Karamboloztam, és habár nem én voltam a hibás, engem okolnak! Igazuk van?
Egy egyenrangú kereszteződésben balról belém jött egy Astra, nem adta meg az elsőbbséget a jobbról jövőnek (nekem). Rendőr jött, és kaptam betétlapot.
Olyan 40-el mehettem az utcában, úgy emlékszem próbáltam fékezni, de hiába nyomtam a féket, semmi hatása nem volt.
Apukám szerint, egyértelmű én voltam a hibás, nála sose volt gond a fékkel, szóval ez totál hülyeség és lassítanom kellett volna.
Ez olyan rosszul esik. Nem hisz nekem, és még a fáradtságot se vette, hogy egyáltalán ránézzen a törött autóra..
Ha a fék valóban nem romlott el, akkor kereszteződés ide vagy oda, akkor simán lehet a te hibád is.
Semmit nem írtál arról, egyirányú-e a kereszteződés vagy sem (mert ha igen, neked is elsőbbséget kell adni a jobbról jövőnek, tehát lassítani)
Másik, "olyan 40-el mentem", az lehet 45 is meg 35 is, nem mindegy... SOha soha ne számíts arra, hogy aki kijön balról, gondolkodás nélkül elsőbbséget ad neked, baromi nagy hiba... Amennyi elmeroggyant gyopár ember volán mögé ül manapság... Most részletezzem.
Nem utolsó sorban "úgy emlékszem próbáltam fékezni, de hiába nyomtam a féket, semmi hatása nem volt" - erre meg ott a kézifék...
Szóval igen, sok a magyarázkodás. Nem vagy annyira ártatlan szerintem sem, mint próbálod elhitetni. Egyszerűen nem te voltál az, aki nagyobbat hibázott.
Nem egyirányú az utca ahonnan én jöttem. Ahonnan ő jött, az egyirányú volt.
35-tel mehettem, többel nem.
A rendőr nekem adott igazat.
Igen igen... Ha volt Igaza van az egyik hozzászólónak. Ha a tőled jobbra lévő utca nem volt egyirányú, akkor bizony neked is lassítanod kellett volna, hogy meg tudd adni az elsőbbséget. De ha valamennyire belátható is az útszakasz, akkor is legalább kettesbe vissza kell váltani (term. ha manuális váltós a kocsi), akkor viszont 30 alá csökken az autó sebessége a motorféktől. Hacsak, és ez ismét feltételezés, nem azért volt "rossz" a fék, mert a gázt nyomtad véletlenül. Ez persze mind csak feltételezés, próbálok okot találni a hibáztatásra.
De nekem is az a véleményem, hogy a legnagyobb szerencse, hogy neked nem esett bántódásod!
"A rendőr nekem adott igazat"
De apád mégsem. Most járhat törött kocsival, állhat sorban a biztosítónál.
A rendőr neked adott igazat, a biztosító is neked fog valószínűleg.
Nem vezetsz régóta, ugye?
Jól karbantartott autóknál nem szokott egyik pillanatról a másikra teljesen elmenni a fékhatás. Nem lehet, hogy csak a fékezés és a csattanás közötti pár pillanatra hiszed azt hogy nem fogott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!