Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a friss...

Miért van az, hogy a friss jogsisoknak sosem javasolják, hogy hósszu utra induljanak?

Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy most is el kellene menjek egy 150 km-s távolságra,s szüleim azt mondják,hogy ne menjek autóval mert nincs még tapasztalat,meg akárhova megyek ami tűvolabb van azt mondják ne menjek autóval.Már 5 honapja van jogsim,és elég sokat vezettem már mégis azt gondolják a régebbi sofőrők,hogy nem kellene távoli helyekre mennem,ők,hogy a francba szereztek tapasztalatot,nem vezetés által?
2010. dec. 15. 16:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
62%
mazsola vagy. azért. most annyira érzed, hogy te aztán mennyire tudsz vezetni, pedig szinte nulla a tudásod. váratlan helyzetben azt se tudod mit kellene tenned. tipikus friss jogsis vagy. ez nem baj, de jobb, ha nem mész hosszú útra. főleg nem ilyen időben, ami pl most is van.
2010. dec. 15. 16:17
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Másrészt a kezdő vezetőknek még erősen kell koncentrálniuk a vezetésre,a közlekedésre.Ez mindenkinél így van,ez a természetes reakció,hiszen az embert sétára teremtették,nem 90-es száguldásra.Ebből adódóan sokkal hamarabb elfáradsz vezetés közben,elfárad az agyad,nehezebb lesz koncentrálnod.

Az mindenkinél más és más,hogy mennyi idő alatt szokja ezt meg,de kezdetnek a 30-50 kilóméteres távolságok bőven megteszik.

Van aki 1000km vezetés után már gond nélkül bevállalhatna egy világ körüli utat autóval,van akinek kell 10ezer km is.

2010. dec. 15. 16:21
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

"ők,hogy a francba szereztek tapasztalatot,nem vezetés által?"

Erre is válaszolok.A vezetés olyan,mint a testedzés.Fokozatosan kell növelned a megtett távolságot.Előbb 30km,aztán egy idő után 60-10 és utánna jöhetnek a 150km-es túrák.

2010. dec. 15. 16:23
 4/19 anonim ***** válasza:
46%

Fúú de utálom én is ezeket a szövegeket!!! Ha nem vezet akkor, hogy legyen rutinja??? Ésszel kell menni, ennyi..

Első 2000 km em: amszterdam-győr pár nap múlva veszprém-szeged-győr-veszprém

Mondjuk abban igazuk van, hogy valaki 50E után se tud biztonságosan közlekedni, mert valahogy nem érez rá...

2010. dec. 15. 16:44
 5/19 anonim ***** válasza:

Németországban tettem le a jogsimat, egy pénteki napon, reggel 8 kor.

Délután 4 kor indultunk el, 540km re lévő helyre. Végig én vezettem le, 1 megállással, egy FIAT DUCATO MAXI-t. Vasárnap mentünk vissza, azt is én vezettem. Nagyrészét este tettük meg. Apám és a többi ember aki melettem ült, azt mondta, hogy mindent jól csináltam, vagy ha valamit rosszul csináltam volna, adtak tanácsokat. Szerintem vigyél valakit magaddal, aki "figyel" rád.

Azóta több mint 10e km mentem,megvan a BE kategória 2010 júl ota van jogsim.

2010. dec. 15. 16:53
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

" Fúú de utálom én is ezeket a szövegeket!!! Ha nem vezet akkor, hogy legyen rutinja??? Ésszel kell menni, ennyi..

Első 2000 km em: amszterdam-győr pár nap múlva veszprém-szeged-győr-veszprém

Mondjuk abban igazuk van, hogy valaki 50E után se tud biztonságosan közlekedni, mert valahogy nem érez rá..."

Igazad van, friss jogsival, jégen, hóban közlekedni a legbiztonságosabb. Gyakorlott autóvezetőket látok keresztbefordulni itt előttünk a kanyarban. Tényleg ilyenkor egy mazsolának úton a helye... Te sem vagy százas, gondolom hatalmas 2 év tapasztalatod van vezetés terén, hogy ilyeneket irogatsz.

2010. dec. 15. 17:04
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ hogy mennyire megy a vezetés.

Nekem például nem volt gond már az elején sem pár száz kilométer levezetése, bár tény hogy ekkor még nagyobb szellemi terheléssel jár.

A csúszós út pedig szintén nem okozott gondot, mert ahogy leesett az első hó, mentem gyakorolni, tapasztalatot gyűjteni, így éles helyzetben már nem ért különösebb meglepetés.

Egy dolog biztos, hogy elővigyázatosnak kell lenni, és ez nem csak a kezdőkre igaz.

2010. dec. 15. 17:42
 8/19 A kérdező kommentje:
én nem mondom,hogy sok tapasztalatom van,de elég sokat vezettem amiota megvan a jogsim,elmondhatom,hogy nem vagyok az a tipus aki aztán hajtja az autot mint az állat,nyugodtan vezetek,eddig ahány emberrel mentem egyik se mondott soha semmit,hogy hüjén mentem volna...
2010. dec. 15. 17:48
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Én hasonlóan érzek veled, nekem április óta van a jogsim. Tényleg ne vidd túlzásba, ismeretlen útvonalon fárasztóbb vezetni, főleg kezdőként.
2010. dec. 15. 18:58
 10/19 anonim ***** válasza:
76%
Látom királyul le vagyok pontozva. Mi van friss jogsisok? Mindenki Alan Prost-nak képzeli magát? Menjetek mind ki az utakra, lehetőleg jégre, majd megyek kivágni titeket a kocsitokból.
2010. dec. 15. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!