Van olyan szerintetek, hogy valaki nem tud megtanulni autót vezetni?
A kérdésre válasszolva: van, a jogosítvánnyal rendelkezők 10-15%-a ilyen.
Kész csoda hogy még élnek.
Fogalmatlanok, azt sem tudják hol vannak, rajtuk kívül senki más nem létezik, az index luxus, a tükör minek...
13 éve van jogsim, de még mindig emlékszem az első óráimra, amikor élesben mehettem forgalomban. 30 fok volt nyáron, a klíma egyfolytában ment, volt vagy 20 fok a kocsiban, de rólam patakokban folyt a víz, egyfolytában azt néztem, hányan jönnek mögöttünk, össze vissza csináltam mindent. Az első pár óra számomra ilyen volt, szó szerint rettegtem mindentől. De minél többet vezet az ember, annál nyugodtabb lesz, annál magabiztosabb, és pár nap után elmúlik a félelem, és elkezded élvezni.
Sokaknak inkább a technikai része nem megy, hogyan kell a pedálokat egyszerre használni, hogyan kell a fokozatokat megválasztani stb. De ez is csak gyakorlással küszöbölhető ki.
Szóval lehet, hogy most az érzed, hogy sohasem fogsz megtanulni vezetni, de 1 év múlva már csak mosolyogni fogsz ezen a kérdéseden.
"Magát az autót vezetni nem nagy kunszt" - egy kezdőnek igenis nem könnyű, meg kell tanulni, és arra idő kell.
Helikoptert, repülőgépet sem "nagy kunszt" vezetni, azt is meg lehet tanulni.
A vezetéstől való félelem pontosan ott gyökerezik, hogy az autóvezetésben sok az újdonság.
Az autónak van hossza, szélessége, magassága, amit érezni kell, és ez nem is tanítható, ebben az oktató sem tud segíteni.
A pedálok kezelése egyszerű egy gyakorlott vezetőnek, de nagyon sok gyakorlás után válik természetessé.
A kormány is új a tanulónak, áttételesen működik, annak kezelését is tanulni kell.
Ezek még csak a járműkezelés nehézségei, ezeken kívül a forgalomban még kifelé is mennyi mindenre kell figyelni?
Mindezek azonban megtanulhatók, nem kell kétségbe esni.
Mindig lesznek új, nehezebb feladatok, nem az aktuális feladat nehézségét kell figyelni, hanem vissza gondolni arra, hogy "a múltkor még ez sem ment, de ez ma már nem gond". Az sem katasztrófa, ha a kötelező 30 óra gyakorlás kevés. 30 óra után lehet menni vizsgára, de csak akkor van értelme, ha reális esély van arra, hogy sikerül is a vizsga. Nagyon sokan vizsgáztak 50-60 óra után azok közül is, akik szerint már az első órától jól ment nekik a vezetés (csak valamiért kiesik az emlékek közül az a néhány bukás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!