Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez normális lenne...

Szerintetek ez normális lenne egy KRESZ vizsgán?

Figyelt kérdés

Az alábbi, szerintem teljesen kétértelmű kérdés volt a gyakorló programban.

Elsőbbséget kell-e adni a figyelmeztető fényjelzést használó gépjármű részére útkereszteződésben, ha az alárendelt úton érkezik?

A helyes válasz a nem volt, tehát a kérdés kitalálója úgy gondolta, ... ha AZ az alárendelt úton érkezik.

Így teljesen igaza van, de nekem a mondat azt jelentette, hogy ha ÖN az alárendelt úton érkezik.

1 apró szó beírása után teljesen egyértelmű lenne a dolog, de mivel a megelőző kérdések 99%-a az én általam vezetett jármű..., illetve önnek kell-e ezt vagy azt csinálnia... típusú, ezért az ember agya rááll arra, hogy nekem mit kell csinálnom.

Leszögezném, hogy legtöbb esetben 100%-ot érek el és nem aggódok a sikeresség miatt, de az ilyen kérdések idegesítőek. Tényleg, mintha direkt be akarnának húzni a csőbe.

2016. ápr. 10. 13:07
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
1,4,8 tudta. Ez nálam nem a nagyobbik rész majdnem 10 válaszból. Nálad igen? :)
2016. ápr. 10. 15:07
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Te nem tuddo értelmezni a kérdést okoska, egyértelműen levan írva, hogy a figyelmeztető fényjelzést használó jön az alárendelt úton szóval nem értem mi nem világos.
2016. ápr. 10. 15:16
 13/23 A kérdező kommentje:

Te írtad a 2. választ? Ha igen, akkor áruld már el, te hol láttál mentőt az én kérdésemben? Innentől ne lepődj meg rajta ha neked nem világos.

Egyszerűen csak a nyelvtani oldalt nézzük. Vonatkoztass el a KRESZ-től.

2016. ápr. 10. 15:25
 14/23 anonim ***** válasza:
19%
A mentőt példának írtam mert látom fennakadtál a figyelmeztető fényjelzésen, a nyelvtani résszel meg semmi gond, a KRESZ vizsgákon így fogalmaznak, hogy gondolkodni is kelljen, plusz lássák, hogy érted és nem csak bemagoltad a KRESZ könyvet. Hidd el B,C,C+E kategóriás jogsim van és mindegyiknél így fogalmaznak.
2016. ápr. 10. 15:31
 15/23 A kérdező kommentje:

Na veled is lehet értelmesen beszélni! Ez tök jó.

Akkor te is félreértettél, nem akadtam fenn. Tudom, hogy semmilyen jelentősége nincs a sárga villogónak, csak fokozott figyelem és ennyi. Nekem sem az első jogosítványom. Igaz nekem csak B van 10 éve, de a közlekedés azért megy.

Abban, amit írsz (gondolkodni is kell...) teljesen igazad van. De ne a nyelvtanon kelljen én csak azt akarom érted?

Ha a három példamondatomat nézed az egyik válaszomban, szerintem megérted mit is akarok.

Egyébként persze teljesen mindegy, hogy hibátlan lesz, vagy 1 hiba. Ezt is leírtam. De szerintem az ember törekedjen a maximumra. Aztán ha nem lesz az, akkor sem kell elkeseredni, de ha már nem is célunk a 100% az baj :)

Én így gondolom, valaki lazábban veszi. Az sem probléma, sőt néha jobb is.

2016. ápr. 10. 15:39
 16/23 anonim ***** válasza:
19%
De pont azért írták így mert kíváncsiak, hogy odafigyelsz-e. Persze szar érzés vizsga közben ilyenekre figyelni de ha jobban belegondolsz tök egyértelműek. Mind a 3 amit írtál.
2016. ápr. 10. 15:41
 17/23 A kérdező kommentje:

A három példamondatom közül az első volt a konkrét kérdés. A másik kettő ugyan az, csak beleírtam azt az 1-1 kis szót (az, Ön) amitől a mondat jelentése 2 irányba változott. Én csak az elsőt láttam, a másik kettő csak kitalált.

Én úgy gondolom, az első mondat a másik kettő közül bármelyiket jelenthetné.

Mindegy, túltárgyaltuk. :D

2016. ápr. 10. 15:49
 18/23 anonim ***** válasza:
19%
De nem, mert ha jobban belegondolsz és figyeled a vizsgakérdéseket KRESZ-en ha rólad van szó akkor mindig ÖN-t használnak, ezért mondtam, hogy mindhárom jó, merrt amit ők kérdeztek, az ugyanaz mint amit te írtál csak komplikáltan ez tény, viszont mint ahogyan írtad a másik példádban, ha rólunk van szó akkor ÖN-t kell használni és azt mindig használják. Ezért mondtam, hogy vizsgán tényleg szar ezekre figyelni de összeségében ha belegondolsz ez a endencia tényleg megfigyelhető. Ránk csak akkor vonatkozik a kérdés ha az ÖN szócska bennevan.
2016. ápr. 10. 15:51
 19/23 anonim ***** válasza:
Szövegértés, bár igaz iskolában sem iylenekkel foglalkoznak: :D
2016. ápr. 10. 20:58
 20/23 anonim ***** válasza:
47%

Tényleg félreérthető a kérdés. Először leírom magát a kérdést, aztán a két lehetséges értelmezést (nagybetűvel kiemelve a lényeget):

Elsőbbséget kell-e adni a figyelmeztető fényjelzést használó gépjármű részére útkereszteződésben, ha az alárendelt úton érkezik?

1. Értelmezés:

Elsőbbséget kell-e adni a figyelmeztető fényjelzést használó gépjármű részére útkereszteződésben, ha ÖN az alárendelt úton érkezik?

2. Értelmezés:

Elsőbbséget kell-e adni a figyelmeztető fényjelzést használó gépjármű részére útkereszteződésben, ha AZ az alárendelt úton érkezik?

A kérdezőnek ezzel volt a baja, nem azzal, hogy nem ismerte az ide vonatkozó szabályokat.

A kérdésre a második értelmezés szerint kell válaszolni. De ez nem egyértelmű attól még.

2016. ápr. 11. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!