Hogyan számoljak el a bűntudatommal? (ittas vezetés)
Figyelt kérdés
18 éves koromban lett jogosítványom, és akkor megfogadtam, hogy soha nem fogok ittasan vezetni. Most 24 évesen egy bulis este után hajnalban egy lány áthívott magához és emiatt beültem a volán mögé és Pestről átmentem Budára (busszal másfél óra lett volna, kocsival 15 perc), nyílván taxit kellett volna hívnom. Már józan voltam, 2-kor ittam meg az utolsó sört, de tudom, hogy 5-kor még a szonda pozitív lett volna. Iszonyú bűntudatom van, a sors iróniája, hogy rá 3 napra, hajnalban a Margit hídon megszondáztattak és tudtam, hogy ugyanez megtörténhetett volna 3 nappal korábban is. Nem tudok elszámolni magammal, hogy 24 éves létemre ilyen felelőtlen döntést hoztam. Legszívesebben feljelenteném magamat. Hogyan "oldozzam fel" magamat? Erre a tettre nincs mentség.2021. dec. 12. 21:36
1/17 anonim válasza:
Tanulj a hibádból és ne csináld meg máskor. Örülj neki, hogy nem öltél meg senkit. Máskor hívj taxit, az a pár ezer forint nem ér annyit hogy összetörd az autót, lecsukjanak, megölj valakit stb.
2/17 anonim válasza:
A bűntudat minek? Az csak érzés. Engedd el. Ha tanultál belőle, akkor megszolgáltad a szerencsédet, hogy nem ártottál senkinek és nem is buktál le.
3/17 anonim válasza:
Sajnos én is voltam olyan hülye régen, hogy atomrészegen vezettem egy darabig, egyszer mikor megálltam üríteni mellém is állt a rendőr hogy segíthet-e de nem volt szonda, azóta megfogadtam hogy soha többet ilyen hülyeséget.
5/17 A kérdező kommentje:
megvolt igen. nem mentegetőzés, de tényleg nem voltam részeg, csak tudom, hogy még jelzett volna a szonda. lassan, óvatosan mentem, de nyílván így is megtörténhetett volna a baj. köszönöm a válaszokat.
2021. dec. 12. 22:29
6/17 anonim válasza:
Nincs miért bűntudatot érezned.
7/17 anonim válasza:
Nincs az a csaj, aki miatt hajnalban felkelek, és autóba ülök, piától függetlenül.
8/17 anonim válasza:
Gondolom a kérdező hetero, és sejthetőleg kanos is volt :D
9/17 anonim válasza:
Hát, ha megvolt a csaj, akkor igenis érdemes volt átmenni hozzá.
Kérdező, nem csináltál balesetet, ez a legfontosabb. Igen, belefuthattál volna rendőrökbe, de szerencséd volt. Ez becsüld meg, legközelebb ne kockáztass, ennyi.
10/17 anonim válasza:
Azt hittem minimum egy négytagú családot gázoltál halálra a felvezetés alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!