Útkereszteződésnél kinek van elsőbbsége?
Figyelt kérdés
Útkereszteződésnél, ahol zebra van felfestve, ott egyértelmű, hogy a gyalogosnak. De mi a helyzet, amikor nincs zebra felfestve? Köszönöm a válaszokat!2022. júl. 8. 08:15
1/6 anonim válasza:
Gyalogos vagy autós? Ha jobbra kanyarodsz, a gyalogosnak. Egyébként meg ha gyalogost látsz, lassíts, mert képes és kilép, ha van elsőbbsége, ha nincs.
2/6 anonim válasza:
Ha nincs zebra akkor nincs elsőbbsége a gyalogosnak. Kivéve ha be akarsz fordulni egy másik utcába és ott megy át egyik oldalról a másikra, akkor elsőbbsége van.
3/6 anonim válasza:
Elsőnek igaza van, vannak olyan vakegerek akik csak úgy kilépnek a kocsi elé. Velem is történt már meg, aztán ha rádudáltam csak nézett.
4/6 anonim válasza:
Ha te kanyarodsz be egy másik útba akkor mindig a gyalogosnak van elsőbbsége.
5/6 A kérdező kommentje:
Zebránál se szeretek átmenni, inkább távolabb megyek és megvárom, amikor nem jön semmi jármű. Jártam már úgy, hogy zebránál kismotorral egy fiatal lány majdnem elgázolt, pedig előtte még átment egy másik zebrán is. Ráadásul kétszer is szétnéztem, hogy nem jön-e senki, aztán mégis jött...
2022. júl. 8. 08:34
6/6 anonim válasza:
Ha az autó bekanyarodik, akkor a gyalogosnak, egyébként az autónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!