A gyalogosok miért sétálnak egy zajos hídon csúcsforgalomban?
Mert megtehetem. Érdekel engem, milyen szűk a gyalog+bringa út? Majd lassít a biciklis, hogy biztonságosan ki tudjon kerülni. Na meg van neki egy kötelező tartozéka, amit csengőnek hívnak, és használni is tudni kéne. Nem egy bonyolult szerkezet, nem olyan bonyolult eldönteni, mikor indokolt a használata, direkt azért nem hallgatok zenét séta közben, hogy halljam. Jól nézünk ki, hogy amíg sokan (totál tévesen) rendszeresen azért izélnek, hogy a biciklisnek is legyen kresz oktatás, a biciklis számonkéri a gyalogost, hogy mikor honnan hova miért megy. :D
Nehogy már ne tehessem ki a lakásból a lábam és csavarogjak céltalanul, mi ez, önkéntesrendőr-állam???
Arról nem is beszélve, hogy lehet ezt szépen burkolni, hogy "keskeny a gyalog+bringa út", de b*sszátok már meg, olyan hídon, ahol a kerékpárosnak külön sávja van is a járdán jönnek nekem, többet nézek hátra, mint előre, a Szabadság híd az egyik legrövidebb Budapesten, van bringasáv az úttesten, kerek 5 perc alatt átkelek rajta, és a múltkor 10 biciklis zúgott el mellettem életveszélyes tempóban-oldaltávban, és csak 1 (!) használta a csengőt. A rollereseket direkt bele sem számoltam. Ne szórakozzunk már. Ne a gyalogosokat kérdőjelezzük meg. Aki bármilyen közlekedési eszközt használ, az tanuljon meg közlekedni, vagy épphogy ő maradjon otthon!
Nem erre volt kihegyezve, hogy zavar, persze, hogy zavar, de nem ez volt a lényeg.
A Szabadság híd csendes, a kilátás róla pedig az, amit a legtöbb ember keres, Budapest belső, szép része, nevezetességei. Ezen kívül rövid és közvetlen a két oldalán vannak egyetemek és minden egyéb. Ott konkrétan érthető, hogy miért sétálgatnak emberek. Ott a tömegközlekedési hálózat is kiadja, hogy hogyan kerülnek oda és érthető is, hogy miért akarnak ott lenni.
Azonban kerékpársáv nincs, csak egy bazi keskeny autósáv a villamossín mellett. Ott érthetőbb a járdázás, persze lassan kellene menni, 10 körül, kocogótempóban. Nem 20-30-cal, ahogy sokan.
De hogy a másik hídra miért és hogyan... Átlagember fejével gondolkozva ugyanolyan rossz, mint a Könyves Kálmán körút, és tényleg nem igazán adja ki... Még esetleg a Csepeli HÉV-től egyes irodákig, de már a másik HÉV-től a messzebbi irodákig szívás. Otthon nem kellemesebb neki, a zöldben, ha már onnan jött be?
58# A kérdezőnek az is probléma, ha valaki tömegközlekedik, azt sem érti, miért várnak a pótlóbuszokra stb.
Többször leírta ezt is. Most nem olvasok vissza hol, meg egy csomó hozzászólás törölve is lett.
A lényeg, hogy a hídon való séta is zavarja, a tömegközlekedőket sem érti, csak az van rendben ha valaki biciklizik.
És nem érti, hogy mindenkinek van valami oka rá, ha a zajos hídon akar átkelni gyalogosan, éppenúgy, mint egy biciklisnek is.
Felesleges válaszolni neki, mert senki sem érti a gondolkodásmenetét és szerinte mindenki más sekélyes gondolkodású, mert nem nézünk e probléma ( mármint a gyalogosok a hídon ) mögé.
Eleinte vicces volt, de már unalmas.
Most törlöm is a megválaszoltjaim közül, hogy ne lássam, ha újabb hozzászólás van.
Az oké, hogy irgalmatlanul tahó vagy, de egyértelműen nem tudod értelmezni, amit írtam.
Rettentő ritka a tömegközlekedés helyett gyalogló ember Budapesten. Vagy nem Budapesten laksz, vagy nem vetted észre, de a tahóságod mellett mindenesetre szöveget se tudsz és nem is akarsz értelmezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!