B kategóriás jogsi menete automatára hogy zajlik?
Ezt már a jelentkezésnél ki lehet választani, vagy a sikeres KRESZ vizsga után kerül rá sor?
Mivel egy rész kiterjed az elméleti oktatáson a manuális váltásra, így gondolom már a jelentkezésnél választható az, hogy én csak automatán szeretnék és így az elméleti oktatás során a kuplung, kézi váltó rész nincs benne (mert minek lenne benne?).
(Tudom, hogy akkor csak automata váltós autót vezethetek, nem nem érdekel, hogy kézivel jobban uralod, érzed, bla bla bla. Számomra a kézi váltás egy felesleges, elavult mozzanat a közlekedésben, messze szeretném elkerülni)
A KRESZ vizsga B kategóriára ugyanaz. Mindent meg kell tanulni, automatától függetlenül. Része a mezőgazdasági járműre és a lassú járműre vonatkozó kérdéssor is. (még akkor is, ha nem akarsz olyat vezetni)
Ha túl vagy a sikeres kresz vizsgán, onnantól a te választásodtól függ milyen autón akarsz tanulni és vizsgázni.
Ha ez számít bármit, én kézi váltós autón vizsgáztam és a jogosítvány megszerzése után automata váltós autóm lett. Nekem könnyebbség volt (főleg az elején és a dugóban való araszoláskor), hogy nem kell attól tartanom, hogy lefullad az autó. Sokkal több időm maradt a forgalom többi összetevőjére figyelni és időben reagálni.
Nem értem miért kell ennyit vergődni, hogy meggyőzd a kérdezőt arról, hogy kéziváltósat kell vezetni, meg jönni a hülyeségekkel, csimpánz, meg hogy negyvenes táblánál ne menj ötvennel, mert jönnek a seggedben. Aki vezetett már pár évet és nem csak a gyakorin osztja az észt és nem akarja azt lesni, hogy melyik bokorban ülnek a yardok, meg nem azon kattog, hogy mennyivel kell mennie, hogy a mögötte lévőnek megfeleljen. És mielőtt elkezdene valaki ezen okoskodni az 50 GPS szerinti 50-et jelent ebben az esetben.
Had döntse már el a kérdező, hogy mit akar vezetni, ha lejogsizott és jön a kérdéssel, hogy milyen batárt vegyen akkor véres szájjal nekiugrasz, hogy csakadízel/benzines/elektromos/lábbalhajtásos/stb?
34
köszi szépen a normális válaszod.
A vége kicsit bátor ide. Ha ilyet leírsz, ahogy én is tettem, hogy ha nem kell nekem váltsak, akkor jobban tudok minden másra figyelni, akkor neked ugranak, hogy ha ennyire bezavar, akkor nem is lenne szabad autót vezess és hogy veszélyesebb vagy a forgalomban mint mások. 🤡
De persze nem szabad komolyan venni, mindenhol lehet kifogni ilyen vezetéstechnikai vérprofikat.
35
Ez sajnos így megy.
Mindenhol találni olyan embert, aki már 5 hónaposan profin vezetett, és ha nem megy neked is előzetes tudás nélkül már elsőre kisujjból, akkor te alkalmatlan vagy és egy csimpánz szintjén vagy.
Csak az számít jó sofőrnek, akik az ő elképzeléseiknek felelnek meg. (szerencsére ez a kutyát nem érdekli amúgy).
Több szempontból is elmaradott az országunk. Anyagi jelleggel is, de mentálisan is.
Amerikában már az autók többsége automata, bár ott a távolságok miatt is, meg hát ott könnyebben meg tudják fizetni. S nincs ezzel semmi baj.
Na de idehaza... :D
Ha valakinek az automata felé húz a szíve, rögtön jön a köpködés... :D
Sokan valamjért nem tudják elviselni, hogy valaki más.
Bizony sokan vannak, akiknek a kézi váltás bonyolultabb. Ezt sem tudják amúgy felfogni, mert nekik a 10. perc után ősi ösztönként működött, de van aki nem ilyen. Pont. Ezen nincs mit ragozni, én is ilyen vagyok.
S mivel muszáj valamiért belerúgjanak a másikba, egyből jönnek azzal, hogy ha valakinek ennyi se megy, az ne vezessen, mert veszélyesebbek a forgalomban. Én meg így vakarom a fejem, hogy "heh?"
Valamiért összekapcsolják ezt a motoros funkciót a KRESZ tudással, hogy ha már az előbbi nem megy, ami inkább kézügyesség, akkor az utóbbi sem, ami meg inkább tudás alapu.
S ezt mondják amúgy olyanok, akik valószínüleg arra is képtelenek, hogy egy átkozott sebességhatárt betartsanak, de mivel nagyrészt főútvonal mellett megyek, 25 perc alatt is annyi hibát látok, hogy fogalmam sincs hogyan jutottak jogosítványhoz.
Szóval igen, ezért nem tudom komolyan venni az okoskodásuk, mert nyakamat tenném rá, hogy mostanában egy olyan útvonaluk se volt, amit hibátlanul tettek volna meg. De azért a másiknak osztják az észt. 🤡
#38 De az a baj, hogy azt hiszed, ide "profik" kommentálnak. Hát a nagy büdös lóf*szt. Csak nem döntöttük el előre, hogy nem tudunk valamit megtanulni.
Amúgy a motoros funkciót igenis össze lehet kötni a KRESZ tanulással, ha jártál óvodába, és még emlékszel rá, talán kitalálod, miért. Mint már korábban mondtam, engem nem érdekel, ki mit vezet, de aki megtanulni sem tud váltani, arra egy vajaskenyeret nem bíznék rá, nemhogy az életemet, ha netán közúton találkozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!