Ha vasúton egy mozdonyvezető éjszaka végez, de nincs mód rá, hogy haza jusson, vagy reggel azon az állomáson kezd ahol végzett, akkor hogy jut haza?
"nincs mód rá, hogy haza jusson"
Sehogy?!?!
Van nekik szállás a nagyobb végállomásokon! Ott szoktak aludni. Akárcsak a kalauzok.
Hiába keresnek 400 ezer Forint felett, elég trógerélet a mozdonyvezető!
A Flirt motorvonatvezető jobb, mert ők többnyire csak egy adott vonalon mennek, és jóval többször vannak otthon! Kicsivel több életük van a mozdonyvezetőkénél.
Persze... Meg még a magánhelikoptert is! Mit képzelsz??
Nem fizeti ki! Olyan helyen szoktak végezni, ahol van nekik szállás! Ha tetszik jó, ha nem akkor menj haza saját költségből!
A mozdonyvezetők ugyebár gyakran kezdenek hajnali 3 körül. Ilyenkor csak úgy lehet, hogy előző este elmennek a szállásukra, ami ott van, ahonnan majd indulnak hajnalban a vonattal.
Egy volt kollégám ment el Flirt motorvonatvezetőnek. Tőle tudom ezeket.
Haha - ha ez a kérdés felmerül valakiben akkor már a tanfolyam alatt kiszúrja az oktató és elbúcsúztok egymástól. Mármint értem a kérdést, de továbbra is a Thomas a gőzmozdony a gyerekek kedvenc meséje és még mindig kellő mennyiségű palimadár akarja csecsemőkori vágyait beteljesíteni azzal, hogy mozdonyvezetőnek jelentkezik, az államvasutaknak módjában áll válogatni a jelentkezők attitűdje alapján.
A tehervasúti cégekről el tudom képzelni, hogy kifizessék (szállodai szobát biztos állják, talán taxit is értelmes keretek között), de a MÁV nem ilyen kapitalista múlttal és erkölccsel rendelkező vállalat.
Na most nem azért, de manapság mindenkinek van már jogsija, meg autója, egy mozdonyvezetőnek is illik már. Tudom, van akinek nincs, de nem ez a jellemző. És ezzel meg is van oldva a gond.
Persze van olyan is, hogy elmegy valahova messzire a mozdonnyal, és ott kell pihenjen egy napot, majd vissza haza. Olyankor az állomáson van szállás meg minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!