D kategóriás képzés, hogyan tovább?
Sziasztok!
Tegnap végre lecsengett a B kategóriás jogosítvány megszerzése óta előírt 2 év, így már nem minősülöm a törvényben fogalmazott kezdő vezetőnek. Ugye ez feltétele a PÁV II. vizsgálatnak, melyre tervezem is elmenni mostanában, úgyis határozatlan időre szól (orvosi is megvan már).
A kérdésem az lenne, hogy majd hogyan tovább? Ezalatt gondolom a vizsgák feltételeire. Több helyen olvastam több mindent, így már nem tudom követni, valóban mi is a hiteles.
Május 9-én töltöm a 20-at. Tudtommal 20 és fél évesen kezdhetem az elméleti tananyagot, ami így november 9-ére esik. Azt hiszem, ezzel majd leghamarabb február 9-én vizsgázhatom, 20 évesen és 9 hónaposan.
És! Itt van sok ellentmondásos infó. Valaki azt mondja, már vezethetem is utána rögtön, rutinvizsgázhatom is, csak a forgalmi vizsgával kell megvárni a 21. életévem. Valaki meg úgy fogalmaz, már a rutint sem tehetem le, mert az is gyakorati vizsgának minősül. Elvileg ezt a kérdést maga az autósiskola is szabályozhatja. Egyébként B-ről D-re tanfolyam a tervezett.
Előre is köszönöm a segítséget, nagyban segít majd a szervezésben!
A legbiztosabb ha felhívod az autósiskolát és ott kérdezed meg, mert valóban lehetnek iskolánként eltérések. Bár tudtommal el lehet kezdeni a gyakorlatot is attól, hogy nem vagy 21. Az csupán a vizsgához kell, hogy betöltsd.
De szerintem még ne vágj bele egyből a D-be. Szerezz egy szakmát vagy dolgozz B jogsis futárként (pl. GLS), hogy legyen minél több rutinod és majd 2 év múlva kezdd el a C+D-t.
Én rengeteget vezettem, de ennek ellenére 2 év alatt még nem sikerült a B kategóriás szinten se kiteljesednem. Kellett 4 év ahhoz, hogy magabiztosan azt mondhassam mostmár tudok vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!