Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Színtévesztő vagyok ,de van B...

Színtévesztő vagyok ,de van B kategóriás jogosítványom.Lehet így futár/kiszállító munkát vállalni? Vagy csak simán "vezethetek de nem élhetek meg belőle " !?

Figyelt kérdés
Jelentkeztem egy kiszállitó munkára ,de álitolag színtévesztők nem vègezhetnek ilyen munkát

febr. 3. 19:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Attól függ. Ha a cég a saját orvosához küld, ő megtagadhatja az igazolást. Úrvezető jogsid természetesen megmarad, de nem írja alá a papírt a cég irányába, hogy munkára alkalmas vagy. (Ilyet csinálhatnak, hiszen irodai ülőmunka esetén is elküldenek üzemorvoshoz vérnyomásmérésre.) Szóval ha nem is követelmény a 2-es csoportú orvosi alkalmassági, még megtagadhatják a munkát. Ezt akkor tudod meg, ha elmész az orvoshoz.
febr. 4. 07:39
 12/21 A kérdező kommentje:
Igen ,mennem kelesz a cég saját orvosához,és ő fogja megmondani ,hogy csinálhatom ,vagy sem ..de gondoltam előtte megkérdezem itt ,hátha valaki többet tud mint én.
febr. 4. 09:05
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát aki többet tud, mint te, az a cég meg a cég orvosa...
febr. 4. 09:13
 14/21 anonim ***** válasza:

// #10 (22:32)

Lehet, hogy nem lesz, de nem kizárt.

1.) ...fél szemére vak...

[1.1.6. Az egyik szemre teljes funkcionális látásvesztést szenvedett vagy csak az egyik szemét használó kérelmező esetében az egészségi alkalmasság akkor állapítható meg, ha

a) legalább 0,5-ös – szükség esetén korrekciós lencsével segített – látásélességgel rendelkezik és

b) szemész szakorvos igazolja, hogy

ba) az egyik szemmel látás már elég hosszú ideje fennáll ahhoz, hogy lehetővé vált az alkalmazkodás]

2.) ...színtévesztő...

1. alkalmassági csoport esetén semmilyen színlátási feltétele nincs az alkalmasságnak.

febr. 4. 17:57
 15/21 anonim ***** válasza:
Én is színtévesztő vagyok.B kategóriás jogsim van.Dolgoztam 10 évig soforként is.Személyeket és árut is szállítottam minden probléma nélkül.A kutyát nem érdekelte soha,hogy színtévesztő vagyok.Egyébként lehet szemüveget kapni színtévesztők részére.
febr. 4. 20:18
 16/21 anonim ***** válasza:

"Én is színtévesztő vagyok.B kategóriás jogsim van"

Mi volt az orvosi vizsgálaton?

"Egyébként lehet szemüveget kapni színtévesztők részére"

Vagy 30 éve. Csak elég sokáig nem volt hivatalos álláspont, hogy elfogadható-e az, vagy nem.

febr. 4. 22:33
 17/21 anonim ***** válasza:

16-os! (22:33)

Mi volt „B” kategóriához szükséges 1. alkalmassági csoportú vizsgálaton? Az, hogy felesleges az orvosnak akárcsak elővennie az Ishihara könyvet, mert 1. alkalmassági csoportú egészségügyi megfeleléshez a színlátásra vonatkozóan nincs semmilyen követelmény. Lehet teljesen színvak, tévesztheti a zöldet a pirossal.

2. alkalmassági csoportú vizsgálatnál sem feltétlen kizáró ok a színlátás zavara, annyi van, hogy „A színlátás zavara esetén az egészségi alkalmasság szemész szakorvos véleménye figyelembevételével állapítható meg.”.

febr. 5. 00:23
 18/21 anonim ***** válasza:
Ráadásul az Ishihara is elavult, egy csomó fajta ritka színtévesztésre teljesen alkalmatlan. Na meg mindig ugyanazt a pár oldalt mutogatják belőle, fifikásabbak rég bemagolták.
febr. 5. 00:46
 19/21 anonim ***** válasza:
17-es! és mi az az "1. alkalmassági csoport", pontosabban mi volt az 15 éve, mikor vizsgálaton voltál?
febr. 5. 09:02
 20/21 anonim ***** válasza:

Én sofőrködtem platós kisteheren színtévesztőként. A céget nem érdekelte, felvettek.

Meg konkrétan ismerek egy gyereket, aki 12 éves kora óta vak az egyik szemére, és jogsit szerzett, most Woltos futár.

febr. 5. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!