Szerinted mennyit lenne célszerű adni a vizsgabiztosnak, hogy biztosan átengedjen? Az oktató odaadja ezt a pénzt?
Mivel úgy kezdtem a jogsit úgy 3 hónapja, hogy az életben nem ültem volán mögött, de autóban is nagyon-nagyon ritkán (a családnak nincs kocsija) elég rosszul is megy.
25000Ft a forgalmi vizsga.
Még van 10 kötelező órám ami 11000Ft.
Ha megbukom ismét fizethetem a 25ezret a vizsgára, és pótórákat is vehetek, ami nagyon drága 2500/óra. Szóval valami olyan összeg kellene, ami középút.
Amúgy honnan tudom, hogy az oktató odaadja a vizsgabiztosnak a pénzt? Lehet, hogy nem adja, hogy direkt pótórákat vegyek tőle?
# 9/
Az van, hogy én, mint cégvezető soha a büdös életben nem bíznék rá egy cégautót egy 0 km-es jogosítványos emberre.
Jól néz ki az önéletrajzba, hogy van jogsija, csak ha megkérdezik, hogy mióta és azt mondja, hogy 3 hete az nagyon erősen visszaüt - konkrétan én rögtön kirúgnám még próbaidő alatt.
te nagyon sötét lehetsz ha így akarsz átmenni. tanulj meg vezetni, mert ha a sötétséged miatt nekemjössz, és túlélem, meg te is, akkor garantált hogy szétütlek ott a helyszinen!!
a sok nyomorult hülye, az autóvezetés nem móka és kacagás... aztán vigyázzak én azokra a sheggfejekre is akik nemtanultak meg vezetni csak vették a jogsijukat...
neharagudj de amig nem tudsz vezetni addig ne legyen jogositványod! ez nem matekvizsga, amiről ha kiderül hogy puskáztál max rájönnek hogy buta vagy matekbol... ebbe én halok bele ha nekemjössz mert nemtudod vezetni a nyomorult kocsidat!!
ja és hozzátenném hogy én se vezettem fél métert se azelőtt hogy az oktatókocsiban volán mögé ültem volna... ennek így kéne természetesnek lennie... különben megin ott tartunk hogy jogsi nélkül ügyeskedett az illető, kockázatva maga, környezete, és akkor még leginkább az autó épségét...
elsőre mentem át mindegyik vizsgámon...
pont ma mondta az oktatóm, h vannak olyan szemét vizsgabiztosok, akik addig keringenek veled a városban ameddig nem szeded össze a 10 hp-t...
nekem sem kenyerem a korrupció, és már azelőtt tudtam vezetni, hogy az első órán részt vettem, viszont van amikor elkerülhetetlen.
szeretnék én is elsőre átmenni, pláne így, hogy összevonták a vizsgákat, és az ember a gatyáját is kicsengeti ezeknek a rablóknak.
engem az bosszant, hogy vannak szlalomozó, indexet hírből nem ismerő kis nyikhajok, és érdekes módon ők is kaptak jogsit valahonnan.
óvatosan vezetek, betartom a sebességet, figyelem a táblákat, használom az indexet. és még így is van esély arra, hogy a VB bal lábbal kel fel, és kiszopat...
"Mivel úgy kezdtem a jogsit úgy 3 hónapja, hogy az életben nem ültem volán mögött, de autóban is nagyon-nagyon ritkán (a családnak nincs kocsija) elég rosszul is megy. "
Ne haragudj, de ez nem indok arra, hogy nem megy. Másodszor ültem a kormány mögött az első vezetés órámon, ami ugye rutin. Némi körözés egy elhagyott placcon, aztán irány a forgalomban(!) a rutinpálya...
Szóval ha nem megy, azt ne arra fogd, sosem ültél előtte autóban. A jogsit megszerzők nagy része sosem ült...
Megkapod a jogsit, pedig nem tudsz vezetni. Először kimész a forgalomba, lezúzol egy többmilliós autót. Megéri?
Fizetni??? Ha ezt tettem volna akkor már rég vezetnék. Én 60 órát vettem rutinnal együtt, 170e Ft, helyett 250e volt a jogsim , de tudok vezetni, és nem kockáztatom más életét, sem a sajátomét, mellesleg én sem ültem előtte autóba, és a családban sem volt kocsi. (Még mielőtt lenéznétek, nem vagyok ennyire hülye hogy ennyi óra kellett, hanem rossz helyen kezdtem, és az első "oktatóm" csak ordibálni tudott, de tanítani nem, miután kitartottam mellette, és lenyomtam a kötelező órákat, kiírt vizsgára. Szinte 90%-ig biztos voltam, hogy megbukok, így is lett, bár nem az én hibámból hanem azért, mert kocsiátvizsgálás közepette kitörtem a bokám, a padkáról lecsúszva. :D Mivel ez miatt sokáig nem vezethettem, meg hát nem is igen tanultam az "oktatóm" mellett semmit, majd 8 hónapig nem vezettem, annyira elment a kedvem. Mikor újra rávettem magam, átiratkoztam egy másik iskolába, ahol megtanítottak vezetni, és elsőre átmentem a vizsgán.)Bocs az off-ért.
2500/óra egyáltalán nem drága, én 3300ért vettem az órákat.
Volt ismerősöm, aki az első vizsgán már kente a vizsgáztatót -> olcsón megúszta.
Én a negyedik vizsgára vittem egy kis aprót, de annyira még nem stresszeltem vizsgán, mint akkor.
2 éve van jogosítványom, másfél éve "saját" autóm és teljesen balesetmentes vagyok, egy parkolási bírságot szabtak ki rám, mert nem fizettem a parkolásért.
Szóval nem jogosítványtól, lefizetéstől, vagy ilyesmitől függ a vezetés. Ami kell: reflexek, kocsi kezelése, közlekedési helyzetek helyes felmérése, KRESZ. Meg az autónak üzemanyag.
Plusz infó: dízelesen tanultam meg vezetni, most benzines kocsim van és jobban lábra áll, mint bármelyik dízeles :)
Kérdezd meg az oktatót, hogy mennyibe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!