Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy lehet megtudni, hogy a...

Hogy lehet megtudni, hogy a benzin meg van keverve motorolajjal?

Figyelt kérdés
2 ütemű motoromat(Simson S51) akartam megtankolni, csak elfelejtettem, hogy meg e kevertem vagy sem....hogy lehet megállapítani, hogy van e benne olaj vagy nincs??
2012. jún. 16. 15:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Más színe meg a szaga. Hasonlítsd össze olyan benzinnel ami még biztos nincs bekeverve. Mind a 2-ből önts teli 1-1 fél literes üveget.
2012. jún. 16. 15:35
 2/8 A kérdező kommentje:
okés majd megpróbálom....köszi a választ...
2012. jún. 16. 16:45
 3/8 anonim ***** válasza:
a kevert benzin színe olyan, mint a híg meggyszörpé, bordós, pirosas.
2012. jún. 16. 17:35
 4/8 anonim ***** válasza:
Az is jó módszer, ha picit ráöntesz két három ujjadra, majd integetsz párat:) A benzin sokkal hamarabb elpárolog, mint az olaj, így az ottmarad a bőrödön, és érzed, hogy "zsíros", ha összedörzsölöd az ujjaid. A tiszta benzin után inkább szárazabbak az ujjaid, mint voltak.
2012. jún. 16. 18:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez a meggyszörp szín se tökéletes megfogalmazás. A Stihl olajtól például olyan, de már kevertem olyannal is amitől zöld volt. Most meg nem mondom a márkáját de az is láncfűrészbe való volt. Tehát nem Arol meg ilyen sz@rok.
2012. jún. 16. 20:13
 6/8 A kérdező kommentje:
régen én is Stihl olajat használtam, azon lehetett is látni mert olyan pirosas volt, de mivel igen drága, áttértem egy másikra, és azon nem is látni, hogy változott volna e a színe...de azt a ujjcsepegtetős módszert kipróbálom...
2012. jún. 17. 11:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Legközelebb színezett olajat vegyél. Ha nem vagy benne biztos, inkább ne használd föl.
2012. júl. 5. 15:21
 8/8 anonim ***** válasza:

" Ha nem vagy benne biztos, inkább ne használd föl."

Ha nem biztos benne, tehet bele olajat még egyszer. Az még mindig jobb hogy füstöl mit ha a kenetlen motor tönkremegy.

2013. nov. 4. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!