Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Most akkor szabad balra...

Most akkor szabad balra kanyarodni?

Figyelt kérdés
A napokban újrafestették a környéken az aszfalt csíkokat, és az utcám egy "T" kereszteződésben csatlakozik a főúthoz. Eddig a főúton szaggatott vonal volt, tehát az utcámból mindkét irányba lehetett fordulni, de mostmár folytonos vonal van, tehát balra elmélietileg már tilos. Tábla nincs kihelyezve a kötelező menetirányról, és igazából semmi sem indoklná a tiltást, csak a vonal zavar be. Azzal, hogy már csak jobbra lehet kifordulni, 1600 méteres kerülőt jelent, mert 800 méterre van a következő körforgalom, ahol szábályszerűen meg lehetne fordulni. Igazából senki nem tartja be az új festés értelmezését, mert mindenki ugyanúgy kifordul balra, még rendőrautót is láttam, aki balra kanyarodott.

2023. szept. 2. 14:55
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ez nem egyedi eset, több helyre is folytonos vonalat festettek, a város több pontján. Megjegyzem, hogy ez nem egy metropolisz, hanem csak egy vidéki 20ezres kisváros, alacsony forgalommal. Kiszámoltam, hogy tőlem munkalyem eddig 3,9 km volt az út, most meg ha minden új jelzést figyelembe veszek, és minden szabályt betartok, akkor 6.5km, mert teljesen más útvonalon kell járni. Kinek jó ez?
2023. szept. 2. 15:07
 2/13 anonim ***** válasza:
67%
Hát, ha van záróvonal, akkor nem mehetsz balra. 1600 méter az nem tétel, ha már beindítottad az autót. Fura, hogy táblázva nincs, de én ezt támogatom. Számomra teljesen abszurd, hogy a sávom szélén van kötelező haladási irány tábla, alatti megerősítésnek van balra kanyarodni tilos, miközben amúgy látom, hogy balra az utca elején van egy behajtani tilos, tehát a három táblából kettő teljesen felesleges.
2023. szept. 2. 15:13
 3/13 A kérdező kommentje:
Semmi új tábla nincs. Sem kötelező menetirány, sem behajtani tilos, semmi. Csupán a folytonos vonal van, ami azt sugallja, hogy balra kanyarodni tilos.
2023. szept. 2. 15:23
 4/13 anonim ***** válasza:
82%

Ez nem életszerű...

Mármint elhiszem, hogy folyamatos vonal lett ott de én úgy tudom ilyenkor kötelező kitenni táblát is (Balra fordulni tilos vagy kötelező haladási irány jobbra).

Gondolj bele, este szakadó esőben senki nem látja azt a vonalat.

Vagy télen ha leesik a hó, bár manapság a hó ritka mint a piros hó :D

Lehet, hogy forgalmi rend változás lesz de még nem tették ki a táblát.

2023. szept. 2. 15:30
 5/13 anonim ***** válasza:
50%
Dehogy sugalja! Záróvonalat érinteni sem szabad. A rendeletben nincs arra vonatkozóan semmi, hogy milyen szögben. Tehát kategórikusan tilos. Gondolom lesz tábla is.
2023. szept. 2. 15:32
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad, tilos a záróvonalat átlépni.

Esetleg írj az út kezelőjének, hogy ezt így tervezték, vagy csak elcseszték.

2023. szept. 2. 18:16
 7/13 anonim ***** válasza:
5. válassazal mi baj van?
2023. szept. 3. 05:47
 8/13 anonim ***** válasza:
#7 Mi lenne a baj vele?
2023. szept. 3. 11:38
 9/13 anonim ***** válasza:

Durván le van pontozva. Azert írom, hogy dehogy sugalja, mert az jogilag teljesen ertelmezhetetlen.

A záróvonalat meg semmilyen irányból nem szabad erinteni sem.

Tehát semmi sugallat meg hasonló. Nem tiltja tk. betű szerint, csak szabályosan nem tehető meg.

Mivel most alakítják ki az új rendet, a táblának is jönnie kell, több okból.

Egyrészt, ha vslamiért nem látható, akkor senki nem hibáztathatja azt, aki balra megy. A mádik meg az, hogy ne a kerszteződésbe érve szembedüljön az autós azzal, hogy arra nem mehet.

2023. szept. 3. 11:49
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
7. szerintem csak annyi a baj vele, hogy funkcionális analfabéták olvasták és pontozták le.
2023. szept. 3. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!