Csak szólok, hogy oktatási célra ezután is lehet használni a mobiltefont és az egyéb hasonló eszközöket.Ez konkrétan szerepel a rendeletben.
De most komolyan mire használnatok az oktatásban a mobilokat? Magyarországon nem digitálisan vannak a könyvek, hogy mobilon nézzék őket a diákok.Ha a tanár akar valami videót vagy hasonló tartalmat mutatni,az megteheti kivetìtőn ha az nincs akkor megmutathatja a saját laptopon is,az úgyse lenne kivitelezhető hogy minden diák a saját telefonján nézi. Egy kis szótárt a nyelvórákra, a függvénytábla matekos, meg a Magyar helyesírás szabályai a magyarórákra befér a táskába.Dolgozatokkor meg érettségin se lehet mobilt segédeszközöknek használni.
Ps; max az informatikaórán tudom elkepzelni, hogy a diákok csináljak a feladatot a saját laptopjukon. De oktatási célra ez megengedgedhető szeptembertől is a rendelet értelmében
aug. 30. 12:54
22/41 anonim válasza:
#21 És életszerűen hogyan?
A mobilokat reggel leadják. A portán, vagy a tanáriban lesznek. Óra közben az egész osztály rohan le a tanáriba, hogy csókolomtessékideadni a 7.bé mobiljait, mert angolozni fogunk, de csak az A csoportét, mert a B csoport most németen van!
Így gondoltad?
aug. 30. 13:10
23/41 anonim válasza:
22) Pont ez a kérdésem, hogy egyáltalán mire használnák a tanárok életszerűen a mobilokat az órán? Dolgozatokkor meg érettségib se mobillal dolgozunk.Meg informatikaórara se mobil kell, max laptop
aug. 30. 13:21
24/41 anonim válasza:
Pl minek neked az angolhoz mobil?
aug. 30. 13:22
25/41 anonim válasza:
Mert kütyü-függők.
aug. 30. 13:34
26/41 anonim válasza:
#24 Mondjuk szótárazni rajta? Mi kaptunk olyan házi feladatot, hogy egy szöveget le kellett fordítanunk, és igyekeznünk kellett magyarosan, tartalomra fordítani. Ehhez nincs minden szó bent a kéziszótárakban, online viszont rájuk lehet keresni. Eddig ha ott kellett maradnom délután a suliban, mert volt egy lyukas órám, vagy egy délutáni szakkörre vártam, akkor a szabadidőmben felmentem a tetőtérbe és nekiálltam megírni a házimat, hogy otthon már ne kelljen ezzel foglalkozni. Ilyet most nem lehet, ha lesz egy lyukasom, majd ül a diák és néz ki a fejéből :D
aug. 30. 13:40
27/41 anonim válasza:
Meg lehet azt is oldani, hogy telefon marad, de minden óra elején röpdolgozat és véletlenszerű visszaellenőrzés az óra terjedelmében bármikor, - JEGYÉRT! Aztán lehet megsértődve tátogni, ha nem görbül a jegy!
aug. 30. 13:48
28/41 anonim válasza:
#27 Ezt nem értem, most is írnak dolgozatokat. Gondolod mindig mindenki puskázik? Aki a heti egy rödogára fel tud készülni, az a napi egyre is fel tud, ha telefonozik, ha nem.
aug. 30. 13:56
29/41 anonim válasza:
Nem heti, - napi! - Hogy pontosan értsd!
aug. 30. 13:58
30/41 anonim válasza:
"Nem heti, - napi! - Hogy pontosan értsd!"
Én is azt írtam, nem? Szó szerint azt írtam, hogy
"Aki a heti egy rödogára fel tud készülni, az a NAPI egyre is fel tud, ha telefonozik, ha nem."
Azt nem értem hogy hogyan függ össze a gyakoribb számonkérés a telefonozással
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!