Ez így jogilag stimmel? Itt semmi se jó, de remélem ez így oké, igaz?
A következő a helyzet röviden:
Folyamatosan jöttek a papírok piroson átmenés meg gyorshajtás miatt, de nem tehetek róla, sietek mindig, a pirostól meg hülyét kapok, ha ott állok a semmiért.
Megnéztem, jogilag hogyan oldhatnám ezt meg, és szereltem az autóra kék villogót és szirénát (nem volt olcsó!), és azóta így közlekedek, és azóta nem is állítanak meg, csak mondjuk biztos lefotóznak.
Szerintetek jogilag így már rendben van? Ha behívnak, hivatkozhatok arra, hogy kéklámpával jogom van a piroson átmenni? Meg tilosban parkolni, egyirányúba bemenni szemből és stb ami ezzel jár. Hiszen a kreszben olvastam, hogy a megkülönböztető jelzéssel figyelmen kívül hagyhatom a forgalmi jelzéseket.
Én már annyira próbálok eleget tenni mindennek, erre is most rengeteget költöttem.
Aki ért hozzá, segítsen nekem, hogy így nem lesz több gondom, ugye?
Köszi szépen!
csak egyszer fogj ki egy másik idiótát aki nem adja meg az elsőbbséget.=) akkor máris te szopod meg...
Lássukcsak.
130al városban 300 ezer plusz jogsi Ehhez rájön a villogód, az okozott károd...jah és ha netán megsérül az akibe belemész áh egy-két millióból és 5évből meg is úszod:)
Sok szerencsét!
Jójó értem de hát éppen arról van szó, hogy a megkülönböztető jelzéseit használó járműnek mindig, minden körülmények között elsőbbséget kell biztosítani, azaz akkor mégse én vagyok a hibás ha netán karamboloznék, hiszen a másik nem adta meg. Én ezt tutira nem értem.
17:21-es
Oké, de egy másik rendőrautónak pl. mikor jutna megállítani mondjuk egy harmadik rendőrautót? Hát Bp elég nagy, fogalma nincs mi ez, amúgy is fekete BMW, lehet ez pl miniszteri autó is, és nem kell megállni neki, aztán majd csak megunja, hogy koslat utánam.
Na de MEGGYŐZTETEK, és az ügyvédem is meggyőzött, leszereltetem, mondtam már !!! De komolyan pedig olyan szépen néz ki a kék a fekete tetején :-( Tökre fogom sajnálni. Szerintetek akkor se maradhat fent ha nem használom ?
Valaki írta, hog ymilyen hülye vagyok, mert megfúrták a kocsit .. haha vicces, tudod ezt másképpen nem lehet felszerelni, nézz meg egy másik autót, rendőrt vagy m,entőt, mindegy, mindegyiknek meg van fúrva 5 helyen !! Kivéve, ha tetőcsomagtartós, de akkor is 1 helyen középen a kábeleknek! Ezt másképpen nem lehet.
Még azon gondolkodtam, hogy ha nem lehet szépen, nyom nélkül eltüntetni a lyukakat, akkor a csavarokat benne hagyom a kocsi tetejében, de hát elég csúnya lesz ...
A kéklámpát meg nem is tudom, majd megkérdezem telefonon pár rendőrségtől, mentőktől, tűzoltóktól, hogy nem kell-e nekik esetleg egy exkluzív darab valamelyik kocsira, hátha ... sokkal szebb, mint az övék! Ha meg nem, akkor marad otthoni hangulatvilágítás.
Na ügyvédem nagy koponya, lehet h talált eg ymegoldást.
Utána nézett és a jogszabály így szól: "villogó kék vagy kék-piros fényt kibocsátó berendezés", és ez itt a kulcs azt mondja, mert csak annyit kell tennem, hogy kiszedem az ízzókat, akkor nem tud fényt kibocsátani, meg leszerelni sem kell, hiszen nem minősül fénykibocsátó berendezésnek.
Na ez most felvillanyotzott. Sztetek jó megoldás?
Nekem most kezdődik az este, de tegyük fel úgy van ahogy gondoljátok. oké. Ez esetben, szerintetek pont ezt rontom el, ha már kamuzni akarok ?
Semmi nincs benne olyan amit félreértelmeztetek ! Még egyszer olvasd el!
Csak azért se bírtam ki, és a kedvetekért visszaolvastam az elejétől. Édes istenem, hogyan engedtek át érettségin titeket ilyen szövegélrtelemzéssel, pontosabban olvasási képesség nélkül? Én azt írtam, hogy a villogó tiszta kék, és olyanmint a rendőröké, erre írtam, hogy csak annyiban más, hogy nem kék-piros, hanem az enyém tiszta kék !!!! Na ennyi, tehát nem a kocsiról írtam h kék!! Azért már csak tudom milyen autóm van .... De örülök, hogy ismét a lehető legkisebb baromságot keresitek amivbel kötözködhettek, holott aztán kiderül, még csak igazatok sincs. Lényegi hozzászólást is írhattatok volna akkor ennyi erővel, csak persze az nehezebb, tudom.
