Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az autósok miért háborognak...

Az autósok miért háborognak minden, őket érintő áremelésen?

Figyelt kérdés

A kevésbé intelligens részük büszkén hangoztatja, hogy a közösségi közlekedés a prolik meg a kispénzűek játékszere, ők maguk sosem ülnének be egy lerobbant, bűzlő alkeszekkel teli vonatkocsiba, buszba. Biciklivel szintén a csórók járnak meg amúgy sem lehet vele a beteg betonkeverőt balettórára vinni a mínusz 20 fokban a hóviharban (igaz, ők maguk nem feltétlenül tudják megkülönböztetni a kocsijuk értékének sokszorosát erő versenykerékpárt meg a Coopba járós bringát).

Ehhez képest a még így is nevetséges összegű budapesti kerületi parkolási díjak, a közigazgatási díjak (pl. üzembe helyezés, egyedi rendszámtábla díja stb.), de még a 100%-ban rajtuk múló, elkerülhető gyorshajtási bírságok emelkedése miatt is dühöngenek.

Miért? Ennyi már nem fér bele? Bizony, a tulajdon felelősséggel is jár, ahogy az Alaptörvény is kimondja.

dec. 20. 10:17
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
60%

"Én haza tudok hozni egyszerre"

A város széli hipermarketből, ahol összekapkodod a nagytételben megvásárolt holmidat. Én nem is akarok, mert nekem 10 perc sétán belül van 5 vegyesbolt, 2 villamossági szaküzlet 2 cukrázda, 2 pékség, 3 csavarbolt, stb. Megveszem, ami éppen kell hazafelé munkából, nem pedig bevásárolok egy kisboltnyi cuccot két hétre előre. Te nem is leszel annyira spontán, mert alapjáraton gőzöd sincs, mi hol van a városban. Amikor keresztül mész rajta kocsival, akkor sem az üzletekkel foglalkozol, hanem a forgalommal. Ha valamiért mégis egy belvárosi szaküzlethez mész, kiguglizod/kifacebookozod (már, ami rajta van, sok, jó üzlet a mai napig hiányzik), célirányosan odamész, aztán célirányosan eljössz onnan, a környéket nem ismered meg, a környező üzleteknek sosem fogsz forgalmat generálni.

Tapasztalatból mondom, hogy az autós kollégáknak, ismerősöknek halvány lila gőze sincs, milyen üzletek vannak még a tulajdon lakóhelyük és munkahelyük közelében is, nemhogy a kettő között az ingázási útvonalukon.

dec. 21. 13:23
 22/30 anonim ***** válasza:
25%

#21 2022. december 28-án reggel felkeltem, megreggeliztem, csináltam a szokásos karácsony utáni nagy büdös semmit. Délelőtt 9-kor kitaláltam, hogy menni kéne valahova, délben Sástón voltam. Ez csak egyetlen példa rólam.

Te lennél a spontán, mert tudod hogy van egy csavarbolt tőletek 2 percre? Hát ez fantasztikus. Igazi kis felfedező vagy, ettől lesz csak igazán habgulatos az életed. Holnap lehet elmész egy virágbolt előtt is, MICSODA IZGALMAK! Lesz mit mesélni az unokáknak, az a lényeg. Tudni fogják, hogy mekkora világjáró vagy, esténként egy bögre meleg kakaó mellett mesélheted, amikor hazafelé vettél egy marék százas szöget. 😊

Bezzeg a csőlátású autós parasztok... Nekik csak az egész ország bejárására futja. ŐK NEM TUDJÁK HOL A CSAVARBOLT! Az idióták...

dec. 21. 13:45
 23/30 anonim ***** válasza:
69%

Tudsz különbséget tenni a hétköznapok és a speciális esetek között, amit példának hoztál, vagy arra már nem futja az intellektuális kapacitásod?

