Útkereszteződésnek számít a behajtani tilos tábla önmagában, útkereszteződés nélkül?
" Ha lenne egy olyan utca, amelyik egyik irányból teljes hosszában végig járható, de egy pontjától kezdve mindkét irányból, és ezt behajtani tilos táblával oldanák meg, akkor az nem mehet tovább, aki felé a tábla néz. "
Ez mind szép de nem ez a kérdés
" Kérdező adtam normális választ. Azért kérem az utcaképet, mert én ilyennel nem is emlékszem, hogy találkoztam volna, érdekel, hol van ilyen.(Ahogy kommunális autóval sem találkoztam egyirányú utcában szemben, de tudom hogy jöhet pl.)
Ettől még én szereztem jogosítványt és ismerem a szabályokat. "
Másold be azt a normális választ, utána majd beszélhetünk arról hogy hol van ilyen. De a kérdés arról még kérdés és én semmilyen a kérdésre adott válaszra nem emlékszem csak arra hogy nincs ilyen miközben van.
" 40/44 A kérdező kommentje:
Pl. mert közben rájöttél hogy rád is vonatkozhat."
Bizonyára be tudod linkelni/másolni nekem a KRESZ-ből, hol ír arról, hogy a tábla hátoldala rám is vonatkozik!
Nem, ne gyere a macival meg a stoppal!
Azok sem vonatkoznak rám. Nem nekem kell elsőbbséget adnom.
Általánosságban magasra teszi a kérdező a színvonalat:
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__hullok__12037206-be-..
Egyirányú utcában tilos bal oldalon parkolni? Nekem ez új.
Melyik országban vezetsz te?
Az útkereszteződés fogalmát a KRESZ tartalmazza:
„I. Az úttal kapcsolatos fogalmak
…
k) Útkereszteződés: két vagy több útnak azonos szintben való kereszteződése, egymásba torkollása, illetőleg elágazása.”
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!