Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ez normális főúton? Ti szoktat...

Ez normális főúton? Ti szoktatok ilyet csinálni?

Figyelt kérdés
Megyek szépen 80-al a hátsó pajti szinte bejön a aurámba, majd megelőz és előttem kb 5 méterrel fékez, mintha valamiért büntetne. Ez normális, megszokott módszer, hogy másokat így veszélybe sodorj ? Ha belemegyek háttal akkor én vagyok a hibás?
2016. aug. 7. 21:23
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Tudod mit? Szerintem inkább ne vezess, ha egy Suzukiban 80 fölött félsz. Erre mást nem tudok mondani.
2016. aug. 8. 20:06
 22/30 A kérdező kommentje:
Oké.
2016. aug. 8. 20:11
 23/30 A kérdező kommentje:
Emberek, tartozom egy vallomással. Ma mentem 75 km-t 1 óra 12 perc alatt úgy, hogy relatív gyorshajtottam. 60-as táblánál 75 90-nél 120 faluba 65. eddig ilyet nem csináltam mindig a tábla szerint mentem. Sokkal kényelmesebb így menni, nem fáradtam el. Eddig mindig ásitoztam minden bajom volt ha lassan mentem. és még kb. ugyan annyit fogyasztott az autó is. Rákaptam erre a "száguldozásra" csak félek az őzikéktől....
2016. aug. 9. 22:18
 24/30 anonim ***** válasza:
Na erről beszéltem eddig. Annak ellenére, hogy sok százezer kilométert száguldoztam végig eddig, egyetlen állatot sem ütöttem el. Arra kell figyelni, hogy a nagyvadak mindig az esti és a hajnali szürkületkor a legaktívabbak, akkor kell rájuk figyelni. Egyébként meg az a véleményem, hogy egy 80-nal haladó sofőr, aki dohányzik, eszik, iszik (nem alkoholt), tekergeti a rádiót, nagyobb eséllyel okoz balesetet, mint egy olyan, aki megy 180-200-zal, de minden idegszála "az aszfaltra tapad".
2016. aug. 10. 04:58
 25/30 anonim ***** válasza:
Az meg a másik, hogy egy Suzukival, neadjisten kopott 155/70 R13 gumikkal 120-ról lehet, hogy kb annyi a fékút, mint 200-ról sportfutóművel, ABS-sel, pl egy 215/45 R17 új Parada gumikkal.
2016. aug. 10. 05:10
 26/30 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Emberek, tartozom egy vallomással. Ma mentem 75 km-t 1 óra 12 perc alatt úgy, hogy relatív gyorshajtottam. 60-as táblánál 75 90-nél 120 faluba 65."

A matek szerint a 75km 1 óra 12 perc alatt 60-as átlag. A gyorshajtásod nem relatív, hanem valós gyorshajtás. Ám a matek nem nagyon jön ki, hacsak nem sokat álltál is közben.

Lehet, hogy a Ford erősebb (LE-re nem sokkal, és annyival nehezebb is), de Suzukival is lehet követni a forgalom tempóját. Oké, nem az ezres 25 évessel. Egy 1.3-as Swift II-vel simán (többször is vezettem már olyat), mert semmi különbség más autókhoz képest (sőt, talán még jobb is, mint pl egy 1.4-es Polo IV). 50-60-at városban, 90-100-110-et városon kívül erőlködés nélkül lehet vele tartani.

2016. aug. 10. 07:44
 27/30 A kérdező kommentje:

Nekem 95-ös Swiftem van 1.3-as és 155/70 r 13-as gumikkal. Gyár azt írja elő... mi mást tehetek?

Furcsa igen, én is számolgattam, valami nem stimmel. Lehet a km órám.

Na meg a másik, nem tudtam 15 percig megelőzni egy figurát. "pőzsó " ahogy enyhén fordította a kormányát az index úgy követte, pedig nem indexelt valami elektromos hibája lehetett, nem tudtam, hogy az az indexelés valós e vagy se ezért valami nagyon lassan 30-al mentem végig egy 7 kilóméteres falun...

2016. aug. 10. 11:36
 28/30 Koplárovics Béci ***** válasza:
Az egy tipikus Peugeot-betegség, hogy fordítod a kormányt és megy az index (bár legtöbbször "csak" indexelés után amikor automatikusan visszakattan, akkor átugrik az ellentétes irányba). Ilyen gagyi a kialakítása, Partnerben, 206-ban, 307-ben is találkoztam már ilyennel.
2016. aug. 10. 12:17
 29/30 A kérdező kommentje:
De ezt műszerfalon nem is látja a sofőr? Nem észleli? Én akartam odamenni pirosnál a csávóhoz, de eztán lebeszéltem magam, tudva, hogy ha véletlen zöld lenne akkor miattam állna a sor...
2016. aug. 10. 13:00
 30/30 anonim ***** válasza:
Én ilyen esetben előzés előtt szoktam neki refizni, abból tudja, hogy előzni fogok.
2016. aug. 11. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!