Kamionos szeretnék lenni de egy elég jo nevű iskolában jarok 4 es általánossal amikor az osztályfőnök megkérdezte hogy mi szeretnék lenni mondtam, h kamionos erre kiborult akárcsak a szüleim. Szerintetek tényleg szégyen? 14f
Azért, mert a társadalom úgy van összerakva, hogy "melósnak" az alja megy, aki épphogy bukdácsol. Aki kicsit is okosabb, az már szellemi munkát akar végezni, irodában, öltönyben-nyakkendőben vagy kiskosztümben-magassarkúban üldögélni, LCD-monitoron céges levelezőlistán érkezett YouTube-videókat nézegetni, vízadagolónál sorban állni a mentesvízért, nyáron gurulós székkel közeledni a klíma beltéri egysége felé.
Aki viszont nem teljesen analfabéta, mégis ilyen "kétkezi" munkát akar, azt nem értik. A kamionozás jellemzően nem a zsenik munkája, a vezetést meg lehet tanulni különösebb atomfizikai képességek nélkül.
Jót akarnak neked, akik másra beszélnének rá, mert könnyebb irodában dolgozni napi 8 órában, mint kamiont vezetni a világ végén hivatalosan 9 óráig, a valóságban addig, ameddig csak bírod. Viszont nem biztos, hogy feltétlenül diplomás értelmiségiként van jobb esélyed elhelyezkedni (nem lehet mindenki aktatologató és középvezető, dolgozni is kellene valakinek), lehet, hogy kamionosként vagy "egyszerű" munkásként jobbak az esélyeid. És ki tudja, akár még jobban is kereshetsz, mint egy közalkalmazotti bértábla bal felső sarkában küszködő tintanyaló.
"A tanárok azt mondják,hogy csk abban lehetsz sikeres amit szeretsz csk az én esetemben nem..."
Hidd el, jól hangzik az hogy mész országról országra stb stb.. de én tapasztalatból tudom, hogy sajnos nem ebből áll...Alig kapsz melót, ha kapsz is örülj ha fizetnek(keveset..)
Alig vagy otthon, heti 1 fürdés, folyamatos veszély és idegesség, mert otthonról szól a főnök hogy gyerünk, siess, az nem érdekli hogy lejárt a vez. időd ...
Van előnye is a melónak, de a legtöbb kezdő 1 max 2 hónap után abba hagyja mert sok, fárasztó.
Tehát előtte tanulj valami szakmát, vagy menjél egyetemre, és ha akkor még mindig akarsz, akkor hajrá.
Egyébként is csak 21 éves kortól vesznek fel cégek(a legtöbbje)
Hallod, én most hagyom ott. Vagyis ha kamionos akarsz lenni akkor inkább úgy legyél az hogy családod ne legyen és ne belföldön legyél mert egy kalapszar az egész. Én karácsony óta itthon vagyok, egyszer mozdultam meg akkor is 1 hétig voltam távol szaros 30.000Ft-ért. Most találtam egy másikat, spanyolba fogok járni, sokkal jobb a fizetés de sokkal többet is kell menni. Kb 2 hetente 1x fogok hazajönni.
Gondold meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!