Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » B kategóriás jogsi menete...

B kategóriás jogsi menete automatára hogy zajlik?

Figyelt kérdés

Ezt már a jelentkezésnél ki lehet választani, vagy a sikeres KRESZ vizsga után kerül rá sor?

Mivel egy rész kiterjed az elméleti oktatáson a manuális váltásra, így gondolom már a jelentkezésnél választható az, hogy én csak automatán szeretnék és így az elméleti oktatás során a kuplung, kézi váltó rész nincs benne (mert minek lenne benne?).

(Tudom, hogy akkor csak automata váltós autót vezethetek, nem nem érdekel, hogy kézivel jobban uralod, érzed, bla bla bla. Számomra a kézi váltás egy felesleges, elavult mozzanat a közlekedésben, messze szeretném elkerülni)

2023. jún. 10. 13:29
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
100%

#49 Nagyon túldimenzionálod. Most már rájöttem, te azért határolódsz el a kézi váltótól, mert valaki valamikor teletömte egy rakás hülyeséggel a fejed. Mit kell egy kuplungon figyelni? Benyomod, felengeded. Gázt meg fordítva. Figyelni főleg nem kell, elég nagy baj, ha nem az utat figyeled, hanem lenézegetsz a lábaidhoz, hogy megvannak-e még a pedálok. :D

De amit leírtál, hogy mellé még jönnek a gyalogosok, jelzések. Igen. Az a közlekedés. Ahhoz képest a váltás smafu. De akinek nem fér bele a figyelmébe, az szimplán alkalmatlan. Hidd el, automatával sem sokkal könnyebb, sőt, semennyire nem könnyebb, csak dugóban kényelmesebb.

2023. jún. 12. 20:40
 52/54 A kérdező kommentje:

Tehát benyomod és felengeded, nem kell figyelni egyáltalán, hogy hol fog? Ha nincs benyomva nem fog, de csak akkor fog, ha tövig benyomod? Tehát még véletlen sem tudod csúsztatni, ha mondjuk araszolni kell?

Fordulatot sem kell figyelni, tehát tökmindegy hogy 1000-nél vagy 5000-nél váltom el, értem!

Megint úgy van fogalmazva, hogy azt érzed. Ja, mert midnenki úgy született, hogy érzi és tudja. Vagy inkább már régóta vezetsz egy autót és megszokásból tudod. Azta, hatalmas segítség olyannak, aki még sosem és neki kimondottan figyelni kell, hogy ne fullasztja le az autót vagy ne iltás után fél percel váltson.

Maradjunk annyiban, hogy elkezdem automatán és majd a kresz és forgalmi vizsga megmondja, hogy alkalmas vagyok e a forgalomba, vagy sem. Bármennyire is szeretnétek, de nem a ti véleményetek a döntő. :D Az csak egy személyes vélemény a saját nézőszögedből.

2023. jún. 12. 20:53
 53/54 anonim ***** válasza:
100%

#52 Szerinted amikor 2-esből 3-asba váltasz, akkor egy lassú csúsztatással mit érsz el azon kívül, hogy feleslegesen súrlódik?

Fordulatot végképp nem kell figyelni, én olyan autót vezettem 5 évig, amiben nem is volt fordulatszámmérő.

2023. jún. 12. 20:57
 54/54 anonim ***** válasza:
100%
#52 Utolsó bekezdésed egyébként tűpontos. Csak akkor nem értem, miért próbálsz a hatodik oldal óta meggyőzni minket a legfellengzősebb és legbicskanyitogatóbb stílusban. Ahogy nagyon régen mondtam: a kérdésedre a választ az első oldalon megkaptad, azóta te csak szopni jársz ide.
2023. jún. 12. 20:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!