Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez normális lenne...

Szerintetek ez normális lenne egy KRESZ vizsgán?

Figyelt kérdés

Az alábbi, szerintem teljesen kétértelmű kérdés volt a gyakorló programban.

Elsőbbséget kell-e adni a figyelmeztető fényjelzést használó gépjármű részére útkereszteződésben, ha az alárendelt úton érkezik?

A helyes válasz a nem volt, tehát a kérdés kitalálója úgy gondolta, ... ha AZ az alárendelt úton érkezik.

Így teljesen igaza van, de nekem a mondat azt jelentette, hogy ha ÖN az alárendelt úton érkezik.

1 apró szó beírása után teljesen egyértelmű lenne a dolog, de mivel a megelőző kérdések 99%-a az én általam vezetett jármű..., illetve önnek kell-e ezt vagy azt csinálnia... típusú, ezért az ember agya rááll arra, hogy nekem mit kell csinálnom.

Leszögezném, hogy legtöbb esetben 100%-ot érek el és nem aggódok a sikeresség miatt, de az ilyen kérdések idegesítőek. Tényleg, mintha direkt be akarnának húzni a csőbe.

2016. ápr. 10. 13:07
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Na király! Vagyunk azért bőven, akik tudjuk értelmezni a mondatokat.

Egyébként én is belátom, hogy inkább úgy kellett volna értelmezni, ahogyan a válasz is adódik. Ugyanis az első tagmondatban található a tárgy (figy. fényjelzést haszn. gépjármű) és utána a második tagmondatnál nem használtak semmilyen névelőt, illetve személyes névmást. Ezt meg akkor hagyjuk el, ha nem akarunk ismételni feleslegesen.

De abban az 1 percben, amiben válaszolni kell benézheti az ember...

2016. ápr. 11. 14:42
 22/23 Medveczky Szabolcs válasza:
0%

figyelmeztető fényjelzést használó gépjármű: a kukásautó, hókotró stb.

a megkülönböztető fényjelzést használó gépjárművek: mentő ,rendőr, tűzoltó

Szabolcs

2018. jún. 4. 08:13
 23/23 anonim ***** válasza:

Jó régi kérdés, azért válaszolok:

Szerintem az ominózus kérdésben az "az" nem az "alárendelt út" névelője, hanem a "figyelmeztető jelzést használó gépjármű"-re utaló névmás.

Tehát:

Elsőbbséget kell-e adni a kukásautó részére útkereszteződésben, ha AZ (vagyis a kukásautó) alárendelt úton érkezik?

2018. jún. 4. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!