Mit tesztek akkor, ha valaki pár km-el kevesebbel megy előttetek, mint lehetne?
villogok, rámászok, és lotolom... -.-' szerinted mégis mit?
mész utána! megfelelő követési távolsággal, ha tudod megelőzöd.. istenem
Óóó mennyire imádom, az ilyen csakazértsemajmokat. Mikor beérem 90-nel és mikor látja, hogy beleállok, akkor elveszi a gázt 70-re. Akkor el szokott pannai egy kis idegszál az agyamban. És egyébként MIÉRT? Köd van? Ónos eső esett? Műszaki hiba miatt halad annyival amennyivel? Természeti katasztófa kihatással van a vezetési stílusára? Hmm mi van még... Nem jut több eszembe. Jaaa igen, ráér. Hát más meg lehet, hogy nem. Belehalna ha 95-tel menne? Igen? Mert nem olyanok a reakció ideje? Vagy hétvégi mazsola és fél a sebességtől? Hogy kapott vezetői engedélyt? Ne, ne is mondd, azt mondta oktató bácsi, hogy nem kell a tető 50/90. Mitő fél? Igen, aki fél az alkalmatlan. A közlekedés veszélyes üzem, nincs helye félelemnek, nincs helye agyatlankodásnak. Mondat megvolt? Óvatosan kell közlekedni, DE az adott körülményeknek megfelelően. Sőtét van? Nem 6 évesek vagyunk könyörgöm, hogy félek a sötétben. Anya takarj be, otthon kell maradni. Vagy van egy bajuszkapcsoló, ha azt átbilentjük akkor elő idézünk egy jelenséget, az első fényszóró izzóiban egy másik izzószálon folyik át az elektromos áram, ezt nevezzük reflektornak. Ez azért jó, mert így messzebre látunk és megnő a belátható útszakasz. Jönnek szembe? Problémát megoldották helyettünk. Nem, nem kell felkapcsolnod a hátsó ködfényzárat, hidd el látom, hogy ott vagy előttem. Ja és ha jövök szembe, akkor nem azért villogok, mert ismerlek, hanem azért mert vakítasz. Kérlek válts át ilyenkor tompítottra, és csak ha elhaladtam melletted, akkor válts vissza. Köszönöm. Ja és ha már ennyire ismered a sebességkorlátokat, akkor áttanulmányozhatnád a KRESZ könyvet, a feloldó táblákról és az útkereszteződésekről is. Meg arról, hogy mi az akadályozás, és veszélyeztetés. Én meg a követési távolságról. Oké, ha majd normálisan közlekedsz, nem foglak bas-ztatni.
ui.: a ködlámpa nem menő. A nagyoknak van DRL, de az nem ugyanaz, hiába lent van az is az ótó ajján, neked azt nem kell ilyenkor kapcsolgatni, meg esőben sem. Kösz, vigyázz magadra.
(a válasz nem a kérdezőnek szólt, hanem általánosságban)
Válasz:
Engem nem szoktak beérni, de ha mégis beérnek, kicsit megnyomom neki, míg nem tud előzni, aztán ha én már látom, hogy kitud, de ő még nem akkor egyszer, de csak egyszer felvillantom a jobb irányjelzőt, ezzel jelezve, hogy mehetsz töki szabad a pálya. Ő álltalában ezek után felvillantja egyszer az elakadásjelzőt, mikor megelőzött, ezzel jelezve, hogy kösz töki, rendes tag vagy.
Vigyázzatok magatokra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!