Mi a vélemény pl. a izzó bélküli villogó készülékről? Mert amit írtam, hogy akkor nem tud fényt kibocsátani, most annyiban maradtunk ügyvédemmel, hogy menjek csak nyugodtan, hagyjam, hogy feljelentsenek, aztán majd ő elveszekszik utána velük ezen jogilag, hogy akkor miképpen is fényjelző, ha egyszer képtelelen fényt kibocsátani. Úgy tűnik így akkor megúszom a leszerelést meg nem lesznek ott a lyukak. Nem hogy inkább ehhez gratulálnátok, hog ysikerült megoldást találni a problémára, és jogilag helyeset.
"17:21-es Oké, de egy másik rendőrautónak pl. mikor jutna megállítani mondjuk egy harmadik rendőrautót? Hát Bp elég nagy, fogalma nincs mi ez, amúgy is fekete BMW, lehet ez pl miniszteri autó is, és nem kell megállni neki, aztán majd csak megunja, hogy koslat utánam."
a 17:21-es vagyok ...
Nos barátom, láttam már ilyet, amikor rendőrautót egy másik megállított, és ott azonnal intézkedtek is ellenük. Ők is megkülönböztetett jelzéseiket használták, és ugyan részletek nem derültek ki, de azok szemlátomást tényleg rendőrök voltak. És biza meg lettek állítva a Váci úton fényes nappal sok sok megrökönyödött járókelő szeme láttára. Ez az egyik. Azt meg hidd el, hogy akik évek óta vezetnek ilyen járművet (értsd megkülönböztetett jelzéseiket jogosultan használók) olyan vezetési yakorlatuk van, aminek te a közelébe se érsz. Ha esetleg kiszúrnak és el akarnak fogni semmiféle verseny nem lesz, simán leiskoláznak vezetésből, és pillanatok alatt megállítanak. És pont azért amiért a rendőri jelzést még egy Megkülönböztetett jelzéseit használó sem hagyhatja figyelmen kívül, ilyenkor felmerülhet a bűncselekmény gyanúja. És ha ilyen tájékozott vagy, meg van ügyvéded, ugyan kérdezd már meg mit tehet, milyen eszközöket használhat egy rendőr, ha egy szituációban felmerült a bűncselekmény tevőleges elkövetésének alapos gyanúja .... Szóval csináld csak a hülyeségedet, vagy szépen dőlj hátra és fejezd be ezt az egészet, mert semmi értelme. Szép volt (?), jó volt (?), de kamuszagú az egész.
A komment megírásának időpontja: ma 07:22
"Nem hogy inkább ehhez gratulálnátok, hog ysikerült megoldást találni a problémára, és jogilag helyeset."
írtam már megoldást, de az neked nem tetszett. írtam, hogy add le a jogosítványodat és vonulj be a zárt osztályra vagy rakasd át a kérdést a humor kategóriába.
mi lenne, ha betartanád a szabályokat, ha nem száguldoznál, ha megállnál a piros lámpánál? az nem megoldás?
jó, nehéz veletek
figyelj, azért nem megoldás, mert NINCS IDŐM !!
így is elkések mindenhonnan, hát mi lenne akkor?
Azt meg nem hiszem h a rendőrautó megállítaná a másikat, ugyan már, ki van zárva ... Na a rendőrök veztetési képességéről meg inkább nem mondok semmit, még kékfény nélkül is ráztam már le egyszer őket elég simán, engem felettébb idegesít, amikor egy nap már harmadszor szórakoznak, aztán egyszerűen elhúztam, ennyi, nem vagyok se bűnöző se semmi, csak unom, ha szórakoznak, és ezzel is persze az idő megy csak.
Egyébként be kellene vezetni valami szabályt, hogy ha a rendőr xarakodása miatt vesztek el pl egy üzletet, mert 20 percig cseszekedik, akkor bizony köteles legyen megtéríteni, így sztem meggondolná kivel mikor szórakozna, na meg azt is, hogy kicsit csipkedje magát, ha már mindenképpen szórakozni akar.
Annyira sajnálom, h nem vezették be azt h csakis alapos indokkal állíthat meg ... így akkor vége lenne talán a mostani áldatlan helyzetnek.
Na mindegy, úgyse győzök meg senkit ahogy látom, de inkább örülnétek, hogy végre valami sikerül, de gonoszak vagytok. De ez úgy is jó lenne, ha bevezetnénk azt, hogy a xarakodás miatt kiesett pénzt meg kell téríteniük, azaz ez adott esteben lehet sokmilliós összeg is, ha elkésik valaki, sztem hamar megszoknák, hogy ne szórakozzanak. Nincs igazam? Kinek esik jól , h akár napi többször is szórakoznak és nézegetik a papírokat, nem beszélve arról, hogy én meg nem is szeretem magammal hordani őket, aztán ebből is mindig csak gond van.
Közületek mindenki olyan kis precízke, hogy a nagy rohanásban mindig figyel a papírjaira? Ki van zárva ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!