Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan számoljak el a bűntudat...

Hogyan számoljak el a bűntudatommal? (ittas vezetés)

Figyelt kérdés
18 éves koromban lett jogosítványom, és akkor megfogadtam, hogy soha nem fogok ittasan vezetni. Most 24 évesen egy bulis este után hajnalban egy lány áthívott magához és emiatt beültem a volán mögé és Pestről átmentem Budára (busszal másfél óra lett volna, kocsival 15 perc), nyílván taxit kellett volna hívnom. Már józan voltam, 2-kor ittam meg az utolsó sört, de tudom, hogy 5-kor még a szonda pozitív lett volna. Iszonyú bűntudatom van, a sors iróniája, hogy rá 3 napra, hajnalban a Margit hídon megszondáztattak és tudtam, hogy ugyanez megtörténhetett volna 3 nappal korábban is. Nem tudok elszámolni magammal, hogy 24 éves létemre ilyen felelőtlen döntést hoztam. Legszívesebben feljelenteném magamat. Hogyan "oldozzam fel" magamat? Erre a tettre nincs mentség.

2021. dec. 12. 21:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
17%

" nem mentegetőzés, de tényleg nem voltam részeg,"

Pedig ez mentegetőzés.

Nem csak részegen lehet baleseted, hanem nincs megfelelő reakciód ha szükséges megállni vagy bármit csinálni.

Már egy két pohár sör is oldja a gátlásokat , sokall bátrabb az ember és azt hiszi mint amit te.

2021. dec. 13. 12:30
 12/17 anonim ***** válasza:
28%
Csak nem meg sértettem azt az alkoholista lelked hogy lepontoztál???
2021. dec. 13. 15:55
 13/17 anonim ***** válasza:
65%
Menj pszichológushoz, ha ilyen semmiségeken képes vagy ennyire durván kattogni.
2021. dec. 13. 21:28
 14/17 anonim ***** válasza:
Lépj túl rajta. Örülj neki,hogy MÉG meg van a jogsid.
2021. dec. 17. 09:29
 15/17 anonim válasza:
Szerintem jót jelent ha bűntudatot érzel mert megmutatja, hogy tisztában vagy azzal hogy felelőtlenség volt és remélhetőleg nem követed el újra. Sajnos sok ember simán leszarná, hogy amit csinált az milyen veszélyes. Tanulj belőle és ne kövesd el újra
2022. jún. 3. 08:12
 16/17 anonim ***** válasza:

Nálam ez pont fordítva volt...

17 évesen meglett a jogsim, mindenhogy is vezettem mindenféle járművet is amire nem volt jogsim azt is. Nem egyszer mentem rosszabb állapotba haza buliból. Utólag visszagondolva áldom a jóistent hogy nem okoztam bajt. Ha piáltam és úgy mentem haza mindíg vigyáztam meg kerültem a forgalmas helyeket hogy ne szúrjak szemet, de ez nem mindíg elég és bármikor megtörténhet a baj. Most 22 vagyok, utólag átértékelve egy hatalmas f4sz voltam. Annyi eszem legalább volt hogy csak utas nélkül mentem úgy meg tényleg óvatosan meg azért általába nem vatta részegen...

2022. okt. 11. 02:27
 17/17 A kérdező kommentje:
Lassan eltelt egy év, azóta nem ismétlődött meg a történet, de mai napig egy fekete foltnak tartom ezt az egészet.
2022. nov. 20. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!