B kategóriás jogsi menete automatára hogy zajlik?
Ezt már a jelentkezésnél ki lehet választani, vagy a sikeres KRESZ vizsga után kerül rá sor?
Mivel egy rész kiterjed az elméleti oktatáson a manuális váltásra, így gondolom már a jelentkezésnél választható az, hogy én csak automatán szeretnék és így az elméleti oktatás során a kuplung, kézi váltó rész nincs benne (mert minek lenne benne?).
(Tudom, hogy akkor csak automata váltós autót vezethetek, nem nem érdekel, hogy kézivel jobban uralod, érzed, bla bla bla. Számomra a kézi váltás egy felesleges, elavult mozzanat a közlekedésben, messze szeretném elkerülni)
És 18, bármi más jogosítványhoz, (daru, targonca stb), ugyan úgy sok sok elméleti órán kell részt venni, és ugyan úgy le kell belőle vizsgázni, mint a KRESZből. Csak a tartalom más, s nem is ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy az ember meg tudja tanulni és alkalmazni.
Éppen ezért semmi értelme annak, hogy ha valaki nem tudja a kézi váltást megtanulni, akkor az ne is vezessen, mert ugyan úgy, vagy még jobban is tud, mint te, ha már a sebesség határt be is tudja tartani. :)
#21 Mivel még el se kezdted a Kreszt, így inkább ne hasonlítsd egy targoncás, vagy darus vizsgát hozzá, mert ami ott van az egy B-s jogsihoz képest nevetségesen egyszerű, meg a vizsgán addig nyaggatnak, míg átmész.
Mondom ezt úgy, hogy nekem is megvannak ezek a gépkezelős vizsgáim , de mellette meg az A, B és C kategória is.
Kreszben azért rengeteg szabályt, élethelyzetet kell gyorsan eldönteni, targoncás tanfolyam meg inkább nagyvonalakban a biztonságos üzemeltetésről szól, nem a közlekedésről. Gyakorlati vizsga meg annyiból állt, hogy tegyél arébb egy raklapot.
Az a te saját doglod, ha ilyen igénytelen cégnél tehetted le.
És ha szerinted nevetségesen egyszerű a tudnivaló benne, akkor még csak a közelébe se engednélek egy ilyen gépnek.
De sikerült a lényeget megragadnod. Bár nagyon nagyon elragozva próbáltam jelezni, hogy itt az anyag megtanulásán van most a hangsúly, nem a tartalmon, de valamiért ez sem ment. Bár ha egy egyszerű sebességhatárt se tudsz betartani, mit is csodálkozom.
#19 Mi a fenének figyeled a fordulatszámot??? Mi van, ha olyan autód lesz, amiben nincs is fordulatszámmérő, taxit hívsz?
Meg mi az, hogy megy a rinya a kerékpárosok KRESZ-éről? Egyrészt ENSZ egyezmény tiltja, másrészt ezer meg egy statisztika mutatja, hogy a biciklisek nagytöbbségének van vagy volt jogosítványa. Attól, hogy te facebookon idióták ilyen kommentjeit olvasod, még nem megy a rinya.
#23 Szerintem meg te nem vagy tisztában a dolgokkal, és úgy becsülöd túl a targoncás és darus jogsidat, hogy közben fogalmad sincs, hogy a kreszt megtanulni mennyivel nagyobb falat, és ráadásul itt az életed lehet a tét, pont ezért szigorúbb az egész, és nem csak leborítasz valamit ha nem figyelsz.
A gépkezelő vizsgákat meg nem egy igénytelen cégnél tettem le, sőt megvan rá az esély, hogy akár mindkettőnket ugyanazok vizsgáztattak, ugyanis tudtommal a vizsgabiztosok központilag jönnek a fővárosból.
Sajnos mivel semmi értelmes észérvet nem tudsz már felhozni, csak ugyan azt ideböfögni újra meg újra, így nem tudok mit kezdeni veled. Te azt állítottad, hogy aki nem tud megtanulni váltani, az nem is lesz alkalmas automatával a forgalomban. Én erre mondtam ellenpéldát, hogy attól még, hogy valakinek az nem megy, a KRESZT meg tudja tanulni és alkalmazni. De ha ilyen értetlen vagy én számomra csak csoda, hogy bármit is sikerült elérni.
És köszi, nem kell erre us 6. alkalommal felhozni, hogy a KRESZ sokkal nehezebb, mondtad mrá.
A magadfajtákkal nem éri meg vitatkozni, mert csőlátásod van, neked megy, ezért általánosítasz, hogy mindenkinek kell menjen ugyan így, és lekezelő vagy azzal szemben, aki nem olyan ügyes mint te. Tipikus magyar mentalitás.
#28 Majd ha életedben először autóba ülsz, és megtanulod, mi az, hogy a forgalom ritmusa, nem akadsz fenn akkora gyorshajtáson, amit még akkor sem büntet a rendőr általában saját elbírálás alapján, ha megállít. Annyit mondtam, hogy automatában más a sebességérzet, mivel csak a pedált nyomod. Nem mondtam, hogy 52-nél nem vettem észre, hogy hoppá. De az nagyon jólesik, hogy másba nem tudsz belekötni.
Amúgy önértékelésed, idegrendszered rendben van, pszichiáter látott már? Mert az sem normális, hogy ennyire felkapod a vizet, pedig a legelső pár válaszban elmondtuk, hogy sajnos-nem sajnos az elméleti vizsgán kapHATsz kérdést kuplungról meg váltóról (a jellemző kérdés az, hogy az alábbiak közül mire való a tengelykapcsoló, vagy az alábbiak közül mit csinál a sebességváltó, ennyi).
Csak bizonygatod itt, hogy nem lennél képes elvégezni egy cintányéros majomra szabott feladatot.
Az sem egészséges, ha valakit leminősítesz, lenézel, csak mert nem rendelkezik olyan képességekkel, mint te. A tipikus "mes szemében a szálkát is, sajátjában a gerendát sem" eset.
És leáll megmagyarázni a gyorshajtást. Nincs forgalom ritmusa, van sebesség határ amit tudni kéne betartani. Ha nem megy, akkor nem neten kéne okoskodni a KRESZ világáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!