Ez normális főúton? Ti szoktatok ilyet csinálni?
Tudod mit? Szerintem inkább ne vezess, ha egy Suzukiban 80 fölött félsz. Erre mást nem tudok mondani.
2016. aug. 8. 20:06
22/30 A kérdező kommentje:
23/30 A kérdező kommentje:
Emberek, tartozom egy vallomással. Ma mentem 75 km-t 1 óra 12 perc alatt úgy, hogy relatív gyorshajtottam. 60-as táblánál 75 90-nél 120 faluba 65. eddig ilyet nem csináltam mindig a tábla szerint mentem. Sokkal kényelmesebb így menni, nem fáradtam el. Eddig mindig ásitoztam minden bajom volt ha lassan mentem. és még kb. ugyan annyit fogyasztott az autó is. Rákaptam erre a "száguldozásra" csak félek az őzikéktől....
Na erről beszéltem eddig. Annak ellenére, hogy sok százezer kilométert száguldoztam végig eddig, egyetlen állatot sem ütöttem el. Arra kell figyelni, hogy a nagyvadak mindig az esti és a hajnali szürkületkor a legaktívabbak, akkor kell rájuk figyelni. Egyébként meg az a véleményem, hogy egy 80-nal haladó sofőr, aki dohányzik, eszik, iszik (nem alkoholt), tekergeti a rádiót, nagyobb eséllyel okoz balesetet, mint egy olyan, aki megy 180-200-zal, de minden idegszála "az aszfaltra tapad".
2016. aug. 10. 04:58
Az meg a másik, hogy egy Suzukival, neadjisten kopott 155/70 R13 gumikkal 120-ról lehet, hogy kb annyi a fékút, mint 200-ról sportfutóművel, ABS-sel, pl egy 215/45 R17 új Parada gumikkal.
2016. aug. 10. 05:10
"Emberek, tartozom egy vallomással. Ma mentem 75 km-t 1 óra 12 perc alatt úgy, hogy relatív gyorshajtottam. 60-as táblánál 75 90-nél 120 faluba 65."
A matek szerint a 75km 1 óra 12 perc alatt 60-as átlag. A gyorshajtásod nem relatív, hanem valós gyorshajtás. Ám a matek nem nagyon jön ki, hacsak nem sokat álltál is közben.
Lehet, hogy a Ford erősebb (LE-re nem sokkal, és annyival nehezebb is), de Suzukival is lehet követni a forgalom tempóját. Oké, nem az ezres 25 évessel. Egy 1.3-as Swift II-vel simán (többször is vezettem már olyat), mert semmi különbség más autókhoz képest (sőt, talán még jobb is, mint pl egy 1.4-es Polo IV). 50-60-at városban, 90-100-110-et városon kívül erőlködés nélkül lehet vele tartani.
2016. aug. 10. 07:44
27/30 A kérdező kommentje:
Nekem 95-ös Swiftem van 1.3-as és 155/70 r 13-as gumikkal. Gyár azt írja elő... mi mást tehetek?
Furcsa igen, én is számolgattam, valami nem stimmel. Lehet a km órám.
Na meg a másik, nem tudtam 15 percig megelőzni egy figurát. "pőzsó " ahogy enyhén fordította a kormányát az index úgy követte, pedig nem indexelt valami elektromos hibája lehetett, nem tudtam, hogy az az indexelés valós e vagy se ezért valami nagyon lassan 30-al mentem végig egy 7 kilóméteres falun...
Az egy tipikus Peugeot-betegség, hogy fordítod a kormányt és megy az index (bár legtöbbször "csak" indexelés után amikor automatikusan visszakattan, akkor átugrik az ellentétes irányba). Ilyen gagyi a kialakítása, Partnerben, 206-ban, 307-ben is találkoztam már ilyennel.
2016. aug. 10. 12:17
29/30 A kérdező kommentje:
De ezt műszerfalon nem is látja a sofőr? Nem észleli? Én akartam odamenni pirosnál a csávóhoz, de eztán lebeszéltem magam, tudva, hogy ha véletlen zöld lenne akkor miattam állna a sor...
Én ilyen esetben előzés előtt szoktam neki refizni, abból tudja, hogy előzni fogok.
2016. aug. 11. 21:23
Kapcsolódó kérdések: