Megbüntettek a buszon, mert a bérletem nem plasztikkártyában volt. Vélhetően viszont a túlintelligens ellenőr hibásan vette fel az adataimat. Mire számítsak? (bőv. Lent)
A bérletem gyöngybetűvel kitöltve, a rajta megjelölt szakaszon utazok, mellette diák, igazolás, erre közli az ellenőr, hogy plasztikkártya nélkül a bérletem érvénytelen, kérné a személyim és a lakcímkártyám. Szerintem ez felháborító, fogalmam sem volt, hogy van ilyen szabály (azóta vettem egy rohadt plasztikkártyát, 50 ft...), hogy így érvénytelen a bérlet.
Írt nekem egy csekket 8 ezer ft-ról, feljegyezte a dolgaim, viszont a lakcímkártyámról az ideiglenes lakcímemet írta le; a kollégiumét. Ahol most ebben az évben felújítás van, ezért otthon lakom... azt mondták, mivel még jövőre is itt lesz a tanulói jogviszonyom, és nyilván addig vagyok oda ideiglenesre bejelentve, nem kell erre az évre megváltoztatni.
Az incidens 3 hete volt, már lassan 4, és nem kaptam semmit postai úton (pedig nem fizettem be, sajnos nincs fölös 8 ezrem perpillanat). Csak lassúak, és valahogy kiküldik ide is majd, vagy kiküldték a büntetést az üres koleszépületbe? :D
Köszönöm a válaszokat előre is :)
Ilyen szabályról még életemben nem hallottam!!! :o
Mi köze van hozzá, hogy miben tartjuk a bérletet?
Én a helyedben bemennék (ha még fiatal vagy, akkor a szüleiddel), és akkora balhét csinálnék, hogy zengne az épület!
Igen, sajnos megdöbbentő, mi megy manapság... az eset után amit tudtam, csak elolvastam a büntetés-témakörben mindenféle tömegközlekedési járművel kapcsolatban, hihetetlen milyen sztorik vannak. Ha még a szolgáltatásuk olyan kiváló lenne... pedig mindnyájan tudjuk, mi a helyzet minőség-fronton.
Azt mondjátok, megérni kiverni a hisztit? Nem lehet hogy csak én járok rosszul?
Köszönöm az eddigi válaszokat, tanácsokat :)
Melyik cég ez?
Mi áll a papíron a pótdíjazás okaként (mert büntetni nem tudnak, nem bíróság...)?
Ha nincs felsorolva az utazás feltételei között az, hogy kell a tok, akkor nem kell és nem jogos az egész.
Ha nem élsz panasszal ellene, akkor bizony behajtják kamatostul, tehát ne hagyd annyiban. Vagy reklamálj, vagy fizess, de ne dugd a homokba a fejed, mert az a legrosszabb döntés.
undorító, ezeknél nincsen határ...
pereld be őket. lehet még nyersz is vmi pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!