Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Karamboloztam, és habár nem...

Karamboloztam, és habár nem én voltam a hibás, engem okolnak! Igazuk van?

Figyelt kérdés

Egy egyenrangú kereszteződésben balról belém jött egy Astra, nem adta meg az elsőbbséget a jobbról jövőnek (nekem). Rendőr jött, és kaptam betétlapot.

Olyan 40-el mehettem az utcában, úgy emlékszem próbáltam fékezni, de hiába nyomtam a féket, semmi hatása nem volt.

Apukám szerint, egyértelmű én voltam a hibás, nála sose volt gond a fékkel, szóval ez totál hülyeség és lassítanom kellett volna.

Ez olyan rosszul esik. Nem hisz nekem, és még a fáradtságot se vette, hogy egyáltalán ránézzen a törött autóra..

2012. ápr. 14. 21:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Tisztázzunk pár dolgot:

Egyrészt: a balesetet egyértelműen a balról jövő okozta 100%ban, az ebből a szempontból teljesen mindegy hogy te mennyivel mentél, ha Te 50-el mentél volna, akkor is a balról jövő lett volna a hunyó (szerintem), ez az elsőbbség meg nem adása tipikus esete. Az egy másik kérdés hogy téged esetleg elővehetnének hogy miért mentél 50el, de állításod szerint csak 35-el mentél, ami szeritnem abszolút nem sok.

Apádnak igaza van abban, hogy lassítanod kellett volna. Mindannyian hibázunk, pláne aki friss jogsis. Aki azt állítja nem, az vagy hazudik, vagy nem vezet (vagy nem Bp-en a sűrűben, hanem valami hermetikusan elzárt kis zsák faluban). Apád gondolom megszerezte a jogsit 20 évesen kicsi és lassú autók között, mára már nagy rutinja van. Te egyből belekerültél a darálóba, őrültek és gyorshajtók, a fenekük alatt 200 lovas vadállatokkal vagizó emberkék közé. Amikor odaadta neked a kocsit, bevállalta a kockázatot, tudta azt, hgoy simán megtörheted. Mindenki esetében benne van a pakliban, egy kezdő esetében még inkább. Nem azért mert nem vezetsz jól vagy ilyesmi, hanem mert tapasztalatlan vagy, ez tény kérdése. Nekem is kb 2 éve van jogsim, de ma is hibáztam egy igen csúnyát...

Visszakérdeznék apádnak (ne te tedd fel neki a kérdést, mutasd meg amit írok neki):

Kedves Apuka! Hányszor tetszett elvinni a gyereket vészfékezni gyakorolni? Ja hogy egyszer sem? Akkor miért is várjuk el tőle hogy stressz helyzetben tudjon vészfékezni? A vészfékezés az egyik legnehezebb manőver, gyakorlás nélkül garantáltan nem megy, senkinek sem! Pláne nem egy kezdőnek! Szóval akkor miért is tetszik elvárni a gyerektől hogy tudjon vészfékezni? Igen, hibázott, mert nem lassított, mindenkivel megesik. Ha nem bízunk a gyerekben, be kell ülni mellé az első pár ezer km-en. Ilyen egyszerű. Utólag hibáztatni viszont nem fair.

Kérdező: utólag már tudom késő, de jobb későn mint soha: tanulj meg vészfékezni: menj ki egy kihalt útra, és felgyorsítani 50-ig, (ABS, ESP minden csoda kikapcsol) majd hirtelen padlófék, hogy kihajoljon a lemez és égjen a kerékről a gumi. Ezt tessék párszor megcsinálni. A lényeg hogy hirtelen és padlóig.

Nyomtad szeritem azt a féket, csak nem elég erősen, nem padlóig. Nem véletlenül találták ki a fékasszisztenst (gondolhatod hányan jártak már így, ha erre egy külön ketyerét fejlesztettek), szóval hidd el nem csak Te jártál így...

Kérdésre: annyiban vagy hibás, hogy nem figyeltél mert nem lassítottál a jobbkéz miatt. Az most egy szerencsétlen összejátszás hogy beléd jöttek balról.

Persze mindenki mondja hogy csak az az elsőbbség amit meg is adnak, meg mindig nézz el balra is. Igen ez igaz, de azért ezekhez a dolgokhoz is kell némi rutin, nem fog egyik pillanatról a másikra menni.

2012. ápr. 15. 03:54
 12/14 A kérdező kommentje:

Utolsónak külön köszönöm a válaszát! Kicsit megnyugodtam.

Szerintem apum legnagyobb baja, hogy az autó 21 éves, ezért a biztosító totálkárosra fogja venni, ad érte pár tízezret, amiből viszont nem fog kijönni a javítatási költség.

Habár nem törött össze nagyon: elől a bal sarok lemeze tört össze és a bal ajtó félig nyílik csak.

2012. ápr. 15. 07:35
 13/14 anonim ***** válasza:
milyen autó tört össze?
2012. ápr. 15. 16:28
 14/14 anonim válasza:

"elől a bal sarok lemeze tört össze és a bal ajtó félig nyílik csak."

Hízelegj kicsit apunak. Meg fog bocsátani.

2012. ápr. 16. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!