2 éve, és legyen mondjuk 1-2-6 havonta kedved támad spontán tenni egy kicsit hosszabb kirándulást, tehát ez igazolja, hogy a hétköznapokban történő autós ingázás nagyobb rendszeres lokális kiskereskedelmi forgalamt generál. A kettő között semmiféle logikai kapcsolat nincs.

dec. 21. 14:05
 24/30 anonim ***** válasza:
13%

#23 Amikor az emberek spontanitásról beszélnek, akkor az valami pozitív dolgot jelent. Kikapcsolódást, szórakozást, ilyesmi. Amikor egy nő azt mondja, hogy szereti a spontán férfiakat, akkor nem arra gondol, hogy minden nap elgyalogol a csavarbolt mellett. 😂

De a kiskereskedelmi forgalomról akarsz beszélni? Oké. Vered a melled, hogy te tudod hol van a csavarbolt, villamossági szaküzlet, stb. Ezekben mikor voltál utoljára? Milyen gyakran jársz? Egy év alatt elköltesz annyi pénzt, mint én az alkalmankénti kirándulásaim alatt? Erősen kétlem.

Meg az is megér egy misét, hogy szerinted mi nem járunk ezekre a helyekre szimplán azért, mert autóval megyünk el előttük, nem pedig gyalog? És akkor szerinted mit csinálunk? Otthon leszakad a polc, kell 10db szög... "Hát a térkép szerint van egy csavarbolt tőlünk 2 percre, de én azelőtt mindig csak autóval megyek el, ezért nem mehetek oda. Meg amúgy is bunkó köcsög autós vagyok, szóval a 100 forint értékű szöget 2500 forint kiszállítással megveszem inkább a neten". 😂

Ja és sajnálod őket, mert mi csúnya autósok nem megyünk oda? Oké. Mi történne MÁS kiskereskedőkkel, ha az autósok megszűnnének? Mi történne a szervizekkel? Mi történne a benzinkutakkal? Mi történne az alkatrész boltokkal?

A te példáid szarok. Egyrészt mert egyszerűen nem igazak, hisz nekünk is szükségünk van dolgokra, amiket ott árulnak, szóval igenis bemegyünk mi is, másrészt ha mi nem megyünk be, mások akkor is bemennek, így S forgalmuk max kevesebb lenne. Ellenben az én példáim kompletten megszűnnének és emberek ezreinek veszne el a munkahelyük.

Gondolkozz el rajta, hogy melyik a rosszabb...

dec. 21. 14:41
 25/30 anonim ***** válasza:
31%
#21 ja már az is baj ha az ember NEM vásárol össze minden szart feleslegesen amire amúgy nincsen szüksége? :D :D :D
dec. 21. 16:11
 26/30 anonim ***** válasza:
16%
#16 Nálam minden statisztika azt mutatja hogy egyre több olyan ügyfelem van aki a belvárosból szokott át… a kuksijuk kivan az ottani közlekedéssel, parkolással meg árakkal, lényegében ennyi az oka. Ja és ők nem belvárosiak hanem ott dolgoznak, csak inkább már megállnak félúton hazafele nálunk, a belvárosiaknak meg maradnak a turisták és az ottani lakosok, az ingázók meg szépen elszoknak onnan.
dec. 21. 16:46
 27/30 anonim ***** válasza:
60%

#25: "ja már az is baj ha az ember NEM vásárol össze minden szart"

Most akkor legyen rajta sapka vagy ne legyen?

Először az volt az érv, hogy a belvárosi boltok majd jól bezárnak, mert ha kiszorítják az autósokat, nem lesz forgalmuk. Amikor meg rámutatnak, hogy általában épp az ellenkezője történik, akkor hirtelen rögtön tudatos vásárlókká váltok, aki nem vásárol össze minden szart.

dec. 22. 14:55
 28/30 anonim ***** válasza:
18%

#27 baromi egyszerű, én eddig is csak azt vettem amire szükségem volt nagyjából, eddig sem voltam az aki bambulássza a kirakatokat és random vásárolgat, az esetek 95%-ában célirányosan megyek.

Plusz egy csomó mindenért nem kell bemennem a belvárosba, idén nappal szerintem vagy 5x voltam bent összesen, abból 3x hétvégén.

És letojom hogy mások hogyan csinálják. az az ő életük, ez meg az enyém.

dec. 22. 15:14
 29/30 anonim ***** válasza:
15%
#28 Hogy merészelsz nem foglalkozni egy gyerekes irigy senki véleményével? 😂
dec. 22. 15:37
 30/30 anonim ***** válasza:
39%
#29 hát látod. én még az "élni és élni hagyni elvében nevelkedtem" nem az "én itt vagyok mindenki fogja be a pofáját és takarodjon..." elvében, mint ezek a mai belvárosi "értelmiségi" prolik. :D :D
dec. 22. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!