Hogy viseljem el a C kategóriás oktatómat?
Elkezdtem csinálni a C kategóriát, az elméletek mind elsőre sikerültek. Elkezdtem járni a rutin pályára vezetni, alapból ugye 16 vagy 18 tonnás a teherautó, a legszélesebb fajta, már a méretei is sokkolóak elsőre, meg van 6 vagy 7db tükör, 16 sebesség, 360 Le. De első perctől fogva ordít az oktató, forgatja a szemét. Nem azt mondom hogy apámat kellene játszania, de meg kellene értenie, hogy autó után tök más. Próbálok kedves lenni vele, megértő. Már 2 éve van B jogsim, autóm is volt egyből. Szóval próbálom puhítani, meg mondogatom hogy annyira szokatlan még az egész, de haszontalan. Miért ilyen velem? Oké nincs mögöttem 10 év B tapasztalat, meg furgonos sem voltam, de csak nyugodtan kellene oktatnia nem? :(
Mit tudok tenni, amivel tudnék hatni rá?
Ha egyébként intelligens embernek tartod, akkor próbálj vele beszélni az első órán. Elmondod, hogy ez így nem jó, és megkéred, hogy mit csináljon helyette.
Ha ezt nem lehet (mert leordít), vagy nem működik együtt, menj át egy másikhoz. Te vagy a fizető ügyfél...
Jézusom, te nagyon nem vagy rendben. Egy pszichológushoz menj el. Látom apád fusztrációját nem tudtad megemészteni a mai napig, ami nem baj, csak ne adj tanácsot.
Apám meghalt kiskoromban.
Nem mondtam hogy bunkó, csak hogy elfelejtette, hogy ő is volt tanuló, és tudnia kellene az én szemszögem is. Ha katonásat játszik, azzal rosszabb lesz.
Plusz én fizetek neki, majd fél millió kifizetése után egy kis segítséget várnák.
Az hogy megkérdezi, hogy te hülye vagy? Már 10 perc után, az nekem furcsa. Befeszültem csak jobban tőle. Meglátjuk, megyek még hozzá úgy is, lehet rossz napja volt.
"tudnia kellene az én szemszögem is" - ember, nem tudja. És nem is kell tudnia. Lehet, hogy ő táltosnak született (ismerek ilyet), és vérében van a teherautóval manőverezés. Az ilyennek akárhogy magyarázhatod, nem fogja megérteni SOHA, hogy neked nem megy elsőre. Nyelsz és gyakorolsz, vagy oktatót váltasz, de nem fogod megváltoztatni az agyát. Eddig eljuthattál volna magadtól is, hogy ezt felismerd.
"Plusz én fizetek neki" - ennyi erővel fizess a józsefvárosi piacon a komplett jogsiért. Az, hogy te fizetsz, nem jelenti azt, hogy te megmondhatod neki, hogyan végezze a munkáját. Ő így gondolja jónak, ő így tudja csinálni, ha neked ez totál összeegyeztethetetlen, megint csak ott tartunk, hogy váltsál oktatót.
"Az hogy megkérdezi, hogy te hülye vagy?" - Nekem is sokáig nem volt intuitív pl. egy parkolásnál teherautóval, hogy kéne. És kívülről simán tűnhettem csököttnek. Ha ezen megsértődsz, válts oktatót.
Következőt mondanám:
Kedves Uram, Ön fordítva ül a lovon. Egyenlőre még én fizetek, Ön pedig szolgáltat. Ha csak üvöltve képes kommunikálni velem, akkor most tisztázzuk, hogy ez nekem nem pálya. Tehát vagy visszaveszi a hangnemet és normálisan beszélünk, vagy keresek másik iskolát és oktatót.
Aztán lesz, ami lesz, de én biztos, hogy nem hagynám, hogy üvöltsön velem az, akit én fizetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!