Mire számítsak, megbüntetnek?
Átmentem piros alatt, de úgy hogy
Amikor még kb 40 méterre voltam a lámpától akkor zöld volt, aztán közelebb értem és besárgult de ekkor már csak 10-15méterre lehetett.
Közben kissé lassult előttem a forgalom.
Amikor a kereszteződésbe értem, az előttem haladó szinte nullára fékezett, emiatt én is lassítottam.
Hirtelen megindultunk, felnéztem a szélvédőn keresztül és még éppen láttam hogy pirosra vált felettem a lámpa.
Ha 1-2 tized másodperccel előbb megyek át akkor nem még nem látom a pirosat.
Enged ennyi tűrést a véda?
Így ahogy leírtad semmi nem indokolta hogy átmenj.
Megtudtál volna állni és ha fotóztak akkor biztos hogy megbüntetnek.
Ha sárgán még 15 méterre vagy akkor bizony te ba..tad el.
Miért baj, ha a sárgán 15m-re vagyok?
Legalább 2,5 de inkább 3 másodpercig tart a sárga.
Én meg 1 másodperc alatt teszek meg 15 méter távolságot...
De elvileg ha még zöldön mentem volna be az elágazásba és akkor áll meg valaki előttem, akkor is piros lesz már mire elérek a közepéig.
✎ 5/ A kérdező kommentje: [Miért baj, ha a sárgán 15m-re vagyok? Legalább 2,5 de inkább 3 másodpercig tart a sárga. Én meg 1 másodperc alatt teszek meg 15 méter távolságot...] 2022. máj. 12. 20:38
Az lehet, hogy ilyen gyors vagy sárga jelzés alatt, csak az a gond vele, hogy "a folyamatos sárga fény a forgalom irányának megváltozását jelzi: az útkereszteződésnél - a kijelölt gyalogos átkelőhely, illetőleg a megállás helyét jelző útburkolati jel, ezek hiányában a fényjelző készülék előtt - meg kell állni". ← 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól 9. § (4) c.)
Azaz, már a sárga jelzés is áthaladási tilalmat jelent.
Valami olyasmire emlékszem, hogy át szabad menni a sárgán, ha csak hirtelen lassítással lenne elkerülhető.
Kb 1 másodperce volt sárga amikor a megállás helyét jelző vonalat elhagytam. Tehát kb 15 méteren kellett volna megállnom 50km/h-ról, ez elég intenzív lassítás
És ezután kényszerültem szinte nullára fékezni az előttem lassuló forgalom miatt.
@8: a kérdésedben azt írtad, hogy "csaknem állóra" fékezted a kocsit a sárga ideje alatt. Eddig semmi probléma. A gond az, hogy ahelyett, hogy megálltál volna és megvárod, amíg zöldre vált a lámpa és behajthatsz a kereszteződésbe, inkább abszolút szabálytalanul elindultál a sárga lámpánál (ami közben pirosra váltott).
Itt nincs semmiféle tűréshatár vagy tolerancia, teljesen egyértelmű durva szabályszegésről van szó. Nem tudod kimagyarázni...
Már a megállást jelző vonal után 10 méterre kellett szinte megállnom.
Már benne voltam a kereszteződésben.
Nem tudtam mást csinálni, mint továbbmenni.
Na mindegy, majd kiderül mi lesz.
Kb hány nap?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!