Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Karamboloztam, és habár nem...

Karamboloztam, és habár nem én voltam a hibás, engem okolnak! Igazuk van?

Figyelt kérdés

Egy egyenrangú kereszteződésben balról belém jött egy Astra, nem adta meg az elsőbbséget a jobbról jövőnek (nekem). Rendőr jött, és kaptam betétlapot.

Olyan 40-el mehettem az utcában, úgy emlékszem próbáltam fékezni, de hiába nyomtam a féket, semmi hatása nem volt.

Apukám szerint, egyértelmű én voltam a hibás, nála sose volt gond a fékkel, szóval ez totál hülyeség és lassítanom kellett volna.

Ez olyan rosszul esik. Nem hisz nekem, és még a fáradtságot se vette, hogy egyáltalán ránézzen a törött autóra..

2012. ápr. 14. 21:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Inkább örülnének, hogy megúsztad nagyobb baj nélkül...
2012. ápr. 14. 21:27
 2/14 anonim ***** válasza:
49%

Ha a fék valóban nem romlott el, akkor kereszteződés ide vagy oda, akkor simán lehet a te hibád is.

Semmit nem írtál arról, egyirányú-e a kereszteződés vagy sem (mert ha igen, neked is elsőbbséget kell adni a jobbról jövőnek, tehát lassítani)

Másik, "olyan 40-el mentem", az lehet 45 is meg 35 is, nem mindegy... SOha soha ne számíts arra, hogy aki kijön balról, gondolkodás nélkül elsőbbséget ad neked, baromi nagy hiba... Amennyi elmeroggyant gyopár ember volán mögé ül manapság... Most részletezzem.

Nem utolsó sorban "úgy emlékszem próbáltam fékezni, de hiába nyomtam a féket, semmi hatása nem volt" - erre meg ott a kézifék...

Szóval igen, sok a magyarázkodás. Nem vagy annyira ártatlan szerintem sem, mint próbálod elhitetni. Egyszerűen nem te voltál az, aki nagyobbat hibázott.

2012. ápr. 14. 21:29
 3/14 anonim ***** válasza:
csak apád szerint voltál te a hibás, és a rendőr mit mondott?
2012. ápr. 14. 21:33
 4/14 A kérdező kommentje:

Nem egyirányú az utca ahonnan én jöttem. Ahonnan ő jött, az egyirányú volt.

35-tel mehettem, többel nem.

A rendőr nekem adott igazat.

2012. ápr. 14. 21:40
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen igen... Ha volt Igaza van az egyik hozzászólónak. Ha a tőled jobbra lévő utca nem volt egyirányú, akkor bizony neked is lassítanod kellett volna, hogy meg tudd adni az elsőbbséget. De ha valamennyire belátható is az útszakasz, akkor is legalább kettesbe vissza kell váltani (term. ha manuális váltós a kocsi), akkor viszont 30 alá csökken az autó sebessége a motorféktől. Hacsak, és ez ismét feltételezés, nem azért volt "rossz" a fék, mert a gázt nyomtad véletlenül. Ez persze mind csak feltételezés, próbálok okot találni a hibáztatásra.

De nekem is az a véleményem, hogy a legnagyobb szerencse, hogy neked nem esett bántódásod!

2012. ápr. 14. 21:45
 6/14 anonim válasza:
56%

"A rendőr nekem adott igazat"

De apád mégsem. Most járhat törött kocsival, állhat sorban a biztosítónál.

2012. ápr. 14. 22:51
 7/14 anonim ***** válasza:
Érdekes, most már csak 35 az a 40. Hmm. Ettől függetlenül soha soha nem szabad bízni abban, hogy más valóban ismeri a kreszt vagy érdekli milyen tábla áll a sarkon. Az mondjuk igaz, hogy apukád normálisabban is lereagálhatta volna, mert mi van,ha nem csak beléd megy az Astra, hanem fullra telibetalál... A féket meg nézessétek meg.
2012. ápr. 14. 23:05
 8/14 anonim ***** válasza:

A rendőr neked adott igazat, a biztosító is neked fog valószínűleg.

Nem vezetsz régóta, ugye?

Jól karbantartott autóknál nem szokott egyik pillanatról a másikra teljesen elmenni a fékhatás. Nem lehet, hogy csak a fékezés és a csattanás közötti pár pillanatra hiszed azt hogy nem fogott?

2012. ápr. 14. 23:38
 9/14 Napkiraly ***** válasza:
neked van igazad, csíra volt,beléd jött,te szabályos voltál,nem tehetsz róla
2012. ápr. 14. 23:40
 10/14 anonim ***** válasza:
Neked van igazad, apád nem tudom miért okol mégis téged... Jobb kezes utcában a balról jövő elmulasztotta az elsőbbség megadását. Amúgy mennyire törött össze az autó? Nekem kicsit több, mint egy éve volt egy pont ugyan ilyen balesetem, szintén egy Astra kapta el az autómat (egyből fékeztem, de a bal elejét sikerült elvinnie) ráadásul ő 60-al ment a 30-as övezetben. Természetesen gazdasági totálkár lett a vége, biztosító meg nagyon nehezen térített...
2012. ápr. 15. 00:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!