Megéri befektetnem "C" kategóriás jogosítványba? Tapasztalatok , vélemények érdekelnének.
A teherautó sofőrködés világával kb 1 éve ismerkedtem meg, mint "kívűlálló".
Értem ezt úgy, hogy billencses kisteherautó sofőrként dolgoztam építőiparban és ekkor kezdett el érdekelni a teherautó söfőrködés , mint munkakör.
Tudom, nem egészen ugyanaz, hiszen egy "C"-s jóval nagyobb gépjármű, több odafigyelést igényel annál, minthogy csak egy szállító levelet kelljen írnom és elmennem A-ból, B-be.
Viszont komolyra fordítva a szót, megtetszett a teherautó sofőrködés világa a kollégák elmondása alapján , illetve az, amiket láttam.
A fő szempont az lenne , hogy naponta haza tudjak járni és a hétvégéim szabadok legyenek (elvétve 1-2 Szombat még akár bele is férne)
Szerintetek ilyen affinitással megéri belevágni/ belefektetni a "C" megszerzésébe?
Noha a kereset is fontos szempont , de nincsennek nagy igényeim, szeretnék azért egy nettó 400-at hazavinni, viszont nem esik nehezemre pakolni sem, sőt örülök, mert így nem kényelmesedek el teljesen fizikailag.
Tehát ezeket figyelembe véve, szerintetek megéri belevágni?
Találok egyáltalán ilyen jellegű munkakört?
Arról nem is beszélve, hogy tapasztalat nélkül kezdeném el, mint bárki más.
A válaszotokat előre is köszönöm és azt is ha ezt végig olvastátok.
25F
A legtöbb ilyen munkakör betölthető B kategóriával is.
De persze vannak azok a dobozos kamionok amikhez még nem kell E kategória, gondolom azokra gondolsz.
Szerintem megéri belevágni, mert ha éppen kifejezetten C kategóriás autón nem is kapsz munkát, nagy előnyben leszel ha kisteherautós állásra alternatívaként mégis pályáznál. Utána meg már csak egy lépés a C+E, azzal meg már úgyis találsz munkát. Annyi, hogy azok nagy része nem szabad hétvégések, de a fizu jobb mint 400.
AZ hogy megéri nem jó szó.
Ha azt akarod csinálni akkor kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!