér ott a csúklós busz is.

Annó Naphegytérre felmentünk IK-280 assal nagy szám volt simán meg is fordultam vele... Ne félj jó buli a buszozás könnyű nagyon! :)

2013. nov. 28. 02:05
 4/4 anonim ***** válasza:
64%

Azt hozzá teszem 26 éves vagyok bocsi lemaradt F/26 :D

Őőőő 20 évesen keztem trolizni és 21 évesen meg volt a

"DE" Kat :)

2013. nov. 28. 02:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!