Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Színtévesztő vagyok ,de van B...

Színtévesztő vagyok ,de van B kategóriás jogosítványom.Lehet így futár/kiszállító munkát vállalni? Vagy csak simán "vezethetek de nem élhetek meg belőle " !?

Figyelt kérdés
Jelentkeztem egy kiszállitó munkára ,de álitolag színtévesztők nem vègezhetnek ilyen munkát

ma 19:53
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha nem kell hivatásos jogsi hozzá, akkor végezheted. És biztos vagyok benne, hogy nem kell.

Abból nem lesz baj, ha a piros paradicsomot összekevered a zöldpaprikával, utóvégre nem te teszed bele őket a pörköltbe. :-)

ma 19:57
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen, B-vel végezhető munkák nagy részénél nem kérik a hivatásos jogosítványt, nem okoz gondot a színtévesztés.
ma 19:59
 3/10 anonim ***** válasza:

"Jelentkeztem egy kiszállitó munkára ,de álitolag színtévesztők nem vègezhetnek ilyen munkát"

Lehet volt már olyan aki a piros Foxpost helyett a zöld MPL-be pakolta a csomagokat:D

Amúgy komolyra fordítva a szót, összemosol két különböző dolgot. Az egyik fele az, hogy színtévesztőként kaphatsz-e B kategóriás jogosítványt? Erre az a válasz, hogy igen. A másik fele pedig, hogy a futár munkához (amire jelentkeztél) milyen jogosítvány kell? Ha B kategóriás, akkor örülünk, mert az Neked van.

Nem a munkáltató feladata eldönteni, hogy szerinte Te azt a B kategóriás jogosítványt jogosan kaptad-e. Ő annyit tud csinálni hogy eldönti, milyen feltételekkel szeretne futárokat alkalmazni. Ha úgy döntött hogy B kategóriás jogsi a feltétel, akkor így döntött.

ma 20:05
 4/10 anonim ***** válasza:
Persze simán
ma 20:07
 5/10 anonim válasza:
0%

LEHET TÖRÖLTETNI!

Én a büdös életben nem adnék jogsit színtévesztőnek.

Dolgozni sem venném fel, ha fontos a színlátás. Márpedig sok logisztikai cég színkódokkal dolgozik.

ma 20:13
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a gyors választ! A Bárdi autóhoz jelentkeztem mint Kiszállító ,de mennem kelesz orvosi vizsgálatra ,és mivel színtévesztő vagyok ,nem tudom mit fog mondani az orvos ,mert sok helyen azt olvastam ,hogy színtévesztő kaphat B kategóriás jogosítványt,de hivatalosan nem végezhet vele munkát!

Akkor szerintetek nem lesz gond az orvosin ?

ma 20:23
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Szintévesztőként én politikusnak sem engednélek. Kéne egy sziget a szintévesztőknek ahol eltéveszgethetik kedvükre a szineket, de minket egészséges embereken hagyjanak békén!
ma 20:26
 8/10 anonim ***** válasza:

Amíg nem akarsz személyszállítást végezni vagy 3500 kiló felett vezetni ezt senki se fogja vizsgálni.

Úgyhogy csináld nyugodtan! Eddig is vezettèl .

ma 21:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Elég szarul tudjátok. A hivatalos álláspont az ez esetben, hogy az orvosi vizsgálat eredménye B-re megfelel, de állásvállalásra nem jogosít.

Ebben az csak a humor, hogy ezt az időszakosnál már nem keresik elő. De ha valamit elnézne, és netán azzal mentegetőzne, hogy de hát színtévesztő vagyok, azért néztem el, arra meg maguk adták a pecsétet, na, akkor biztosan előkerülne ez a bélyegző.

És a kérdezőnél is felmerül a kérdés, hogy tán megfelelt a japánkönyvvel? Vagy lefizette az orvost? Vagy az magától volt szenilis?

ma 22:03
 10/10 anonim válasza:
9. Hagyd! Volt itt kérdés, ahol fél szemére vak, színtévesztő srácot bíztattak, hogy lehet jogsija. Amikor leírtam, hogy soha nem lesz, anyámba küldtek. Itt csak olyan válasz jó, ami felszopkodja a kérdezőt.
ma 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!