Kint hagyott tábla?
Friss jogsis vagyok de elég sok fele járok pest megyében.
Az a kérdésem, hogy olyan útszakaszon ahol voltak munkálatok de már nincsenek (országút) de a 30-as 40-es és előzni tilos táblák kint vannak ott mégis hogy kellene menni?
Buta kérdésnek tűnhet és a válasz is egyértelmű lehet de én betartom amennyire lehet és mindenki villog, dudálgat, előzget, anyázik. Miért mer mindenki 80-90-nel menni ilyen szakaszokon? Honnan tudják, hogy nincs rendőr, stb?
Persze én is tudom, hogy kint felejtett, indokolatlan táblák de azt is, hogy 30 helyett 90-nel menni viszont elég komoly büntetési tétel.
Legjobb tudomásom szerint a rendőrök nem mérnek és nem büntetnek ideiglenes sebességkorlátozások alapján. Én a 4-es főúton járok minden nap, ami épp pár napja állt vissza normálisba, miután több helyen is hónapokon át tartó lezárások voltak az M4 munkálatai miatt. Alig volt ember, aki betartotta a 30-at, pedig ott aktív munkálatok folytak. Ha éppen dolgoztak emberek közvetlenül az út mellett, akkor esetleg lelassult a forgalom 50-ig, de az esetek többségében végigrobogtunk minimum 80-nal. Hangsúlyozom, hónapokon át. Magyarország éves költségvetésének tízszeresét behúzhatták volna a rendőrök, ha kiállnak és elkezdenek büntetni, mégsem láttam egyszer sem.
A sebességkorlátozás amúgy is idiótaság, ezt minden tapasztalt sofőr tudja. A jó sofőr az, aki képes megfelelően felmérni egy szituációt és olyan sebességgel közlekedni, ami megfelelő biztonságot ad anélkül, hogy feltartaná a haladást. Ha útmunkálatoknak semmi nyoma (se emberek, se eszközök, se gépek, sem sávlezárások, se semmi) és te mégis 30-cal közlekedsz, akkor te vagy a veszélyforrás. Múltkor volt egy hasonló kérdés, ott valaki azt mondta, hogy ő félt sötétben vezetni, ezért baromi lassan ment és sértelmezte, hogy levillogták. Az indokolatlan lassú közlekedés baromi veszélyes tud lenni, sokkal veszélyesebb, mint a gyorshajtás.
Te nem tudhatod, hogy ott valóban folyik-e munka, tartsd be amit a tábla mutat! Mi van azzal, aki először jár arra? Ő honnét tudná, hogy jogos-e a tábla?! Dolgoztam ilyen területen, el se hinnétek mennyi istenbarma van, nemhogy a tábla nem érdekli őket, de még egy karácsonyfa munkagépet se néznek!
Magyarországon, ha a 90-es főúton 110-el megyek még akkor is tolnak le, pedig az út olyan, mintha közvetlen a világháború után lennénk...
Ha útépítésnél 30 van, akkor menj annyival, a sok idegbeteg majd beveszi a gyógyszerét...
Jártam már úgy, hogy útépítés +30-as tábla, zsír új aszfalt, sehol egy lezárás, sehol senki. Mentem gyorsabban, mire kb 200 méter múlva pont egy kanyar után hirtelen végetért az aszfalt, fel volt marva a teljes kopóréteg, jó nagy szintkülönbség. Nem győztem fékezni.
Az a gond hogy egy mondjuk 5km-es "indokolatlan" 30/40-es szakasz azert tenyleg idegesitő. Azert aki annyival megy azt inzultalni meg kreténseg, de akkor is.
Nem 100%-os vedelem, de a Waze a jóbarátod! ;)
Bar en nem csak a trafizas ellen tartom hasznosnak, hanem pl ad nemi tampontot ismeretlen helyeken az út vonalvezeteseről a dugókról stb mint ugye az összes valamire való hasonszőrű app.
Na akkor egy reális, valós válasz.
TE vagy ÉN, mindegy, hogy mit gondolunk/tudunk az adott tábláról.
Ha ott egy tábla, akkor az a döntő!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!