Mit tesztek akkor, ha valaki pár km-el kevesebbel megy előttetek, mint lehetne?
: ma 14:36-nak
Tévedésben vagy ha azt hiszed csak Magyarországon vannak ilyen hülye "seggedbe mászó" vezetők akik azt hiszik,hogy versenyautó van a seggük alatt.Én Angliában élek,és sokkal durvább dolgok szoktak előfordulni..Sokszor tényleg úgy érsz haza egy hosszú vezetés után,hogy örülsz,hogy ma is túl élted a napot...
Sajnos az autópályán hetente látok komoly baleseteket,mert vannak akik nem tartják be a sebességhatárt..Evvel nemcsak magukat de másokat is veszélyeztetnek..
Egyébként éppen tegnap láttuk,hogy két kocsi több fordulással volt felborulva a pályán,és két test már le is volt takarva fekete zsákkal..
"átlagos autóban, átlagos gumikkal". Pontosan. És honnan tudod, hogy hogyan reagálok a rántópadon, meg a műgyantán. És egyébként miért zavar, ha valaki nem 1.2-1.3 literes szopórollerrel jár, hanem 2 literes motorral vagy a felett. Vascső raj mentalitás? Inkább a szamurájkard, meg a bézbózütő. Vascső pontosan a rajok miatt van, aki rádtépi az ajtót.
Amúgy látom olvastad az első hozzászólásomat is. Nem azt mondtam, hogy sietni kell. Pont azt mondtam, hogy ésszel óvatosan kell menni. De nem kell tökölni, meg félni, ahol lehet menni. De úgylátom sok a rövidlátó és csak azt látja meg, hogy 95. Igen a teljesen egyenes úton, ahol semmi nem zavar ott nem fogok 85-90-nel menni. Olvasd el az első hozzászólásom is!
Már megint eljutottunk a "betartom csak azért sem tartom be" örökrangadóhoz :)
Megint csak leírom:
A világ nagyon sok országában betartják a szabályokat (főleg a kresz-re vonatkozóakat) egyedül Mo-n divat szándékosan nem betartani.
Ahol 50-el lehet menni, ott 50-el megyünk, még akkor is ha egyébként van 10 sáv, és fényes nappal van, és 100km messzire ellátunk, vagyis akár mehetnénk 80al is, vagy akár 90el. És nem azért megyünk 50-el mert ez a hobbink, hanem mert a szabály ennyit enged. Pont. Külföldön ezt meg is értik, Mo-n ezt valahogy sok embernek nehezére esik.
Arról nem beszélve hogy bármikor bárhol paxolhatnak. Ha esetleg baleset van, máris más megítélés alá esik az, hogy 50el mentél, vagy mondjuk 60l. Épp a múltkor ütöttem el egy cicát. Csak azért nincs nagyobb lelkiismeret furdalásom, mert 50el mentem.
Sose értettem hogy aki előzni/haladni akar miért mászik a másik seggébe. Az előzéshez látni kell, gyorsítani, sávot váltani. Ha a másik seggébe vagy, erre pont nincs helyed. Szóval az egész jelenség számomra fura. Ráadásul sokan elfelejtik, hogy a követési távolság be nem tartásából eredő károkat az fizeti aki nem tartotta be és nem az, aki betartotta :P
Persze én se azt mondom hogy menjünk 40 el, ahol 50 a határ, ott 50el kell menni és kész.
És hiába pár km-el mész gyorsabban a fékút valóban hosszabb lesz (ügye emlékszünk még a négyzetes arányra).
http://www.youtube.com/watch?v=HeUX6LABCEA
Aki pedig siet az menjen repülővel. Az összes gps, útvonal tervező a szabályosan megengedett 50km/h-val számol és nem a "csak azért is 60-al megyek"-el.
Arról nem beszélve - ha már a biztonság is szóba került - hogy ha valaki seggébe mászol, azzal idegesíted, vagyis egyre nagyobb esélyt adsz a hibázásra, a balesetre.
És kedves válaszoló aki inkább gyorsabban mész: lehet hogy jók a képességeid, de akár te is elbambulhatsz 1-2 sec.-re, ha nem tartod be a követési távolságot, ez épp elég ahhoz hogy csatt legyen.
Kérdező: ugyanazt amit már írtak. Villogtatom kcisit a féklámpámat, így próbálom meg rávenni arra, hogy ugyan maradjon már le mögöttem legalább normális féktávnyira. Azon kívül hogy baleseti veszélyhelyzetbe sodor semmi értelme annak hogy a seggembe jön. Ha tud előzzön meg, ha meg nem tud, akkor meg úgyis teljesen mindegy, attól nem lesz jobb hogy engem is felidegesít.
Amikor így villogtatok általában lemarad 1-2 métert aztán utána megint felzárkózik és ismét a seggembe van.
Gondolkoztam már rajta hogy szerelek hátra ilyen led-es kijelzőt, és ilyenkor kivetítek rajta valami olyan jelenetet mintha a hátsó ülésről vissza fele golyószórózni akarna valaki... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!