Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy csak ennyit...

Lehetséges, hogy csak ennyit fogyasztott?

Figyelt kérdés

Egy 1992-es Opel Astra 1,4 44 kW a vizsgálat tárgya. Pár napja teletankoltam, h leteszteljem mennyit fogyaszt tényleg. Lenulláztam a számlálót utána rögtön. Szerettem volna 100 km-t a városban megtenni, de nem tudtam. Városban 63 km-t mentem, országúton 104 km-t. Utána rögvest teletankoltam megint, mivel mától megint emelkedett az ára a benzinnek. 9,63 liter ment bele.

Az autót én tankolom, de anyámék is használják. Na most nem tudom, h ők tankoltak-e bele azóta, de én az óra szerint megtett 164 km-en fogyasztott 9,63 litert igencsak kevésnek tartom...vagy ez reális? A kilométer-számláló jó, a tank ismét tele van, nem ment bele több már a kúton.

2012. máj. 31. 08:24
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja, ha ez számít: országúton 110-től többet nem mentem, annyit is csak egyszer, de nem tartósan. 90 körül járt a legtöbbet a mutató. Városban ötödikbe teszem fel ahol csak lehet és 50-től többet nem mentem vele ott. Nem erőltetem a gyorsulást, nem száguldoztam vele. Városban 3-4 személlyel közlekedett az autó, országúton egyedül mentem, de szerpentines területen.
2012. máj. 31. 08:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen lehetséges. Nekem 7-et eszik 100km-en, de nekem 1.6 55kw.
2012. máj. 31. 09:28
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod!

De akkor ez k.rva kevés! :D Anyámékkal még nem tudtam beszélni, h tettek-e bele rajtam kívül, bár nem hinném.

2012. máj. 31. 10:03
 4/8 A kérdező kommentje:
Amúgy most olvasom vissza, nem tudok összeadni. :D A megtett kilométereim összesen 167, nem 164.
2012. máj. 31. 10:04
 5/8 anonim ***** válasza:

egy 5,7-es fogyasztást nem olyan nehéz azért összehozni.

egyébként ha jól gondolom benzines, de városban 5.-be mész 50el, hát gratulálok, mert alacsony a fordulat ez tény, de a motornak se olyan kellemes...

én is egy 44 kw-s autót hajtok, csak újabb és nem opel, de városba ha tényleg 50-el megyek, akkor 4.be épp nem éri el a 2000-res fordulatot(olyan 58-60-nál kerek 2000), ezért jobb esetbe inkább 3ba megyek...

amúgy nekem a fogyasztás olyan 6,5 körül van általában, apám eljár az autóval akár 5,5-el is, de volt már 4,9 is neki. Igaz én erőszakosabban megyek, meg általában nagyobb tempóban

2012. máj. 31. 10:18
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi a te válaszod is!

Nos, az én autómban nincsen fordulatszámmérő, de a motorhang alapján nem mondanám, h erőlködik 50-el városban ötödikben... Igen, amúgy benzines.

Minden autó máshogy pörög, főleg az újabbak.

2012. máj. 31. 10:25
 7/8 anonim ***** válasza:

2. válaszoló! Első vagyok :)

Ha az alföldön lakik a kérdező akkor simán elmegy neki 5.-ben is. Én Veszprémben lakom ahol köztudottan sok a domb és én is úgy mint te városban max 4.-et kapcsolok.

2012. máj. 31. 12:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Én a 2000 cm3 Opel Vectrámmal 1989-es volt egyszer 5 literes fogyasztást mértem,igaz autó úton 80-90 km/h tempónál 5 személlyel.
2012. máj. 31. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!