B kategóriás jogsi menete automatára hogy zajlik?
Ezt már a jelentkezésnél ki lehet választani, vagy a sikeres KRESZ vizsga után kerül rá sor?
Mivel egy rész kiterjed az elméleti oktatáson a manuális váltásra, így gondolom már a jelentkezésnél választható az, hogy én csak automatán szeretnék és így az elméleti oktatás során a kuplung, kézi váltó rész nincs benne (mert minek lenne benne?).
(Tudom, hogy akkor csak automata váltós autót vezethetek, nem nem érdekel, hogy kézivel jobban uralod, érzed, bla bla bla. Számomra a kézi váltás egy felesleges, elavult mozzanat a közlekedésben, messze szeretném elkerülni)
Pedig úgy lenne logikus, hogy ha automatával megy az ember, akkor felesleges tanulni a tengelykapcsolásról.
Igen, már ki van nézve, ahol erre van lehetőség. Csak szeretnék előre készülni, mert közöm nincs az autókhoz s nem tudom, hogy benne lesz e vagy sem, mert azt gondoltam, mivel nem lesz használva, így nyilván nincs.
"akkor felesleges tanulni a tengelykapcsolásról."
És az élet sem fog hozni semmi olyan helyzetet, amikor jól jön az a tengelykapcsoló ismeret.
Ezzel nem igazán értek egyet.
Nap mint nap az utakon nem épp a példaértékü sofőröket látni, pedig mind sikeresen vizsgáztak.
Több fajta ember van, mint az iskolában is. Van aki órán odafigyelt és hibátlan ötöst írt. Van aki pedig hajnalig tanult és így is kettest írt.
Egyre több iskolánál van lehetőség automatára, mivel a közlekedésben is egyre több az automata váltós autó.
Nekem nem megy a kézi váltás. Ez egyszerűen ennyi. De tapasztalatból mondom, hogy ezt fizikailag képtelenség elmagyarázni egy olyan embernek, akinek zsigerből megy. Egy részük képtelen megérteni, másik részük pedig nem is akarja.
És csak kicsi összefüggés van a váltás és a táblák figyelése közt, amit említettél. Pont ide lehet jobb ötlet az automata ezeknek a személyeknek. Akinek kínlódós, bajos a váltogatás jobbra balra, az nyilván sokkal kevesebbet tud másra figyelni. Így ha ezzel nem kell foglalkozni, sokkal inkább tud figyelni a lényegre, a közlekedésre.
Semmi baj nincs a memóriámmal több munkagépre is sikeresen levizsgáztam már (daru, targonca, földmunkagép), viszont a kézi váltás az a halálom. Nem megy és nem is eröltetem többet. Szükségét sem érzem, mert nem kereszte, kilincsel előre akarok menni a vácin. Felesleges, elavult mozzanatnak tartom, amivel nem szeretnék foglalkozni. ennyi. :D
5
Eddig sem hozott.
Nagy számban dolgozom benzines vagy gázüzemü targoncával, amiben szintén va és anyag volt az oktatáson is, vizsgán is. De az elmult 8 évben egyszer sem volt rá példa, hogy bármit is tudni kéne róla.
Ha egy autónál is bármi ezzel kapcsolatos probléma adódig, akkor ott a szerelő.
Nyilván hogy az mi és mit csinál, azt tudni kell. De nem is erről beszéltem, hanem arról a részéről, ami a kézi váltás részre vonatkozik.
Kérdező! Ne foglalkozz a váltósokkal, felesleges. Az automata a jövő, illetve a villanyautó. Az, hogy az iskoláknak alig van, bagy nincs automata váltó vasuk, az őket, és a sóherságukat minősíti. Vannak váltós tanodák, ahol senki nem erőlteti a kéziváltást.
Harminc évvel ezelőtt úgy szereztem jogsit egy arab országban, hogy megkérdezte az előadó: -tud vezetni? -gen, válaszoltam.
Ráütötte a bélyegzőt a jogsira, befizettem a díjat, oszt jónapot,
Természetesen ott automatával lehetett gyakorolni(akinek kellett)
Az, hogy te ilyen alapon nem akarsz megtanulni váltóst vezetni, mert neked az nem megy (miből is derült ez ki? jogsi nélkül, gondolom, illetve remélem, nem túl sokat vezettél a forgalomban...)
Senki nem úgy születik, hogy tud vezetni. Elsőre nyilván furcsa annyi mindenre figyelni, én is nehéznek tartottam a váltást, de csak kb. az első 5-10 órában. Utána meg jön teljesen automatikusan, mint egy begyakorlott mozdulatsor - mert tulajdonképpen az. Egyáltalán nem veszi el a figyelmedet a forgalomról, mert annyira berögzül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!