3. forgalmi vizsga bukás után van értelme folytatni?
3-szor buktam forgalomból Miskolcon.
Az oktatóm kezdő oktató volt(saját szájával monda)
Most abban gondolgodok,hogy oktatót váltok.
Személyes vizsga tapasztalatokat szivesen olvasok :)
Köszi előre is a válaszokat!
18f
A bukásaim oka:
1.Vizsga:út kereszteződésben nekem zöld lámpám volt a gyalogosnak piros amit már akkor vettem észre amikor a vb meg kérdezte,hogy miért akarom elengedni.
Ezt igazságosnak tartom hisz hibáztam.
2.Vizsga:A vb szerint a parkolóban ahol a kötelezőt kellett volna meg csinálnom azt mondta,hogy "szemben mentem a forgalommal"..
3.Vizsga:Itt egy teljesen ismeretlen út vonalra "irányitott" a vb és szerinte nem adtam elsőbséget a jobról érkező autónak..
Pedig meg álltam...
Bocsi ha hosszúra sikeredett :)
#12# - neked valóban oktatót kellene váltanod, mégpedig a következő vizsga előtt.
Általában én nem az oktatókban szoktam keresni a hiba gyökerét, de amit leírtál, az véleményem szerint egyértelműen az oktató alkalmatlanságára utal, nem tudott valami olyan segítséget kieszelni, ami előbbre visz, a nyílt sértegetés meg arra utal, hogy nem is akart.
Másik oktató, másik autó... az autót szokni kell, de ha szerencsésen választasz, talán nem lesznek lefulladások sem. Benzinesen, vagy dízellel tanulsz most?
Az én oktatóm az "oktatás" alatt több veszélyhelyzetet teremtett mint én.
Többször előfordult hogy nem nekem volt elsöbbségem mégis elengedtek ezt refivel jelezték, az oktatóm jegyzetelt és amikor felnézett azt látta hogy megyek pedig nincs elsőbbségem nyomott egy satuféket és majdnem belém jöttek.
Pirosból elindulásnál folyton rárúgot a kuplungra hogy lefulladjon a kocsi, aztán üvöltözött hogy tudom-e milyen drága ha javítani kell a motort meg ha belénkjönnek.
Kézifékes elindulást, helyes motorfék használatot, lejtőn parkolást és hasonló létfontosságú praktikákat magamtól kellett megtanulnom, mert nem tanította meg. Arról nem is beszélve hogy városban 45-nél ordított hogy miért nem vagyok képes normális sebességgel haladni 54 fölött meg nyomott egy satut és ordított hogy hova f###ba sietek?
Autó ellenőrzését vizsga előtt 5perccel hadarta el.
Szóval léteznek kifejezetten szar oktatók!
Elsőre átmentem, bár megpróbált vizsgán is szivatni megmondtam neki hogyha hozzányúl akár egyszer is a pedálokhoz ok nélkül nem csak az autóját de mindkét lábát is eltöröm. A vizsga óta nagy szerencséjére még nem találkoztunk.
Sok sikert a következő vizsgádhoz! Nagyon figyelj a részletekre, és emlékeztesd magad hogy ezt csak egyszer kell megcsinálni, a hétköznapi forgalom 90%-ban eltér a vizsgahelyzettől. Hajrá!
Kb az én oktatóm ilyen!
Totál el ment nekem is a kedvem az egésztől csak már nagyon sok pénzem bennr van :/
Tényleg oktatót kell váltanod, ha genyózik. Mondjuk megpróbálhatsz zsebbe csúsztatni valamennyit, de ezt csak halkan jegyeztem meg.
De hiába figyelsz mindenre, ha rossz az oktató. Mégis néhány jó tanács. Ha a lámpád zöld, és te lekanyarodsz, a gyalogosnak elsőbbsége van, ha a lámpája zöld. Ha piros a lámpája, de ő olyan marha, hogy csak azért is át akar menni, akkor engedd el, ne húzd rá a kocsit.
Jobbkezes utcáknál mindig lassíts le annyira, hogy hirtelen fékezés nélkül is meg tudj állni. Jól láthatóan nézz be a kereszteződésbe, kicsit dőlj is előre. Ez persze az oktatónak és a vizsgáztatónak szól. Hiába elég odavetni egy pillantást, nekik akkor az fog lejönni, hogy nem győződtél meg. És bár ez a jobbkezes utca a magyar táblaspórolás csúcsa, mert ugyebár létezik előjelző tábla (háromszögben az x), de gyakorlatilag alig használják, mégis van pár dolog, ami támpontot nyújthat. Ezeket a kresz nem tárgyalja. Gyakorlati jótanácsok. Ha 30-as övezetbe érsz, akkor jobbkezes utcák lesznek. Zónában szintén. Ha lekanyarodsz egy főútvonalról, akkor jó eséllyel számíthatsz jobbkezes utcákra. Ugyenez érvényes akkor is, ha védett útról kanyarodsz le. Nem minden esetben igaz, de az első útkereszteződésnél érdemes erről meggyőződni, ha nem vagy biztos benne. A jobbkezes útszakasz az első lámpás kereszteződésig vagy olyan útig tart, aminél a te irányodból elsőbbségadás kötelező, vagy állj elsőbbségadás kötelező tábla van. Ha az út amire felhajtasz védett útszakasz, vagyis a felhajtás helyétől függetlenül az előbb említett két tábla valamelyikén haladtál át, akkor az az út, amin vagy, egész biztosan nem jobbkezes.
Parkolásnál, megállásnál mindig adj irányjelzést. Arra pedig figyelj, hogy ne menj át a szembejövő sávba. Ne feledd azt sem, hogy menetiránnyal szemben nem parkolhatsz.
Bocsi,hogy későn reagálok csak nem volt időm
De köszi a válaszokat!
A pénz-t emlitettem,hogy adjunk egy deák igazolványt,de az oktatom azt mondta hogy vizsga után.
Én mondtam hogy vizsga után minek adjak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!