5 liter helyett 4,5 liter benzin? Csalás vagy normális?
Figyelt kérdés
Tankoltam egy "névtelen" benzinkúton és 5 litert mutatott a kijelző, de a kannában csak 4,5 liter volt. Tudom, mert megmértem. Előttem épp tankolt valaki, szóval még az sem lehet, hogy kiöntötték a csőből a benne maradt üzemanyagot. Ez más benzinkutaknál is így van vagy csak ennél volt? Nem kéne ezt jelezni valamilyen hatóságnak?2012. jún. 24. 11:47
1/6 anonim válasza:
a kúton vannak ilyen matricák azok elméletileg a vizsgálat nyomai hogy pontos e a mérés
2/6 anonim válasza:
Fémkannába tankolj máskor, a műanyagkanna átverős ilyen melegben, mert a benne levő maradék benzingőz kitágítja a kannát.
Nekem is volt már 5 literes műanyagkannám a csomagtartóba hagyva a napon hetekig aztán hat és fél litert is bele bírtam húzni utána!
3/6 anonim válasza:
A kannatágulásnál sokkal hihetőbb, hogy csal a kút. A kutasok is mindig ezzel a "tágulási zónát is tele tankoltam" dumával jönnek, aztán közben a kutak 50%-ánál legalább 8-10%al többet forog az óra mint amennyi lónyál folyik.
4/6 anonim válasza:
Elméletileg nem csalhat a kút mert a NAV levágja a faxukat... de gyakorlatban meg lehet havi 1-ezrelék eltérés amit a kutasok szigorúan ki is használnak, bár a te eseted ha jól számolom az már 10% szóval nem tudom.
Hiába jelzed hatóságnak, úgyis elmagyarázzák, hogy "a döglött veréb valójában csak alszik"....
5/6 anonim válasza:
Azért is megbax a nav ha nem adsz számlát - idén hány dolgot vettél "áfa nélkül olcsóbb?" jeligével?
6/6 anonim válasza:
Szeretnem kerdezni: Mivel merted meg? Van hitelesitett meroedenyed? A Parolgassal es falra tapadt folyadekkal szamoltal? Ha ezek rendben es irtal jegyzokonyvet 2 tanuval maris mehet perre az ugy. Sajnos maskent eselytelen....szomoru de igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!