Színtévesztő vagyok ,de van B kategóriás jogosítványom.Lehet így futár/kiszállító munkát vállalni? Vagy csak simán "vezethetek de nem élhetek meg belőle " !?

// #10 (22:32)
Lehet, hogy nem lesz, de nem kizárt.
1.) ...fél szemére vak...
[1.1.6. Az egyik szemre teljes funkcionális látásvesztést szenvedett vagy csak az egyik szemét használó kérelmező esetében az egészségi alkalmasság akkor állapítható meg, ha
a) legalább 0,5-ös – szükség esetén korrekciós lencsével segített – látásélességgel rendelkezik és
b) szemész szakorvos igazolja, hogy
ba) az egyik szemmel látás már elég hosszú ideje fennáll ahhoz, hogy lehetővé vált az alkalmazkodás]
2.) ...színtévesztő...
1. alkalmassági csoport esetén semmilyen színlátási feltétele nincs az alkalmasságnak.

"Én is színtévesztő vagyok.B kategóriás jogsim van"
Mi volt az orvosi vizsgálaton?
"Egyébként lehet szemüveget kapni színtévesztők részére"
Vagy 30 éve. Csak elég sokáig nem volt hivatalos álláspont, hogy elfogadható-e az, vagy nem.

16-os! (22:33)
Mi volt „B” kategóriához szükséges 1. alkalmassági csoportú vizsgálaton? Az, hogy felesleges az orvosnak akárcsak elővennie az Ishihara könyvet, mert 1. alkalmassági csoportú egészségügyi megfeleléshez a színlátásra vonatkozóan nincs semmilyen követelmény. Lehet teljesen színvak, tévesztheti a zöldet a pirossal.
2. alkalmassági csoportú vizsgálatnál sem feltétlen kizáró ok a színlátás zavara, annyi van, hogy „A színlátás zavara esetén az egészségi alkalmasság szemész szakorvos véleménye figyelembevételével állapítható meg.”.

Én sofőrködtem platós kisteheren színtévesztőként. A céget nem érdekelte, felvettek.
Meg konkrétan ismerek egy gyereket, aki 12 éves kora óta vak az egyik szemére, és jogsit szerzett, most Woltos futár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!