Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért háborognak sokan,...

Miért háborognak sokan, amiért kitíltják az iskolákból a telefonokat?

Figyelt kérdés

[link]

Nem csak Magyarországon van így.

aug. 30. 10:35
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
81%
Mert megint az van hogy a proli jobber aki egész nap tiktokozik óbégat a leghangosabban "hogyamájifijatalok!" és bekorlátozza más életét, miközben ő egész nap azt a sz rt nyomkodja az építkezésen. Brigadier vagyok, tudom miről beszélek. Inkább a felnőttektől kéne eovenni a mobilt, a tinédzserek legalább nem osztanak meg mindenféle oltáselleneseg egyéb agyhalott politikai baromságot az interneten.
aug. 30. 10:41
 2/41 anonim ***** válasza:
33%

Mert el akarom érni a gyerekemet nap közben is.

Mert használni kellene a mobilokat az oktatásban, nem tiltani.

Mert ettől a diákok nem fogják kevesebbet bántani egymást.

Mert kockázat, hogy a soktízezres, párszázezres telefonokat hogyan fogják őrizni.

Mert attól ugyanúgy függők lesznek, hogy reggel elveszik tőlük, délutántól késő estig is sok-sok órán át használják.

Mert korrekten is meg lehetett volna csinálni, pl. óra elején egy dobozba berak lenémítva, óra közben, ha kell a tanításhoz, akkor előveszik, óra végén magukhoz veszik.

Mert azon van az órarendjük, a bérletük, egy csomó minden. Akár bankkártya is.

aug. 30. 10:45
 3/41 kürtőskalácska ***** válasza:
50%
Nagyjábol azért amit a felettem lévő írt.
aug. 30. 10:46
 4/41 anonim ***** válasza:
38%
Mert a puját veri a hiszti hogy nem tud órán tiktok videókat nézni.
 5/41 anonim ***** válasza:
34%
Mert buták.
 6/41 anonim ***** válasza:
49%
#4 Én a tiktokot pont a 40es zombi kinézetű proliknál látom reggel a buszon.
aug. 30. 10:49
 7/41 anonim ***** válasza:
46%
Jól teszik! Fiatalok felháborodnak ezen, iskolában tanulni járnak vagy internetezni járnak oda?:-)
aug. 30. 11:06
 8/41 anonim ***** válasza:
41%

7

Egyik ismi 16 éves kölke a pszichiátrián végezte olyan idegroham kapta el a hír hallatán. Sajnos ez a generáció ennyire degenerált.

aug. 30. 11:12
 9/41 anonim ***** válasza:
34%
#8 r/thathappened
aug. 30. 11:19
 10/41 anonim ***** válasza:
36%

"Fiatalok felháborodnak ezen, iskolában tanulni járnak vagy internetezni járnak oda?"

Én mikor gimis voltam, a telefonomon néztem az órarendet, így nem kellett külön órarendet hordozni magamnál, ami állandóan el volt keverve a táskámban, elő kellet venni, forgatni kellett, elhagytam, összegyűrtem, összemaszatoltam, csak a baj volt vele. Mikor lett okostelefonom, abba beleírtam az órarendet és kész. Most majd nem lehet ilyet, a 21. századi digitális világban vissza kell térnünk a papír alapú órarendhez :DD Micsoda fejlődés. Ha elmondom egy külföldi ismerősömnek, körberöhög.

"Nem csak Magyarországon van így"

De, sajnos csak Magyarországon van így... Más országokban nem az épületből, hanem az óráról vannak kitiltva a telefonok, és csak a telefonok, más okoseszközök, pl. az órák vagy a postagalambok nem.

De a videóban őrületes nagy marhaságokat állítanak. Pl. azt mondja a csávó, hogy Angliában ugyanúgy be van tiltva a mobiltelefon használata, mint Magyarországon. Először nézzük a magyar példát:

A telefonok az iskolák ÉPÜLETÉBŐL vannak KITILTVA, tehát még SZÜNETBEN SEM lehet őket használni. NINCS lehetőség arra, hogy valamelyik iskola engedélyezze őket, ez vonatkozik MINDEN INTÉZMÉNYRE. Továbbá NINCS MEGOLDVA az elvett eszközök szakszerű és biztonságos tárolása sem, és a telefonok mellett egy rakás más eszközt indokolatlanul tiltanak.

[link]

Itt az angol példa, úgy kezdődik a cikk, hogy "IRÁNYMUTATÁS JELLEGŰ SZABÁLYOZÁS". Ez azt jelenti, hogy az iskoláknak csak LEHETŐSÉGÜK VAN a telefonok kitiltására, de NEM KÖTELEZŐ EZT MEGTENNIÜK. A cikk ezzel folytatódik: "kezdve a telefonok otthon hagyásának elrendelésétől, a telefonok érkezéskor történő leadásán, vagy a készülékek szekrényekben való tárolásán át a tanári felügyelettel szabályozott telefonhasználatig"

Tehát az iskoláknak NEM KELL KITILTANI A TELEFONOKAT, CSAK LEHETŐSÉGÜK VAN RÁ, és pl. dönthetnek úgy is hogy semmit se kezdenek a telefonokkal, meg úgy is, hogy csak szabályozzák az órai használatát.

Tehát a videóban állítottakkal szemben egyértelműen HAZUGSÁG, HOGY A TÖBBI ORSZÁGBAN IS ILYEN SZIGORÚAN TILTANÁK A TELEFONOK HASZNÁLATÁT.

aug. 30. 11:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!