Miért szidják sokan a samsung telefonokat?
Nekem már régóta Samsung telefonjaim vannak, most például S7-es, de én sem vagyok 100%-ig oda a cégért.
Az S5, S6-hoz képest mondjuk ez az S7 most kifejezetten jó, mert, idézem a cég vezetőjét: "meghallgattuk a vevők igényeit". (Köszi bmeg, tök rendes tőletek! Épp ideje volt, a vontszemű anyádat...)
Pár dolog, amit szeretek benne:
- AMOLED kijelző,
- Kiváló kamera,
- Sok RAM, erős hardver,
- vízállóság
- cserélhető SD kártya
- vezetékmentes töltés
- Beep'n'Go kártyatároló (eltárolhatsz benne pontgyűjtő-
és hűségkártyákat, a fizetésnél a telefont tarthatod oda a vonalkódolvasóhoz, a telefon proxiszenzorának az infraledje villogja el a vonalkódmintát az olvasó számára :) )
Pár dolog, amit rühellek:
- Tervezett avulás
- Üveg hátlap (hadd törjön, aztán vegyél egy újat!)
- KNOX
- Funkciók eltávolítása, például újabban az MHL funkció, azaz a mikró-USB aljzaton kivezetett videókimenet, ami megszűnt
- Kivehető akku hiánya
- Root-ra ugró garancia
- Natív Android felcsicsázása szirszarokkal
- Nem dual-SIM-es alapból az összes modell
- Oldalról rácuppanó mágneses töltőcsatlakozó hiánya, mint egyes Sonyknál meg a Pebble okosóránál
Pár gondolat:
- Kivehető akku nem is akkora gond, mert a vízállóságot
kapja cserébe az ember, és az sok esetben többet ér
- Root-tal teljesen tönkre lehet vágni a telót, amit
csak szétszedéses újraprogramozással lehet megoldani
(saját tapasztalat, nem volt egyszerű), ezért érthető,
hogy ugrik a gar.
- A beépített akku nem a legjobb minőségű, legalábbis
a 7 előtti szériákban.
- KNOX jó dolog, vállalati ügyfelek estén. Teljesen
felesleges alapból a rendszerbe integrálni.
Összességében egyébként nem sz@@rok a Samsungok. Bár én
Sonys vagyok (azt még többen fikázzák), elismerem, hogy
jó telefonok. Minden gyártónak/típusnak megvannak az e-
rősségei, ahogy a gyengéi is. Az ilyen Apple-Samsung
típusú vitáknak nem látom értelmét, mert a két dologban
annyi a közös, hogy telefon. Minden más eltér. Ez alap-
ján nem lehet hiteles összehasonlítást végezni.
Kérdező - rossz a felvetésed:
a Samsungnak csak a S és a Note széria az, ami említésre méltó, a többiben mind gyenge hardver fut. Emiatt sem kell agyba - főbe ajánlani, mert rengeteg más gyártó, lepipálja az adott árszegmensben, akik nem csak papíron képesek jó készülékeket felmutatni.
A másik meg: ez a vak márkahűséggel, nem lehet menni semmire sem. Rengeteg tényezőtől függ, hogy egy gyártó, miért tudja olcsóbban adni a termékeit, a többihez képest és nem mindegyiknél a 'gagyi'-sága miatt. Írnám, hogy utána lehet nézni, melyik gyártó, milyen haszonnal dolgozik... csak nem mindegyik közli a részleteket (mert van rá számítás, hogy anyagáron mennyibe kerülne és csak a Xiaomi és a Meizu csinálja ezt, mert másképp oldják meg a bevételeiket, de nem mindegyik, másik gyártó csinálja így, mert a fejlesztés, marketing, stb. költségeket is rádobja).
"A Samsung okostelefonok közül egyedül a Galaxy SIII és S7 volt az, amire azt mondta elfogadható, megérte a pénzt."
Nekem az S2 nagyon bejött annak idején, a szép, letisztult szögletes tégla formájával, meg a kis dudorral a hátán, ami jó fogást adott neki. :)
Azután az S4-nek már ilyen debil lekerekített formája volt, de elég jól gurult, jó kamera, kivehető akksi, stb.
S5-öm pár hétig volt, azt visszaadtam, mert nem éreztem az értéknövekedést az S4-hez képest.
Aztán tavaly kaptam a cégtől ingyen egy A3 (2016)-ot, MÁSFÉL(!!!) GB RAM-mal, amit sértésnek vettem, és vásároltam helyette egy S7-et - ez most elég jól megjárja. Vittem már fürödni a nyáron a Balatonba is, szépen bírja.
(Egyébként aki nem használ sok appot, meg fontos a szép dizájn, annak biztosan jó az A3 is. Persze szigorúan csak tokban, mert a szupercsúszós üveg hátlap-előlap miatt BÁRHOVA rakod, lecsúszik és szétzúzza magát. Aztán a Samsung szerviznek a tökét baromi keményen el kellett kapnom, hogy ingyen kijavítsák nekem.)
Azért, mert egy koreai hulladék. Tömegcikk.
Mondogasd magadban, "Koreai telefon - amerikai telefon." Melyik hangzik jobban? Folytatom, "Koreai telefon - japán telefon." Melyik hangzik jobban? Vagy, "Koreai telefon - kanadai telefon." Melyik hangzik jobban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!