Miért csinálja ezt az autóm? Rosszul kezelem?
4 sebesség fokozatú. Mivel úgy hallottam - minél magasabb fokozatban mész, annál kevesebbet fogyaszt az autó - próbálok minél előbb felváltani 3asba, lehetőleg 4esbe közlekedni. Ezt amúgy jól tudom?
De mikor váltok (akár fel akár le) általában így "remeg" az autó és nem tudom miért.
Mit csinálok rosszul?
Ha 40nel megyek már 4esbe teszem.
Valószínűleg karburátoros is a kocsid (4 sebességes valszeg régi modell), és ha alacsony fordulaton van erőltetve, akkor is többet eszik a reméltnél. Itt még nem elektronika szabályozza a befecskezett ÜA mennyiséget.
Inkább próbáld ki, mekkora az a sebesség, aminél az adott fokozatban remegés nélkül tud folyamatosan menni, valamint kigyorsítani, és csak ekkora sebesség elérése után válts feljebb. Ez kb. 45-50 lesz a 4. fokozat számára.
Maruti.
Szívatós is...
1:-20ig
2:-35~40ig
3:~60ig
4:~180-ig :D
Nagyjából így használt, ha a 600 vagy 800 köbcentis motornak 40nél raksz egy negyediket rövid úton szét fog hullani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!