Most akkor szabad balra kanyarodni?
Figyelt kérdés
A napokban újrafestették a környéken az aszfalt csíkokat, és az utcám egy "T" kereszteződésben csatlakozik a főúthoz. Eddig a főúton szaggatott vonal volt, tehát az utcámból mindkét irányba lehetett fordulni, de mostmár folytonos vonal van, tehát balra elmélietileg már tilos. Tábla nincs kihelyezve a kötelező menetirányról, és igazából semmi sem indoklná a tiltást, csak a vonal zavar be. Azzal, hogy már csak jobbra lehet kifordulni, 1600 méteres kerülőt jelent, mert 800 méterre van a következő körforgalom, ahol szábályszerűen meg lehetne fordulni. Igazából senki nem tartja be az új festés értelmezését, mert mindenki ugyanúgy kifordul balra, még rendőrautót is láttam, aki balra kanyarodott.2023. szept. 2. 14:55
11/13 anonim válasza:
#9 Nem kell foglalkozni vele. Én mindig tudom, hogy igazam van, nem kell megerősítés. :) :D A záróvonal az mint a betonfal, nem az én dolgom eldönteni, értelmesen lett-e felfestve. Ott van, nem érek hozzá, pont. Aki ezt leszavazza, az olyan is. Nem olyan bonyolult amúgy a közlekedés, a mi országunk agyon van festve és táblázva a józan paraszti ész helyett. De olyan rövidlátó senki ne legyen, hogy a kereszteződésbe behajtás előtt nem látta a záróvonalat, nem az orrunk hegyét kell nézni.
12/13 anonim válasza:
11. Aha. Pl. busz megett te látod mi... Mindegy, hagyjuk.
13/13 anonim válasza:
#12 Figyeljél már, olvastad a kérdező kérdését? T elágazás szárából érkezik. Ha busz van az úton, alapból nem hajtok be a kereszteződésbe, amíg el nem megy a busz. Amikor meg elment a busz, annyit kell csinálni, hogy a szemed hamarabb nyitod ki, minthogy lepadlóznád a gázt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!