Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ez így jogilag stimmel? Itt...

Ez így jogilag stimmel? Itt semmi se jó, de remélem ez így oké, igaz?

Figyelt kérdés

A következő a helyzet röviden:

Folyamatosan jöttek a papírok piroson átmenés meg gyorshajtás miatt, de nem tehetek róla, sietek mindig, a pirostól meg hülyét kapok, ha ott állok a semmiért.

Megnéztem, jogilag hogyan oldhatnám ezt meg, és szereltem az autóra kék villogót és szirénát (nem volt olcsó!), és azóta így közlekedek, és azóta nem is állítanak meg, csak mondjuk biztos lefotóznak.

Szerintetek jogilag így már rendben van? Ha behívnak, hivatkozhatok arra, hogy kéklámpával jogom van a piroson átmenni? Meg tilosban parkolni, egyirányúba bemenni szemből és stb ami ezzel jár. Hiszen a kreszben olvastam, hogy a megkülönböztető jelzéssel figyelmen kívül hagyhatom a forgalmi jelzéseket.

Én már annyira próbálok eleget tenni mindennek, erre is most rengeteget költöttem.

Aki ért hozzá, segítsen nekem, hogy így nem lesz több gondom, ugye?

Köszi szépen!

2009. okt. 18. 21:06
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 A kérdező kommentje:

Jó hát én megkérdeztem ... most páran meg nekem támadtak, pedig látjátok csak helyesen akarok eljárni meg szabéályosan.

Hát kár ...

2009. okt. 18. 22:55
 32/68 anonim ***** válasza:
95%
És különben is brühü, brühü. Igaz? ;)
2009. okt. 18. 22:57
 33/68 A kérdező kommentje:

Megint a rosszindulat ...

Én utána néztem nem kevés energiával, aztán nem kevés pénzből megcsináltattam, most kinek fáj ez ? nem igaz milyenek vagytok ...

2009. okt. 18. 22:59
 34/68 anonim ***** válasza:
100%
hülye suttyó vagy, sose fogod megérteni. Kapjanak el és jobban b.sszanak meg mint Zsanettot!
2009. okt. 18. 23:07
 35/68 A kérdező kommentje:

Na de éppitt a lényeg, hogy ha szirénával megyek akkor nem állíthat meg a rendőr nem? Azrt nyomom egyfolytában, és akkor ha vanis rendpr valahol, de nem állok meg.

Nemtom na, de próbáltam megkérdezni, aztán nem sok hasznos tanács jött, csak a rosszindulat.

Értsétek meg, fontos ember vagyok, és sietek eglsz nap, nem tudok perceket állni a pirosnál meg sorolhatnám az ilyen helyzeteket. Aki nem siet, annak jó persze, na de ha én kések 10 percet, abból nagy baj van.

A másik meg h nincs igazatok sztem, mert az utcánkban is van egy valamilyen speciális mentő, és az ürge a saját magánkocsijára tett kékfényt meg szirénát, tehát ezek szerint lehet. Gondolom ő is azért mert sietni szokott. Pedig egy ilyen szakadt régebbi Opel.

Azt hittem, valaki legalább értelkesen jogilag is hozzá szól, hiszen én most azt nemtom mi van olyankor ha rendőr esetleg integet, hsizen neki is kékfénye van meg nekem is, akkor elvileg nem állíthat meg. Ha mégis meg akar, akkor abból verseny lesz vagy ilyenkor mit szoktak ? Ezt meg kéne kérdeznem mentőktől meg a tűzoltóktól.

2009. okt. 18. 23:31
 36/68 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ő speciális mentő. MENTŐ. Te meg ilyen szempontból senki vagy.

Se mentő, se tűzoltó, se rendőr, de még csak a köztársasági őrezred tagja se vagy. A sziréna/villogó felszereléséhez is különböző engedélyeket kellene kérned. ILLEGÁLIS, amit csinálsz.

2009. okt. 18. 23:32
 37/68 A kérdező kommentje:
Jó, hát ha csak ezen múlik, akkor kérem őket. De hol kell azokat kérnem? Annyival előrébb vagyok, hogy már megvan felszerelve, aztán akkor a papírmunkát majd próbálom elintézni, de hol lehet ezt kérni ?
2009. okt. 18. 23:38
 38/68 anonim ***** válasza:
100%

persze, hogy fontos ember vagy. minden ember fontos. és pontosan ezért lenne fontos ezt a kérdést is áttetetni a humor kategóriába.

hova szoktál sietni? :)

2009. okt. 19. 00:43
 39/68 A kérdező kommentje:

Figyelj, egyszerre tanulok is még egy helyen és ez alatt fontos üzleteket intézek, azaz nekem pl 10 perc késés valahonnan simán eredményezheti egy sokmilliós üzlet elvesztését. Na ugy kezdesz megérteni már miért határoztam így? Sztem te is így tennél. ....

Na amúgy meg el vagyok szomorodva, mert ma reggal elsőként beszéltem az ügyvédemmel, és azt mondta tényleg lehet ebből baj, leginkább azt mondta akkor, ha valamelyik majom az úton elrántja miattam a kormányt vagy más miatt összetöri a kocsit, mert hát ugye az úton levők többségének a vezetési tudása ismert sajnos ...

Na tehát azt mondta lehet ebből baj, úgyhogy elhatároztam, hogy leszereltetem akkor, de nagyon kár érte, mert nagyon szép, majd töltök fel képet , hog ymegnézhessétek, nagyon jól áll az autónak, igaz az enyém tiszta kék, és nem olyan mint a rendőröklnek, hogy kék-piros, mert sztem a kocsi színéhez jobban megy a kék, és mondtam, hogy nem semmi pénzembe is került, de akkro most próbálom a papírmunkát megérdeklődni, ha pedig nem megy, akkor leszereltetem ahogy az ügyvédem mondta, csak akkor segítsetek lécci valamiben!!

Mégis mit kezdjek az összesen 5 db elég nagy lyukkal a kocsi tetején ? Mert ugye a 4 sarkán van megfúrva és csavarozva + 1 sokkal nagyobb lyuk kb a közepén a kábeleknek, és azért ha leszereleik ezt nekem, akkor ott lesz 5 LYUK !!!

MIT CSINÁLJAK AZZAL ??? Ötletek vannak ??

2009. okt. 19. 07:38
 40/68 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó karosszériás a lyukakat eltünteti pillanatok alatt.
2009. okt. 19. 08:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!