Targoncából szeretném le tenni a jogsit vagy a ( papírt)
és mennyibe kerülne? Mert hamarosan el fogom kezdeni
kocsiból is a jogsit és le lehet tenni egyszerre vagy
külön kell mind a kettőt csinálni? normális
válaszokat kérek!
Külön kell letenni, az autósiskolák nem foglalkoznak targoncásjogsival.Én a targoncásat kb öt éve csináltattam(benne volt a benzines, gázos, dízeles, elektromos és gyalog targonca és alul vezérelt híd darú kb százezer volt)
2012. júl. 23. 21:35
2/6 A kérdező kommentje:
köszi szépen
2012. júl. 23. 21:39
3/6 A kérdező kommentje:
még egy kérdés erről csak egy papírt kapok hogy meg csináltam vagy olyat kapok mint amikor kocsiból vagy motorból teszem le a jogsit
2012. júl. 23. 21:43
4/6 anonim válasza:
Nem egészen.
Autós iskolák zöme nem foglalkozik targoncával. A targoncás tanfolyam az egy teljesen külön dolog az egy OKJ-s szakmunkás bizonyítványnak számít. Ma már úgy működik ez a dolog hogy 3 típusú targonca van vezetőüléses, vezető állásos, gyalogos kíséretű. Ebből leggyakoribb a vezetőüléses és ha abból megcsinálod a vizsgát akkor mindegyiket vezetheted amibe van ülés, akár gázos akár dízeles akár villannyal működik akár oldal villás ha van benne ülés azt kezelheted. Másrészt ebből a jogsit csak OKJ-s papírral tudod megszerezni az NKH-nál mert ez feltétel erre keress fel egy iskolát és velük egyeztess ez olyan kb 90-95 ezer körül szokott lenni. Én ezt májusba csináltam meg tehát el is mondtam amit tudni szeretnél, remélem mindent le írtam.
2012. júl. 23. 21:50
5/6 A kérdező kommentje:
értem köszönöm és nehéz volt a vizsga (ez neked szól aki májusban tette le )
2012. júl. 23. 21:55
6/6 anonim válasza:
Egyáltalán nem volt nehéz. A vvizsgabiztosok az OKJ-s résznél Debrecenből mennek le, legalább is nálunk így volt ott annyi volt hogy volt 2 témakör egyikben 15 kérdés másikban 20 kérdés ez olyasmi mint az érettségi kihúzol mindkét témakörből 1-1 kérdést azt papíron kidolgozod szóban elmondod kifejted néhány mondatban meg adott dolgokat amiket kérdeznek elmagyarázod és ennyi. A gyakorlati része meg nagyon egyszerű ott annyi az egész hogy beülsz a targoncába egy raklapot felteszel az emelvényre vagy leteszed attól függ mit mondanak esetleg kettőt vagy egyet ez a vizsgabiztostól függ és ennyi. A hatósági vizsga ami már a jogsi az csak gyakorlatból áll, ugyan az mint az OKJ-s csak más a neve. Ha van még kérdésed írhatsz privátban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!